[其它更多] 一齐来晒一晒你嘅四驱车

GavinDX 发布于2010-1-21 10:16 5827 次浏览 81 位用户参与讨论   [复制分享主题]
《四驱兄弟》已经系香港重播左一段好长时间,今日突然兴奋起上来,想召集一下大家晒一晒自己嘅四驱车。
/ b0 V4 s) L9 S  I
& P1 a  Z$ t% }1 w" x* u' T. b首先晒一晒我嘅冒牌“新火鸟ZMC”,点解系冒牌?其实我都好无奈。主要因为我住嘅小镇非常落后,而且经济水平低,所以卖嘅四驱车全部都系呢D漏野。
# Q+ F3 X/ R$ q7 [, R$ y8 n
% K' ^6 O/ B& u/ {# \' u 01.jpg ( @( D$ |  K( o: O' [9 c

5 }+ `4 t8 X* a5 H呢部就系“双钻”品牌嘅冒牌新火鸟ZMC,个名叫“佐罗”(好囧。。。。。)。宜家认真谂谂,呢个所谓“双钻”嘅品牌,应该系属于山寨品牌。
! C4 M5 ^& C' P) T8 E  V1 h! q以前细个冇零用钱,好唔容易先求到老豆比20蚊人民币比我买呢部野,装配更加冇钱买,D靓电池,靓马达(魔打)一直都系得个睇字。
/ R' f3 q4 }! s  [+ k
- w# L) B" m0 c/ }. Q' w: f2 D1 K
1 }$ l1 \* j% i 02.jpg 9 g" M) |1 a1 y2 q1 X
' k" w) c- H3 @, N# O& f6 o2 ]
03.jpg 2 D7 g/ ~- t& z4 y* T, W- k
D通气口全部都系密封(只系帖左块贴纸,得个样。。。。。),其实我一直都有谂,如果将呢D通气口打通,究竟系米真系会好似动画入面咁,会产生喷射式效果。唔知“双星”嘅坚野有冇打通呢D口。
7 m7 `" D/ H  i* R  f6 S( M4 p( x
* X" t' a$ r0 o. ?+ I迟下揾到钱,我一定要买翻几套坚野来收藏。8 Q. B4 x0 t' [3 }7 Z
4 T# s9 Q) f0 R) j: S$ h
大家都来show一Show自己嘅四驱车啦,如果边位有空气动力学底盘(《四驱兄弟》第三部D四驱车嘅底盘)就来多个特写啦,我都未见过实物。好似除左空气动力学底盘之外,仲有其他新嘅底盘。

相关帖子

已有(81)人评论

aubert22 发表于 2010-1-21 10:25:34 | 显示全部楼层
哗~无掂呢家嘢好耐了喔~小学鸡果阵都好兴嘎,但无钱买~等有钱果阵都无兴咯自己~

GavinDX 发表于 2010-1-21 10:37:49 | 显示全部楼层
哗~无掂呢家嘢好耐了喔~小学鸡果阵都好兴嘎,但无钱买~等有钱果阵都无兴咯自己~
4 |1 `, g8 q) v7 ~1 m" O3 xaubert-22 发表于 2010-1-21 10:25
8 q8 ?) L5 x6 B2 w, x3 ~7 T
我都冇掂好耐咯,宜家根本都冇赛道玩,而且我呢架野唔见左一粒轴承。。。。。。。
: Y9 E8 A9 D- O  ^+ V8 D  R' w: h& o不过讲兴趣嘅话,我宜家仲好有兴趣,就系冇钱,虽然已经读完书,但仲未揾到钱。。。。。。。

183334257 发表于 2010-1-21 10:39:15 | 显示全部楼层
啊~我以前好多咖....我好中意四驱车同高达模型,高达模型好多仲起度,但系四驱车就无啦...好怀念啊,超级中意四驱兄弟,希望楼下多D人晒

183334257 发表于 2010-1-21 10:42:26 | 显示全部楼层
就算依家我买双星呢,我都可能唔会买马达比距的了,当模型来收藏咯,避免撞烂心痛啊

