[每日闲聊] 如果你要系医院1-2个星期,你会做D咩?

quill 发布于2008-7-31 14:16 7091 次浏览 100 位用户参与讨论   [复制分享主题]
quill 发表于 2008-8-3 12:41:10 | 显示全部楼层
原帖由 sw888800 于 2008-8-2 20:33 发表   v0 E$ |8 e/ _
四處散散步 四處看靚女,護士, k/ r' c0 R* R/ J3 b9 e' Z, c! h
看看書,小說,漫畫吧
2 r  Y+ P! i) b8 O% L# ]; `
; n* B. x% N& t5 x4 E1 P2 h
# ]9 C9 ^6 ^/ v8 c" t( S
住院的人可以走来走去个咩~?~医生点稳你啊~~??给你行来行去个咩~~?而且行1-2个星期你日日都有新发现咩难道

quill 发表于 2008-8-3 12:42:54 | 显示全部楼层
原帖由 mmlesleym 于 2008-8-3 09:53 发表 ' \) Z% Z+ g1 ]6 e9 z
我日日都要係醫院  ~" J- Z) \- }9 z" N
做黎做去咪果D野
! q! Y$ F* ?* R2 ?% [! @

0 A( j" \' J$ p% k4 f请问声你系医院做也,还是住院啊`~0 O7 a; J/ f0 o4 G! j0 B

. x9 U4 M5 D* K9 X- z5 B# x性质晤同个喔~~~~
- ?  n2 T% l1 v" Y! C+ L% j5 E9 Z7 s" k& p7 x4 w$ `
你如果做也,做完也落班可以翻屋K个喔~~6 j! e3 I2 a: I. e7 ]2 z

0 F/ Q8 w' l3 C, G6 C6 E如果你系住系到,甘你做来做去就系做D咩啊请问,我就系想知道可以做D咩啊`~?

abc-like 发表于 2008-8-3 12:47:45 | 显示全部楼层
原帖由 quill 于 2008-8-3 12:42 发表 . J, b" N. K1 z! D

4 W3 T, ?* ~$ h7 D' O) l0 ^6 N4 E$ m
请问声你系医院做也,还是住院啊`~
& F8 M2 \" H7 h' \" l) d7 w4 w9 _6 p, q! ]% m% E/ Q1 r
性质晤同个喔~~~~
; ]1 A7 t; p+ K1 O; }
9 O" O8 {7 m! d6 U1 m你如果做也,做完也落班可以翻屋K个喔~~4 g" W1 i3 H3 y' Q  Y2 G$ k
/ Y& i( ^& V# I8 H, j2 r: o
如果你系住系到,甘你做来做去就系做D咩啊请问,我就系想知道可以做D咩啊`~?
你好想住吓醫院哩 你地既醫院真係好唔想同佢地有接觸。

紫舞枫林 发表于 2008-8-4 07:50:45 | 显示全部楼层
原帖由 quill 于 2008-8-2 14:07 发表
9 ]1 I: p( P" J  |7 |
6 @" ^3 C3 o4 N9 X: U3 X7 V) b' y, a  N6 Z+ C6 f
% f7 B) o3 o+ \5 A9 k
带好晒D也费事拿手晤成世啊我都甘觉得啊~~不过问题系无地方你放个喔~~
* A8 a7 }. j) x6 V" m; R
7 o+ u4 N0 k- x. B. E' ]小说,我就觉得唔系甘想看拉,也许不是看书的材料爸~~
* Y4 [6 X5 X( w- A: t& d8 j9 w( M& \  C$ q6 v) r( Z
吃同训就日日都会做噶拉,毕竟不是自己家,我想无论点训都晤会舒服
+ m  t% x: C% T; B7 Y+ C
$ [: M. V8 v: x6 d! I' x无咩的 ...

# V. K) R( X* f6 x
! S9 y- X% z% D' S9 B; K5 G- k无地方摆就放床尾啦,总之我一定唔会少带嘞D野^_^  ) [3 B' `! K, S
正好可以趁无聊的日子,培养睇书葛兴趣^_^0 g. [$ b+ U' u& e3 t" I8 Z

1 v( y( R5 ~( U! K基本上我觉得,住院除佐吃同训之外就系睇小说了,对于我哩讲系咁。

abc-like 发表于 2008-8-4 15:14:47 | 显示全部楼层
原帖由 紫舞枫林 于 2008-8-4 07:50 发表 8 q1 A  Z2 q  `: p, L9 `( Z" |6 }
7 i% Z% x$ f& G

