跳转到指定楼层   *输入需要访问的楼层直接跳转

笔试5个月后第一次练车~

aubert22 发布于2009-1-14 21:39 2294 次浏览 56 位用户参与讨论   [复制分享主题]
今日系我笔试5个月后第一次去练车~个教练噙晚电我,话叫我今日八点去~阴功,区老人家早起惯就唔怕,因为要转车去教练场所以我今日6点10几分就起身了,对眼惺忪到无可言语啊~家仲涩紧呢~# a' U! n& b$ D
去到个教练就叫我喺个插住旧肽盘嘅石凳前用个肽盘练转肽~转果个肽难度系数非常低~,到到过后区叫我用真车开,哗~要好大力嘎,而且又要转得快,慢少少都畀区闹都鬼咁~人地第一次去咋,区闹其他两个去过几次嘅就算啦,仲要闹埋我喔用一样嘅语气 ~仲畀个肽盘搞到我左手手掌甩埋之前整伤起左泡嘅伤口浸皮,哗~血红色嘅肉露出黎,再咁打肽,果个叫痛啊~大家谂下,我系学B2牌啊,大车啊,几难转先得嘎,仲要系倒桩,再且系第一次~呜呜~~痛苦啊~8点去到~5点几先走最后~唉~好攰啊~好难啊~希望我可以挑战成功啦~

已有(56)人评论

gary32167 发表于 2009-1-14 23:14:56 | 显示全部楼层
你哋家阵要考几样啊?
$ |. Q( C) S6 D# E, w系我哋个度我个阵考牌要考笔试,倒桩,9选3,跑长途(去阳山),最后就系路试。
: ^) T! U: C7 G* B- _4 ^  K/ X唔知你哋个边使唔使考咁多样呢?
1 w) _- N+ @4 |0 B
# e' Z0 j0 R/ U& W% i仲有就系D死人教练个个都呃饭食噶...

Laputa81 发表于 2009-1-14 23:51:24 | 显示全部楼层
咿咖考4个碌都要吡唔少噃~~~

平常心 发表于 2009-1-15 10:55:55 | 显示全部楼层
真好有米考車牌,11年前我就有,

aubert22 发表于 2009-1-15 12:39:33 | 显示全部楼层
原帖由 gary32167 于 2009-1-14 23:14 发表 ) E# [/ a, t# C5 J$ |
你哋家阵要考几样啊?
4 K. b8 [) l" i! U: u, f; s3 n系我哋个度我个阵考牌要考笔试,倒桩,9选3,跑长途(去阳山),最后就系路试。/ a/ E+ P) P' y+ ?" O( \
唔知你哋个边使唔使考咁多样呢?
5 M3 l) _6 ?! ?4 J& s2 N& W
1 _) i- A+ ?. J2 {( K5 E# C6 [仲有就系D死人教练个个都呃饭食噶...
7 n) Q3 t5 a  _# v: c
我系番禺嘅,你话考几样呢??我谂你都系广州嘎啦~~而且睇你咁讲,你都系考小车~我哋大车系9选6呢~/ Z+ F6 a  H1 ?0 [$ ^: x
而请教练食饭系潜规矩黎嘎啦,无得怨嘎~

aubert22 发表于 2009-1-15 12:40:54 | 显示全部楼层
原帖由 Laputa81 于 2009-1-14 23:51 发表 7 c+ e) F% {" d  p9 N" o
咿咖考4个碌都要吡唔少噃~~~
7 X8 z/ L/ Y' g  [" e' {
系啊,我仲系6个嘅添~再计埋长途费同其他腊腊杂杂~成6千咁滞~一个碌一千??

aubert22 发表于 2009-1-15 12:41:42 | 显示全部楼层
原帖由 平常心 于 2009-1-15 10:55 发表 ) p! A5 N( m# D( g: @
真好有米考車牌,11年前我就有,
# t( x5 `, [3 V4 m- ]2 `- W. I8 b1 O
傻啦,11年前米仲贵,成5位数都有啦,你米仲有米~

huang 发表于 2009-1-15 13:00:39 | 显示全部楼层
来吧,让我们同归于尽-----新仔牌

gary32167 发表于 2009-1-15 13:02:33 | 显示全部楼层
原帖由 aubert-22 于 2009-1-15 12:41 发表
& D4 o" ?1 G$ @' E9 x* x" c% G
: _+ Z) K7 N' z; [7 w1 {傻啦,11年前米仲贵,成5位数都有啦,你米仲有米~

( t: f& l8 \  I" S* N0 Q! Q6 k4 g. {- \
11年前考实贵过家阵好多咯!
3 c0 O0 b1 c) k: T( o. f6 L6 d! I# K; S: C* b# ], b
不过前个派打听到,家阵学车都系2800左右,唔知系咪金融危机搞到D价格咁低呢?) b# ^- M) ]" S

; [' H; T7 X8 j# Z, w8 `  x5 D; a0 I% P我2年前考个阵都要成3500

双天至尊 发表于 2009-1-15 13:13:27 | 显示全部楼层
考四轮,貌似离我很远

Laputa81 发表于 2009-1-15 13:51:46 | 显示全部楼层
原帖由 平常心 于 2009-1-15 10:55 发表
' ~1 j! }7 m) c8 C' e真好有米考車牌,11年前我就有,
3 R  v. K! g& k
+ X) X. M# m- H, L
2 e  b" s1 C2 G9 T
11年前相对咿咖平到笑啦~~~7 k2 n7 A2 |0 i4 Q

, l1 u+ f+ K1 Y# q而且易考好多

Laputa81 发表于 2009-1-15 13:55:16 | 显示全部楼层
原帖由 aubert-22 于 2009-1-15 12:40 发表 : U% z, ^/ ]+ n0 O  g4 ^

% O' A& N; @; x. i- M2 b7 o1 f# m7 m系啊,我仲系6个嘅添~再计埋长途费同其他腊腊杂杂~成6千咁滞~一个碌一千??

' \0 C5 M* {& v/ B
# u* E7 t4 f, `* P" L" L; f! k
- e* h9 o) t% C0 g) ^5 U4 I. B咿咖考车牌同吡人抢无乜分别~~~- k- f# B0 s4 z7 _

, }' x; C  B, ?2 m两年几之前4个碌都喺2300左右~~~
9 D2 t' _. ^8 ~4 Q4 k4 l跟住个价位就突然飙升~~~
. c% r5 @- k; D3 c7 {# g1 m2 Y2 }  m# O* o: S" {8 i; P; ]- t
; v, h1 K: k: H4 x
预祝你考到先~~

12345下一页