[I T 资讯] 兩者有乜分別?

abc-like 发布于2010-4-3 03:33 5030 次浏览 75 位用户参与讨论     [复制分享主题]
漫步雲端 发表于 2010-4-4 09:16:04 | 显示全部楼层
经常运行多任务就梗係越多核心越好啦!所以选4核唔错啊,都唔係贵好多啫,100多元/ ~& ^% s. e7 S& W8 D9 w
kevinchan 发表于 2010-4-4 06:28
" T+ f: d* J6 w) ~1 S+ n) A5 Y- X; r% f
0 u8 p) N! U3 O8 }
所以唔系就系叫距买四核囖~

abc-like 发表于 2010-4-4 09:18:04 | 显示全部楼层
點笨法?四核要幾錢先?
2 F6 L6 m% H- u加埋就唔係平!
四核唔一定要用来打机噶~~压片 看高清 多任务运行...现在还买双核好似有D笨7 I0 F6 `8 T9 g# X2 x  V' X
慢步云端 发表于 2010-4-4 09:07

漫步雲端 发表于 2010-4-4 09:35:07 | 显示全部楼层
0 {' G; z$ W6 j
點笨法?四核要幾錢先?* C7 {- e! A" ^! k; X; k- M
加埋就唔係平!
) R# J8 f( T! |4 r# |6 I/ vabc-like 发表于 2010-4-4 09:18
0 @; B9 P  X4 A

( z! U; P! w/ ]# Z( h" m# I7 o四核630广州买650 HK就唔清楚~~双核都要490啦
0 Z; l6 ?' i! X4 F2 [. k' z  P" G. K  e
贵160蚊就起码快过双核一半有多~如果唔玩游戏嘅话未来5-6年内唔洗再升级CPU~!

mymuro 发表于 2010-4-4 09:44:40 | 显示全部楼层
四核630广州买650 HK就唔清楚~~双核都要490啦
  A' G" v3 W+ @% [9 s- O' ]% P: [- l1 c
4 x' r) `! m3 \6 \5 p- g' [贵160蚊就起码快过双核一半有多~如果唔玩游戏嘅话未来 ...
4 ^3 A1 m1 Q( H/ G! A) |- c# J慢步云端 发表于 2010-4-4 09:35
2 F. O7 A/ X8 Y8 \5 `4 A2 T. j
快一半?你开电脑就为咗玩GTA4极品12么?
9 H8 r& k; ~: h$ n买低频四核不如买个主频更高的双核,反正价钱差唔多7 f- v: Y: z4 R' \2 q. Q
当然,有米就上高频四核无错,同样价钱下绝对双核

漫步雲端 发表于 2010-4-4 09:49:52 | 显示全部楼层
0 h' }* _" |6 K  T2 E' M% s; _
快一半?你开电脑就为咗玩GTA4极品12么?
3 H0 I6 W0 }. h% H买低频四核不如买个主频更高的双核,反正价钱差唔多
5 p7 z' X) \5 W, D; m* C# ?! Z0 v当然,有 ...) G0 s, U% M, c: k2 s
mymuro 发表于 2010-4-4 09:44
4 L4 z+ i# q( e7 d3 d$ r% k1 Z

% q& n6 K* q# P  [1 ?5 a2.8G都算低频?照你咁讲不如千几蚊买个E84好过啦

mymuro 发表于 2010-4-4 09:59:20 | 显示全部楼层
2.8G都算低频?照你咁讲不如千蚊买个E84好过啦
0 M2 w- k% i6 e  C! `; K% g慢步云端 发表于 2010-4-4 09:49

' d0 Q3 g, `, M7 O, ]+ ?" ^# D# {8 B5 E8 ?! }1 U

9 a- e" h" z+ H1 u7 q    2.8G唔算低算乜,amd4核产品数距主频几乎最低,连245都不如,何况人地超下就3.几了

漫步雲端 发表于 2010-4-4 10:31:03 | 显示全部楼层
2.8G唔算低算乜,amd4核产品数距主频几乎最低,连245都不如,何况人地超下就3.几了
* f9 L! T; E1 |- C, f' Vmymuro 发表于 2010-4-4 09:59
% Q3 P, H; P: F
第一次听见有人话630不如245 真系神论 真系无晒嘢讲啦
: d& R" V% f* m- f% [6 k4 q8 x
! j' M9 Y8 b9 i; I/ C8 q9 H! H补充下 你245会超难道630就不能超?

ConvoyChan 发表于 2010-4-4 10:48:00 | 显示全部楼层
你讲既边只好 系指 性价比 定系性能先
( z  r2 L7 q# ^' `, O2 J( G" E. n性能就系x3个好 貌似系3核, 传说可高几率开核变4核
; v7 a; G. g1 G6 t3 P# r; y0 |" Y7 N性价比感觉都差5多(5开核情况下) 一分钱一分货

mymuro 发表于 2010-4-4 11:43:45 | 显示全部楼层
第一次听见有人话630不如245 真系神论 真系无晒嘢讲啦
' Q" B: h8 i* r) s% G4 p! t! k; q1 _% Y( j$ |- O. r5 I. x/ `
补充下 你245会超难道630就不能超?( L$ M7 d7 U: z% n) O
慢步云端 发表于 2010-4-4 10:31

( E0 P- n8 G7 U) B0 j5 y% V主频2.8比2.9,有错乜?2.8唔算低我都唔知算乜- -
8 g" u! r5 H" H: F7 c, R当然,性能梗系630强2 p+ K; R  `9 Z; k$ ~+ N
我系话同价钱下高频双核绝对劲过低频四核
/ A" F3 G# n1 l5 s% t630超?恐怕要关两个核,否则超到3.2都成问题(极品超频装备除外)

ttsti 发表于 2010-4-4 13:41:32 | 显示全部楼层
主频2.8比2.9,有错乜?2.8唔算低我都唔知算乜- -, d' |5 y8 A5 Q0 }, G& p* W$ D. v$ N
当然,性能梗系630强
# _0 S" [" U! q: P( Z( K% r+ Z. u% h我系话同价钱下高频双核绝对劲过 ...( l& l0 m6 F7 |& O/ X& T
mymuro 发表于 2010-4-4 11:43
' r8 I' x( b& \7 k- x% l% q$ N  k
同价位我绝对吾会买双核心,因为现在D程序同游戏都支持多核心。
) {% W' h7 P* e双核强还是四核强自己用过就最清楚!

飘忽的她 发表于 2010-4-4 14:06:04 | 显示全部楼层
当然系425啦,性价比之王,一个好彩买倒个可以开核嘅话,就仲正!!!

漫步雲端 发表于 2010-4-4 14:35:44 | 显示全部楼层
主频2.8比2.9,有错乜?2.8唔算低我都唔知算乜- -
! x0 ~7 t  N1 S! o( B当然,性能梗系630强/ c% {- i/ r8 _1 i5 N9 e
我系话同价钱下高频双核绝对劲过 ...
! o: n/ ?5 \1 [8 Cmymuro 发表于 2010-4-4 11:43
8 f# c: G! S) C0 d  a9 f

- H9 E& ?* D# X* {* A哎...讲多无谓上图最实制 捕获.PNG 学会咩为之超频之后先再嚟啦!
6 j- Q2 _7 K/ ]& o1 M3 d! O! S3 q; Q, K
29蚊嘅垃圾散热器..待机35满载63