跳转到指定楼层   *输入需要访问的楼层直接跳转

[动漫讨论] 旋風管家合成版大家想要HDTVRIP定DVDRIP?

kwanyeung 发布于2009-10-17 09:22 5234 次浏览 52 位用户参与讨论   [复制分享主题]
$ O3 E8 I7 U' \9 B) o9 f3 v- N# N, V
如題。。附圖比較。大家可以下載比較下分別。檔案大小DVDRIP同HDTVRIP差唔多。冇咩分別。
% W2 m$ e2 C4 u請大家比較完先投票呢。HDTVRIP唯一缺點就係OP同ED有英文字幕。。但劇情冇字幕。HDTVRIP清好多呢><
. v* J7 M/ D1 o
5 o3 t8 ]) B- }3 h3 K; X2 v仲有TVB CUT左果啲想用ANIMAX粵駁定日語呢?, \$ y0 Y% L- N  F) J
" ~9 m: d" m3 f8 f
注意:就咁睇睇唔到有分別。要下載2張圖再開黎睇先睇到佢嘅重大分別!
多选投票: ( 最多可选 2 项 ), 共有 64 人参与投票 查看投票参与人
63.86% (53)
13.25% (11)
6.02% (5)
16.87% (14)
您所在的用户组没有投票权限

已有(52)人评论

东方快意 发表于 2009-10-17 09:32:55 | 显示全部楼层
死啦,我睇唔出有区别,原黎我眼界甘差噶!成个人灰嗮。。。& G) i( F9 `. ^
; e5 B3 p0 n# y+ O3 @% B. A
至于接驳方面我建议用日语咯,睇左十几集ANIMAX的“管家通讯”,唔知系本身无聊定系翻译得唔够搞,好似几无聊吓。。。

kwanyeung 发表于 2009-10-17 09:39:14 | 显示全部楼层
死啦,我睇唔出有区别,原黎我眼界甘差噶!成个人灰嗮。。。
; P; }6 B0 p" n) o9 o
- G8 @. E3 T+ Y8 L# j  A至于接驳方面我建议用日语咯,睇左十几集ANIMAX的“管家通讯”,唔知系本身无聊定系翻译得唔够搞,好似几无聊吓。。。6 b; F9 v( Z1 V0 g2 r8 s# l2 ?
东方快意 发表于 2009-10-17 09:32
3 V6 Y+ W. v2 o8 k
就咁睇睇唔到有分別。你要下載2張圖再開黎睇先睇到佢嘅重大分別!

457092973 发表于 2009-10-17 10:25:47 | 显示全部楼层
没睇过animax粤语的,不发表意见。HD的比较清D

hotcool2 发表于 2009-10-17 10:34:35 | 显示全部楼层
最重要是快~~~~~我要啊

ykcheung 发表于 2009-10-17 10:37:14 | 显示全部楼层
我認為用HDTVrip好d,畫質第一,個人idea-用日語駁

gimemedie 发表于 2009-10-17 10:55:50 | 显示全部楼层
明显是hdtv啦····第一季有板你缇

kevinchan 发表于 2009-10-17 10:56:44 | 显示全部楼层
我选HD tvrip ,另外个人建议用日语驳

ninaomu 发表于 2009-10-17 12:05:36 | 显示全部楼层
HDTVRIP体积几大、另外有无cut到一前一后各10秒的赞助商商标广告?
2 C6 s" }$ E) b2 |" Q有的话请各位朋友提供套华盟tvrip字幕或者用dvdrip字幕加番前后10秒入去4 x$ k2 Y" p# y( k
" v  M! S; R3 M$ ~# U& g8 ^
我支持hdtvrip及用日语驳

阿叮 发表于 2009-10-17 12:21:39 | 显示全部楼层
今朝睇翡翠台播....好开心阿...>.<..1 g1 a$ ?4 f+ `$ `* t/ j9 A8 _5 l6 N
哈哈...其实早就喺tvb.网嘅节目表度睇到会播..
9 \; E. w1 A- O( ]$ i先特登早起嚟睇...嘻嘻...开心...

kwanyeung 发表于 2009-10-17 13:25:21 | 显示全部楼层
HDTVRIP体积几大、另外有无cut到一前一后各10秒的赞助商商标广告?( D* n% U. c/ H6 N* t
有的话请各位朋友提供套华盟tvrip字幕或者用dvdrip字幕加番前后10秒入去, @7 r" P, p/ J) C- e

7 A/ S+ F6 S; }+ ~$ A我支持hdtvrip及用日语驳, p4 ~" Z! Z! a# b; l0 [
ninaomu 发表于 2009-10-17 12:05

' O9 k5 {" ~2 IHDTVRIP同DVDRIP一樣大。200-300MB
; |1 @. S7 _3 y, B3 k% Z
0 y8 f" \3 a* i6 R冇CUT到贊助商廣告。

K棋 发表于 2009-10-17 13:37:25 | 显示全部楼层
一样大嘅话紧系拣HDTVRIP好点

12345下一页