[动漫讨论] 《四驱兄弟 Max》嘅几个疑问

GavinDX 发布于2010-6-2 21:54 1711 次浏览 23 位用户参与讨论     [复制分享主题]
睇完四驱兄弟第三部即Max篇的第二集之后,我有几点疑问。. L7 u8 {4 R" P  C* ]" T  P; F$ O
5 t  t! |0 P+ f+ J
1. 一文字豪树架车究竟系普通四驱车定系GP车?
4 P" W# l3 ^) u7 l4 A& x! }# a, T3 X根据第一集豪树同人斗车来睇,豪树架车应该系普通车。但系,根据第二集系机场同TRF队斗车的情况来睇,豪树架车的车速竟然跟得上TRF队嘅GP车,实在神奇,TRF对嘅GP车用嘅系V2原子魔打,就算飞车地盘呢个设计点犀利都好,都冇可能跟得上V2原子魔打嘅速度。搞到我都唔知豪树架车究竟系GP车定系普通车。。。。。。
( n' ]# R# e0 H. p* E" m5 c' ~" h  i  G9 X: V* d) q
2. GP车嘅车速明明系快到跑步系相当难跟得上架车嘅,所以需要用溜冰鞋?(Sorry,我系方面冇乜常识。。。。),但系机场斗车嘅时候,TRF队所有人竟然全部都系跑步就已经可以跟得上架车。。。。。。

已有(23)人评论

kevinchan 发表于 2010-6-2 22:25:24 | 显示全部楼层
我係嚟睇嘢嘅,等楼下嘅人回答吧

ConvoyChan 发表于 2010-6-2 22:36:37 | 显示全部楼层
豪树他老豆都5似D一般npc喇 渠个朵大到连土屋都震一震既 渠设计出来个engine就算冇v2甘强都5会慢多少喇
/ {; t" r3 z1 h5 S3 Y- t9 K( h+ H我觉得系性能同gp车同级既另一类不知名车种,以后既剧情会比个交代你嘎喇。。。。。
/ V" A/ a# w+ h( G! I" u' F而溜冰鞋问题 我觉得5系跑步追5上,系一般既赛道比较长 惊D车手冇甘好气 先至用 而5系D车快到跟5到! Z& h+ I6 R2 H6 J7 @( Q7 O
而同新主角跑个阵系得飞机场个段直路,好快就完 所以5用都闲 以上 我觉得哩个解析完美了

batuu 发表于 2010-6-2 23:03:20 | 显示全部楼层
當然LA,你吾知佢D車係神級嗎會根據主人鬥志而加速!加上作者又要主角嬴曬,無計

GavinDX 发表于 2010-6-2 23:05:29 | 显示全部楼层
豪树他老豆都5似D一般npc喇 渠个朵大到连土屋都震一震既 渠设计出来个engine就算冇v2甘强都5会慢多少喇
, |$ b  Z5 y" a- y( T0 Q- R3 u我 ...2 y$ Z# ]& o; l! x( P' Y
157972678 发表于 2010-6-2 22:36

5 _" Q& q! a+ V# }: c2 V) z( K; I% S' K/ B1 z
但系第一集,豪树同一个用普通四驱车嘅人比赛又点讲?假设豪树距老豆为架车装配嘅魔打拍得住V2,但豪树同普通四驱车比赛嘅时候,2者嘅车速确实系相差无几,如果真系咁强劲嘅魔打,冇理由会系咁。。。。。

ConvoyChan 发表于 2010-6-2 23:14:55 | 显示全部楼层
但系第一集,豪树同一个用普通四驱车嘅人比赛又点讲?假设豪树距老豆为架车装配嘅魔打拍得住V2,但豪树 ...
* v; d. I- b4 ]GavinDX 发表于 2010-6-2 23:05
1 ^- O8 o& L( j& m5 q9 W0 `
' @. I' d4 h  Y) V) W/ H' N: P0 z3 s
4 s5 Y( w; K8 l- V0 s
   甘既系话个engine5会落后v2太多 不过好过其他一般车咯。炮弹麥林一跳就抛离了,最后仲比专门过弯既超音号同眼镜蛇爬头喇。。。。。一般甘开头就系喇 主角相比同龄既优秀 不过比早一辈成名既弱 然后慢慢上去: X$ g% L& E2 E" w! ^
   仲有就系,D车受士气影响太大了

ConvoyChan 发表于 2010-6-2 23:21:14 | 显示全部楼层
仲有就系有冇尽全力既问题了。例如我玩山脊赛车个阵 系ex级别之前我可以轻松赢,甚至用车尾冲线玩下,不过去到max就赢都赢到好难睇。。。。。  a* D/ d! z4 a! {; h  `8 P  K# ]( e) H
第一集,新主角赢得游刃有余,冇压力。。。
) ^$ q' ?+ i$ O: K: I第二集旧主角一出必杀就远抛离,甚至比5上专门转弯既车,trf队全体全程都冇乜点咬紧牙关,亦冇点鼓励部车就赢左,。。。。以上

fir123 发表于 2010-6-2 23:46:18 | 显示全部楼层
哈哈!!!原来甘多问题咖!!!( y9 S2 J0 j3 w5 U4 U1 X
要认真睇下先得!!

GavinDX 发表于 2010-6-3 08:53:44 | 显示全部楼层
仲有就系有冇尽全力既问题了。例如我玩山脊赛车个阵 系ex级别之前我可以轻松赢,甚至用车尾冲线玩下,不过去 ...9 ?  r6 D, P/ v, o) g$ h9 o
157972678 发表于 2010-6-2 23:21
# g# [7 }$ l: g1 F" E2 s( G; L. U

\9 d& E2 r2 \$ A+ j2 V! s- r7 E6 o
    鼓励D车。。。。。。。其实我细个嘅时候就已经觉得搞笑,四驱兄弟D车全部都可以思想控制或者语音控制。。。。。。。

kenhai74 发表于 2010-6-3 11:09:17 | 显示全部楼层
无睇过添,迟点有时间研究一下。

ConvoyChan 发表于 2010-6-3 11:26:51 | 显示全部楼层
鼓励D车。。。。。。。其实我细个嘅时候就已经觉得搞笑,四驱兄弟D车全部都可以思想控制或者语音 ...
, n  b& C# |" ?, b$ g" r- t) E8 ]GavinDX 发表于 2010-6-3 08:53
7 @6 M4 b4 E+ U+ p7 S2 T2 ]
% N/ \0 J  i# X4 M
, C& E, j0 x$ Z
   算喇,对动画太较真就会变味嘎喇, 日日见到其他动漫论坛讨论死神火影Dbug我就觉得烦其实有甘既疑问我觉得系旧主角怀念情节既病症。。。。。

Batcat 发表于 2010-6-3 12:00:02 | 显示全部楼层
只是过观看一下!!!

12下一页