[其它更多] 請問 8600GT(或GTS)DDR3跟4650,買哪一張好呢?

abc-like 发布于2011-3-8 10:51 2612 次浏览 30 位用户参与讨论   [复制分享主题]
請問 8600GT(或GTS)DDR3跟4650,買哪一張好呢?
: s. q1 q  F. j1 e: ~
6 i: ?; v. ^) b3 |1 l) s還有ATI Radeon X700SE大約值幾錢呢?

已有(30)人评论

Kiver 发表于 2011-3-8 11:20:52 | 显示全部楼层
請問 8600GT(或GTS)DDR3跟4650,買哪一張好呢?
* z, I8 Z9 y  R8 D- O+ D9 r# ?, [+ d
還有ATI Radeon X700SE大約值幾錢呢?+ [& h# r" b; F, M* z6 p- q2 I
abc-like 发表于 2011-3-8 10:51

) O2 \/ b8 ~6 [) [- h- j' U; o& H% U
$ j; c9 ?- V1 A  g
    提供详细点具体哪品牌哪具体型号板卡先得伽~

abc-like 发表于 2011-3-8 14:15:20 | 显示全部楼层
點解要咁?+ E' c. o; ]/ V3 ?! \, T: y4 H
我有幾塊板啵
提供详细点具体哪品牌哪具体型号板卡先得伽~
% v7 a* y" q- r* W* D( Y! J1 cKiver 发表于 2011-3-8 11:20

基拉杰特 发表于 2011-3-8 16:47:35 | 显示全部楼层
點解要咁?) c  }. h2 M2 E
我有幾塊板啵
, i' q) {2 D5 {! e7 Wabc-like 发表于 2011-3-8 14:15

) k9 u' Q9 _. o# A' N7 Q; N& _0 W: P) ^; S* X1 |5 V$ t

+ \8 _8 ], l* P% f: J    知道那些比较好比较

yjb338 发表于 2011-3-8 18:11:58 | 显示全部楼层
4650好!芯片比较新地~

ttsti 发表于 2011-3-8 20:39:17 | 显示全部楼层
性能排列是HD4650>8600GTS>8600GT>X700SE& c/ L/ L: Q! s2 S8 x
直接买张HD5750五百几快个D几条街!

ET0-0 发表于 2011-3-8 22:10:04 | 显示全部楼层
睇下你用黎做咩 按照你经常做的事黎买你合适的显卡

vskenying 发表于 2011-3-9 02:00:49 | 显示全部楼层
還是直接買新的GTS4XX(或者2XX)的吧,直接硬解,支持DX11,遊戲還是高清都無問題.

abc-like 发表于 2011-3-9 09:01:43 | 显示全部楼层
咁9XXX果d唔算新架?
4650好!芯片比较新地~
7 b7 N7 p1 V1 z& d* [yjb338 发表于 2011-3-8 18:11

abc-like 发表于 2011-3-9 10:36:00 | 显示全部楼层
性能排列是HD4650>8600GTS>8600GT>X700SE5 O) {# \) L9 a
直接买张HD5750五百几快个D几条街!
. K0 d8 K* g# @7 [+ b1 Dttsti 发表于 2011-3-8 20:39
% ^1 s) R# Z4 j/ F* n+ j' s2 I
0 y  s, V; V$ V' Z
我都冇6K, 唔打算買新, 用舊貨咪得囉! 慳家呀 ; L# F" u1 S. x+ x' ^; |

( \# B$ [6 G) y7 N, _. r
還是直接買新的GTS4XX(或者2XX)的吧,直接硬解,支持DX11,遊戲還是高清都無問題.3 ^  ?* o1 C" T# s( Y: z
vskenying 发表于 2011-3-9 02:00

abc-like 发表于 2011-3-9 10:36:44 | 显示全部楼层
我要畫3D既畫, 用邊只最好?
睇下你用黎做咩 按照你经常做的事黎买你合适的显卡
# Q2 N0 {( y+ D7 yET0-0 发表于 2011-3-8 22:10

ET0-0 发表于 2011-3-9 13:28:50 | 显示全部楼层
你畫3D既畫基本上好難定義咩型號就好 我只可以講就系你買卡時挑選些渲染管高的 顯存基本上512都可以喇 重要的系顯卡頻率同你個CPU系咪高 就算你顯卡再靚 CUP頻率低的話 處理的速度和圖形都會差 如果你要最好作圖機子的話成幾萬蚊部都唔得 所以你買卡時你看看渲染可以去到幾多 顯存挑DDR2 512 頻率高的就可以喇 渲染系你作畫的畫質重要部份 渲染越高畫質越好 自己衡量自己資金買吧

123下一页