[每日闲聊] 如果你要系医院1-2个星期,你会做D咩?

quill 发布于2008-7-31 14:16 7071 次浏览 100 位用户参与讨论   [复制分享主题]
如果你需要住系医院到1-2个星期,不过你行动自如,当然可能某一D时间会有D晤自如,不过你可以话行得走得,吃得训得甘个话~~甘你系医院呢1-2个星期你每一日可以做D咩来消磨时间呢~~~??
. |+ o! E4 r5 l. o, k. Y" l) ]- ]8 R( y, P& T
     每日D行程除了要做某D检查外,你就好得闲,甘你会选择做D咩呢~~~??0 ^% p& B  d: U
; a7 W/ `. }7 l7 B* a0 O; m
    前提系你手上无手提电脑,无MP4,得MP3,你手上无PSP,手机无得上Q,不过可以上网,可是会断线而且好慢 ' q. J- c- w5 s0 d4 t8 t+ s: b
" }' n- v6 S7 y4 V) B$ X
    甘样个话,你地日日系医院到会做D咩啊~~~~??大家讲下意见啊~~有咩也做可以消磨下D时间啊~~??

已有(100)人评论

quill 发表于 2008-7-31 14:17:59 | 显示全部楼层
还有啊~~多口问句啊~~~住院要带D咩噶~~~??可晤可以带私人物品噶~~~??
$ m" ~6 K& c: j, A
/ d0 j" b4 P) l% ^4 p: S  t例如枕头啊,之类果D呢~~

tandong 发表于 2008-7-31 14:22:29 | 显示全部楼层
原帖由 quill 于 2008-7-31 14:17 发表 & M) Q" `  d3 U% V. W+ R
还有啊~~多口问句啊~~~住院要带D咩噶~~~??可晤可以带私人物品噶~~~??! \4 T3 p( T2 J

& i" I8 O; W7 W2 e8 J  G* S  N例如枕头啊,之类果D呢~~
可以嘎,建议你侯住边个靓仔医生电瓜距!!

熊猫仔 发表于 2008-7-31 15:10:51 | 显示全部楼层
早日康复!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! : F, Y$ q! w" y5 y- J0 j5 \# X

: D& b7 d! X9 H& B0 }睇报纸``
' I) d/ b; W5 K3 [2 V, p; l玩手指``
. h1 _& h2 s: z- E周围去散步``- w) p+ ]4 s$ @
去识下靓仔``

dark888 发表于 2008-7-31 19:22:40 | 显示全部楼层
白天時,四圍望,睇醫生,睇護士,睇靚仔% |' T2 V3 z3 ~) w7 `, o* N
深夜時,仰天望,數綿羊,數猩猩,數蟲蟲 ) }% A4 V! l, ~9 D: D. o9 H7 [8 t
醫院好大藥味,最好就帶支空氣清新劑,或者帶香水都得

夜月星辰 发表于 2008-7-31 20:07:39 | 显示全部楼层
我唔建議帶私人物品+ P, Y3 @& b) a8 z& W7 Y/ n( J

+ T% I" z9 e  ~; P4 L! c3 Z中意講嘢咪周圍撩人講嘢咯 ; n6 Y* h7 M, w" b) B) M
或者帶本超厚的小說咯
$ N  V- U& e4 x/ \( W( Z' ~( w, H- }. \# O( @% r* q! i( C
裝下有冇靚仔醫生,+ i1 \: @2 O" Z" |4 \9 y
發揮下女人的本性---8卦/ a: Z0 Q! Q# M, u1 ~* v
% X! l; W8 h7 a2 `% E$ X+ r
做下豬,食,訓,玩- V. h* k* _" u+ g

) [7 A# N  H9 Z, }) c1 R" f) [周圍搗亂1 t* t4 L% O  H, m4 }( Y0 _

* L% o7 w  n* m0 w5 d$ i咁咯,買本日本雜志剪來襯下衫- m/ B* E0 `# K# D6 J/ ^- w) w
當然,個模特兒就是自己啦# g( ^) s7 u5 g+ t
  a' I- V: r3 `: ]! F9 j
搵D 平時你想做但是冇時間做嘅嘢咯" L7 M7 h, b( ^0 Y; p8 C0 R* M

6 U; Y$ ], h0 w- N1 J其實有好多咖

ks128 发表于 2008-7-31 20:12:54 | 显示全部楼层
睇电视,放下假,训懒教

lych 发表于 2008-7-31 20:54:01 | 显示全部楼层
睡觉,睇书,周围逛下,同其他病友倾计,识下朋友甘。

huang 发表于 2008-7-31 21:13:44 | 显示全部楼层
除了睇靓护士都是睇靓护士

Laputa81 发表于 2008-7-31 21:41:23 | 显示全部楼层
喱个问题又真喺无谂过啵~~~9 e1 f$ s; E, J, \9 f/ R

5 e. H, {) \" l+ ]# Z5 b9 x麥道舞啊??
7 X8 D: b' O; b( d4 x+ @电视应该都有啩??
2 W& n4 V* G: L! x. w. x睇嗄电视囉·····就嚟奥运吖嘛~~~0 x0 g% o& @; D1 G4 V

+ g0 h0 P. ]# |+ p, J7 B% o3 v再唔喺公园仔、草地都有啩??
- Q0 E/ A5 K' G! D: q4 |  Z行嗄瞓嗄········囉

abc-like 发表于 2008-7-31 22:49:48 | 显示全部楼层
原帖由 Laputa81 于 2008-7-31 21:41 发表 9 A) i5 h9 C# D* K/ u
喱个问题又真喺无谂过啵~~~' [0 s& O: u( w/ c1 C4 @- V

' Q+ t: ~6 i7 g麥道舞啊??1 s- o0 A4 S# w% B& p0 R- C$ ?
电视应该都有啩??
5 ]8 G& l* m  c" Z2 q8 v睇嗄电视囉·····就嚟奥运吖嘛~~~+ X/ a# l2 |: }1 G; z
2 ?" Y, b8 Y3 R2 y0 H
再唔喺公园仔、草地都有啩??. @7 k8 ?! n; K+ G* X( u
行嗄瞓嗄········囉
; s3 E( c3 A0 Z5 y
傻痴痴實傻痴痴地食十碟炸醬麵遮

AWP 发表于 2008-7-31 23:10:39 | 显示全部楼层
唔知~~~2 T( d" T1 d  E, E
未住過院···
! [' _* F9 R. z3 R' H; d不過之前外婆住過院····去探望的時候距都是同周圍的病人聊天