/ ?1 v- ^: L$ z  Z( l0 C% k" ?无地方摆就放床尾啦,总之我一定唔会少带嘞D野^_^  * @# u. z" Y+ V' Q" a( g
正好可以趁无聊的日子,培养睇书葛兴趣^_^
4 n* p) j: }9 a& N) V3 b5 q2 @
9 J) I: q8 l. p- P基本上我觉得,住院除佐吃同训之外就系睇小说了,对于我哩讲系咁。
乜冇人陪你傾蜜計咩

AWP 发表于 2008-8-4 17:27:56 | 显示全部楼层
原帖由 quill 于 2008-8-2 14:00 发表 7 ?4 J" o: [; |2 ~0 w
、、7 j2 K* C; o$ Y+ r% p5 u1 F
' P9 ~  C5 x6 P. u
我都觉得呢个问题考起好多人噶~~哈哈
买本电脑报睇···0 m- u- `' Y! t0 K( ]2 Z# Q
好多嘢睇

quill 发表于 2008-8-4 21:59:13 | 显示全部楼层
原帖由 abc-like 于 2008-8-3 12:47 发表 * q! }3 |( O+ |: ]  x" b
你好想住吓醫院哩 你地既醫院真係好唔想同佢地有接觸。
7 |: e2 Z: W1 t4 K1 \% l

) B6 N8 g' j1 [- m
. @' u" U$ m! f) k* v如果呢个世界可以话你想住就住,晤住就晤住就好拉~~~
4 ?; D( n' }! Q5 _7 X" k% P5 z6 k
1 O! @3 B  N; y, @边个中意医院啊,你讲拉,好人姐都晤会想行入去拉~~~~

kiraljq 发表于 2008-8-4 22:05:35 | 显示全部楼层
虫~!!!你出现啦~!!!

quill 发表于 2008-8-4 22:07:02 | 显示全部楼层
原帖由 紫舞枫林 于 2008-8-4 07:50 发表
- E2 S) b: C+ Z
9 l( d. F) }8 K) M% e$ ^! c1 [, y+ N$ k9 A( Z% B, {1 ]3 K( x
无地方摆就放床尾啦,总之我一定唔会少带嘞D野^_^  ( K4 e$ X) M% h, F3 y/ u$ {
正好可以趁无聊的日子,培养睇书葛兴趣^_^
0 d' h5 L+ J, h' E+ J  J6 b5 b( S0 X8 k. \# }
基本上我觉得,住院除佐吃同训之外就系睇小说了,对于我哩讲系咁。
( r# R3 N$ N; ]) \

. Y$ Y" T8 o  @! F6 m
  ?8 @8 u: ^% q1 T我都觉得晤可以带少也啊,问题带得太多,你晤怕给人偷啊~~??' T* Y( w& m. \. w
$ n$ G9 ^$ Y$ G! r9 j' z3 s
如果你行动晤方便甘就当然得个吃同训拉,问题系如果你行得走得个话,你会愿意一直系到训咩??

quill 发表于 2008-8-4 22:08:35 | 显示全部楼层
原帖由 AWP 于 2008-8-4 17:27 发表
! v. Z& ^* g. ], [% R& G7 k 买本电脑报睇···
0 e7 o( a% j5 L. C8 T1 X6 B好多嘢睇

" H: e0 s4 e% m0 }( x+ @* f# z9 v* t1 y1 {3 \
兄弟我可能买晤到电脑拉~~D钱看来有需要用系其他地方啊~~' t3 w; n0 M! K/ b; y+ j  w8 t, \: Z
; j8 h1 o- u! _2 l: I
打搞了你甘内真系晤好意思啊~~

quill 发表于 2008-8-4 22:09:22 | 显示全部楼层
原帖由 kiraljq 于 2008-8-4 22:05 发表
! `6 W% J% `1 N3 c# ?: i虫~!!!你出现啦~!!!
7 R& ?) I$ z1 j$ M
# U+ [1 f) Q9 g9 q% s. N5 M% V9 F
系你自己无出现之嘛~~我呢几日都有上来

kiraljq 发表于 2008-8-4 22:11:50 | 显示全部楼层
原帖由 quill 于 2008-8-4 22:09 发表 + P' ]! h, z+ ~! y% U
1 m6 w5 \# {- W4 i) Z/ h9 M( B1 M! R
% |. V' c4 e  \/ @. p; p$ `
系你自己无出现之嘛~~我呢几日都有上来

' N# X/ v. k+ D3 x# d6 k
% m) V& H0 Z/ }' d* I你终于肯回我了,55555 ( y. |# L. R: P- a7 }

9 p1 b' J# D: k5 A! \6 \. S, m% g; a你至少回下我短嘛~~~我系表姐屋企啊,无得咁自由上网啊~
! S7 U. w6 N) N& [7 m8 W7 M
2 p7 J, H! g- S/ d) N听日开始上班啊还~~