[动漫讨论] TVB播嘅高达00有冇Cut片?

GavinDX 发布于2010-8-7 17:06 3771 次浏览 40 位用户参与讨论     [复制分享主题]

已有(40)人评论

基拉杰特 发表于 2010-8-7 17:14:53 | 显示全部楼层
这个不清楚,应该有!

lovepx 发表于 2010-8-7 17:20:09 | 显示全部楼层
这个不清楚,应该有!
! @3 x4 p- g: O1 [& \: R基拉杰特 发表于 2010-8-7 17:14
( D8 p1 _* k4 t1 H
; S. {5 U7 s; s1 W% k
* C% _, [5 l' T' d! C# {- G
    来抢沙发5水 / Z* w$ o- v* n4 g1 @  l% Q
   好似话有变速~cut就5知,问水猫

MUfans 发表于 2010-8-7 17:20:27 | 显示全部楼层
cut黎卖广告啊嘛

小c 发表于 2010-8-7 17:34:25 | 显示全部楼层
用集日文对下米知道罗!

GavinDX 发表于 2010-8-7 17:41:42 | 显示全部楼层
用集日文对下米知道罗!
0 ^+ ^& a$ u  z小c 发表于 2010-8-7 17:34

( v( u3 F! N  e/ T0 @! y4 S* w如果距有集Cut,但有集又唔Cut嘅话,咁就冇办法判断距究竟有冇Cut。

基拉杰特 发表于 2010-8-7 18:21:18 | 显示全部楼层
来抢沙发5水 " a, Q% g! r& o, Q/ R0 n+ L7 w7 A
   好似话有变速~cut就5知,问水猫
# ^0 d. B* _; q- U* y8 Alovepx 发表于 2010-8-7 17:20

" y- S3 R. [' x  w) c7 @% H) e  c7 [ 抢完楼肯定就是抢沙发啦!

小c 发表于 2010-8-7 19:56:38 | 显示全部楼层
回复 6# GavinDX 7 p( m. y/ q2 S) d) v( ~6 M( f) O6 R

& K( m( ]  d% _- A) z4 G, b0 e3 D% \7 N. m( A6 i
    甘五同你净系洗cut左啊几集啊?照我话,你全部睇一次日语版先,睇啊紧留意有无D裸体、猥琐、血肉的镜头,有既话,啊紧应该会cut!

Kiver 发表于 2010-8-7 20:22:48 | 显示全部楼层
本来已经唔多中意睇高达动画,但由于太无聊,所以最终都系睇左TVB版嘅高达00,2个部都已经睇完。想问一下TV ...$ K* x+ l) V+ h5 b! p
GavinDX 发表于 2010-8-7 17:06
& l, _: Q% u' @; z: j# y

6 K5 V4 z" T1 Y: K( J% G- u
) p) x+ Y! R/ l, |6 D    边有可能吾CUT
; i9 h$ ]4 U+ ]- \2 C3 E' X" P) j  `
特别是中段广告时候那里

GavinDX 发表于 2010-8-7 21:10:57 | 显示全部楼层
回复  GavinDX
3 L- x- ]& @2 ^
3 D) G' f; X: `1 k# S3 A
4 L& {$ \; r8 v; L* [8 y; G6 a: S    甘五同你净系洗cut左啊几集啊?照我话,你全部睇一次日语版先,睇啊紧留意有无D裸 ...
# d: }/ K: ~* r! R1 g小c 发表于 2010-8-7 19:56
5 J7 ^* H; r! n
我就系想知道有冇呢D镜头,如果有而且Cut左,咁我就再睇多次,冇嘅话我就无谓翻睇啦,毕竟都唔系咁中意睇呢出片。

东方快意 发表于 2010-8-8 00:03:00 | 显示全部楼层
如果系睇TVB果度播嘅话,比J2播嘅仲CUT多一分钟,系中间去广告果段。
% U+ ]( r9 i' Q+ P( H/ B3 v7 Q3 x% P7 R" _6 u4 o0 @7 e2 }( s
我记得第一部,三位一体登陆托勒密果集,妮娜偷入韦达被迪尼亚撞见果段TVB CUT左,J2无CUT。
/ H0 N" w5 |& ?: h7 S1 [" J1 O8 B/ f+ g; \! E( \1 y; v
仲有就系有时裸聊系统开启嘅时候CUT点,好似艾燎就黎死果阵。

aaron81 发表于 2010-8-8 00:47:01 | 显示全部楼层
TVB版的应该有cut的,不过高在00的已经水猫同不二都做左,你可以参考下

1234下一页