[其它更多] 一齐来晒一晒你嘅四驱车

GavinDX 发布于2010-1-21 10:16 5830 次浏览 81 位用户参与讨论   [复制分享主题]
kevinchan 发表于 2010-1-23 13:51:48 | 显示全部楼层
第一次见到是四驱郎,那时候好少人玩9 M) K! p2 t& d) S1 [' k1 C! i

! U$ `6 {  H$ D1 a: K' D第一次玩的四驱郎之后的车(不贴图),四驱车潮的初期,朋友的,我沾光玩了。1 A+ R, F: Q1 l4 {$ {
0 D( n8 g4 j) s, P. `7 q- v4 b; m/ V
第一次买的是18元的奥迪双钻东方神鹿,1996年末,四驱车潮的中期,也就是阿豪第三代。后来买 ...6 D8 g" e. {- f( F  k, Q: H+ K
陈洋毅 发表于 2010-1-23 13:39
7 O: x& l- e5 Q' t
阿豪兄弟3代都买过,以前买过最贵嘅电池係45元一对7 W7 M5 R: l2 p& W: O0 u+ V0 P
以前自己都买咗条小型轨道翻屋企玩,但好少玩,一直都系去玩具店玩,因为有“中”型轨道,好玩好多. q  B& t# }: \# q4 O7 j
我第一部係阿豪一代(好似有更早嘅,不过唔记得咗),谂起身都真係几怀念
* Z( ]* b; `* h3 K. N8 |自带马达从来唔用,一直都系用老板自制嘅强磁马达,超劲,不过好贵,印象中好似65元一个) t3 Q+ y0 b% G( |2 a9 y
以前玩四驱车乜事都发生过,最经典就係部车从几米高飞落去,结果......2 s2 D9 X9 w* V6 L2 L7 y
仲有试过部车跌落水,直接报废......
  M8 {0 ~! U  e以前我两兄弟经常斗车,好好玩
. \& `! j8 p" J7 H( g) I讲起四驱车,真係有好多讲唔完嘅嘢

ConvoyChan 发表于 2010-1-24 15:35:36 | 显示全部楼层
组过一部8年前200左右既; R" P! R5 F0 {7 O% i8 c3 X
好似系边部剧场版既车 蓝色xto
0 W! K2 B. A: E7 d) x. I& V: `原装双星。。。。个引擎都系50几 不过200几既原装双星电10分钟冇晒了 8 a) A; }6 x( ^  x
好猛 一放跑道就即刻飞出 后来加钱装所谓既原装弹弓龙头凤尾之类个D 5飞了 ' P5 X" D- L& J7 ^) H& I
开始撞飞人地
1 _+ W3 x6 A  \9 ?可惜稳5翻 放左响旧屋既单车房。。。。太远了。。。。

GavinDX 发表于 2010-1-24 17:01:17 | 显示全部楼层
组过一部8年前200左右既
: L7 G; s$ D" @6 t2 H好似系边部剧场版既车 蓝色xto
' v  R) o. ^! z0 H原装双星。。。。个引擎都系50几 不过200几既原装双星电10分钟冇晒了 % Y" V+ ^9 g4 ^( |' W
好猛 一放跑道就即刻飞出 后来加钱装所谓既原装弹弓龙头凤尾之类个D 5飞了 3 t0 N+ _1 \9 E% @- p& g* Y' E
开始撞飞 ...
( p; Z4 O+ R+ s" s4 R8 u5 F5 y2 C; @157972678 发表于 2010-1-24 15:35
! _: ^, M  ]# Z9 J
装龙头凤尾会减慢车速。

kevinchan 发表于 2010-1-24 17:39:05 | 显示全部楼层
装龙头凤尾会减慢车速。; P. Q) @3 }; s+ F
GavinDX 发表于 2010-1-24 17:01
普通凤头凤尾唔会影响十分大,但系我记得以前有D十分隆重嘅凤头凤尾(有两条柱的),又鬼死咁重,肯定会减慢车速

moschino 发表于 2010-1-24 19:03:46 | 显示全部楼层
最想就係部车听自己讲,声控转向
5 S& u3 Q" A8 l  A9 m- Jkevinchan 发表于 2010-1-23 00:38
9 s+ `, z5 k" M, F  C3 x4 K4 C
无错!但我更喜欢雷神···

ConvoyChan 发表于 2010-1-24 22:00:42 | 显示全部楼层
装龙头凤尾会减慢车速。
5 |: D* b2 c  v, X6 Q* dGavinDX 发表于 2010-1-24 17:01

% G8 W. `7 A( ]2 a. Z0 I+ I: @
2 {7 _8 O  D* z, ^: G+ t5装转弯就100%几率飞出去 我也是千百个不愿意啊

东方快意 发表于 2010-1-25 00:18:49 | 显示全部楼层
5装转弯就100%几率飞出去 我也是千百个不愿意啊
% w& V0 {! d: M/ r! c3 i157972678 发表于 2010-1-24 22:00
. l) z: i5 L3 L9 [% N; E
5 w& e# W& G  x* q. n" ]* b* F1 `4 ?
好少玩正规赛道嘅啦,点小铺头最多有个过山车赛道。
! B6 m) N+ [1 u* y3 y9 d% M( ?. r6 M$ p/ z
飞出去有时都系好事黎噶,有次同人玩大一点嘅赛道,我架车慢点,但系转弯果阵直接第一赛道飞到第三赛道,悭番一圈赢左,捻起都觉得好笑啊

kevinchan 发表于 2010-1-25 14:56:32 | 显示全部楼层
好少玩正规赛道嘅啦,点小铺头最多有个过山车赛道。4 R5 y6 u1 E6 |! U; o

; v  m4 P- v" ]  _7 }飞出去有时都系好事黎噶,有次同人玩大一点嘅赛道,我架车慢点,但系转弯果阵直接第一赛道飞到第三赛道,悭番一圈赢左,捻起都觉得好笑啊
9 S5 r- S5 W/ k% a0 K! W东方快意 发表于 2010-1-25 00:18
偷鸡成功,呢种情况我都未见过

292312038 发表于 2010-1-26 13:40:31 | 显示全部楼层
我的车铺尘很久了~······

kevinchan 发表于 2010-1-26 14:19:01 | 显示全部楼层
我的车铺尘很久了~······% u/ A9 r  C. ~" L3 n
292312038 发表于 2010-1-26 13:40
解封吧,攞出嚟“晒”下太阳

183334257 发表于 2010-1-26 18:52:51 | 显示全部楼层
我的车铺尘很久了~······
' W, q8 m3 u9 m+ e292312038 发表于 2010-1-26 13:40
# u% n  ~+ `' ~, o! R

9 {) G4 s; s! O. f! N# M四驱车要吸收太阳能先至可以行的,拿出来晒一晒好

mzmk2 发表于 2010-1-26 20:49:23 | 显示全部楼层
我都無玩好耐~不過都有留意新出既四驅(日本),有時都心郁郁想買幾部做收蔵!