东方快意 发表于 2010-1-21 11:23:55 | 显示全部楼层
细个果阵有玩,最离谱嘅时候趁住过年洗左1百蚊买左个马达,车都换左几架,主要系“豪”系列的,上初中前就全部送嗮比亲戚嘅细路咯

ngyan1600 发表于 2010-1-21 13:20:21 | 显示全部楼层
《四驱兄弟》已经系香港重播左一段好长时间,今日突然兴奋起上来,想召集一下大家晒一晒自己嘅四驱车。
8 P  L1 u$ H: X, [3 q& ~3 r0 B! L+ |6 c9 E
首先晒一晒我嘅冒牌“新火鸟ZMC”,点解系冒牌?其实我都好无奈。主要因为我住嘅小镇非常落后,而且经济水平 ...
4 k0 s  v1 u4 e; `+ _) b% U: ^GavinDX 发表于 2010-1-21 10:16
- U& d1 B9 o2 i, h3 z& S
我答你,正版都係無開通氣口的,我通常會自己去開通這些通氣口的

Windysonk 发表于 2010-1-21 13:22:44 | 显示全部楼层
本帖最后由 Windysonk 于 2010-1-21 16:49 编辑 ! M4 \0 n; G% M+ b2 o6 H' ~- S$ m
; F; u& W6 c8 N
火鸟展翅号(田宫双星正品)* U9 k( e" l- B2 x. r' {% p3 x
IMG0101A.jpg IMG0102A.jpg % ^$ H' J# ]: Z
不知道叫什么(田宫双星正品)
) R$ n; ?: ?3 N7 O4 ~ IMG0104A.jpg IMG0107A.jpg
* `+ `2 b# e% T8 n麦斯极速TRF(田宫双星正品)- T) {$ d2 ~: }
IMG0108A.jpg IMG0112A.jpg & l8 z- K) e3 U) f: E1 n, L2 u
个人完整收藏的不多了,家中还有一条奥迪双钻的360度跑道和一条山寨交叉跑道.
# }3 q0 z+ R" P* _) _ IMG0113A.jpg IMG0115A.jpg 3 B/ D0 a8 _9 q  v- D1 U* w1 g" w

! D1 _4 b& a1 L: J5 j# }+ B IMG0119A.jpg ; Q, c/ n  W/ d3 l4 V

/ \& q" u2 y" \2 v' {+ ~; |+ x IMG0116A.jpg ' f: k$ ]- h! v1 c

" P$ d0 ?3 @$ Z9 A$ B IMG0121A.jpg - o- j3 q5 r3 q
: e* @" t: }" [3 l6 [# S
0 O, W% |- @1 U) X( b5 J空气动力底盘,前底部有进气孔.
* z  n% J/ Q% j5 _7 Z5 F* M IMG0124A.jpg

GavinDX 发表于 2010-1-21 13:42:59 | 显示全部楼层
楼上犀利啊。; w( n: p2 ]  {! Q% Z5 S) @5 A9 {

2 _, ^+ G. r, y1 e" D
8 X# Q8 ]* g7 Y呢个就系空气动力学地盘?: L9 U: f0 r3 H" t6 E
可唔可以整幅完整D嘅图,最好正面反面都有。
. n5 P( k. r! I唔知呢D空气动力学地盘系米真系可以加强空气下坠力呢。

Ace0210 发表于 2010-1-21 13:44:46 | 显示全部楼层
正版好鬼貴~$ S$ H# g. {2 W3 k. ~8 I: ?
當年7,8十蚊部

183334257 发表于 2010-1-21 14:45:54 | 显示全部楼层
8楼强啊,终于有人晒了, D底盘同前期的好似又较大区别的" N* |; g( N8 Q
空气动力学底盘唔系下面果个咩?
" E! s+ m) B/ m' r2 m果部多隆D,感觉系

kyo1983 发表于 2010-1-21 14:49:00 | 显示全部楼层
LZ居然仲有四驱车,我个D早就已经唔知去佐边了