[吃喝玩乐] [原创]流花宾馆~~实习环境

quill 发布于2006-12-14 00:24 4603 次浏览 75 位用户参与讨论   [复制分享主题]
<p>十月的时候我去了广州的流花宾馆实习~~</p><p>呢个就系我实习的地方,应承过发上来给D朋友看噶~~~</p><p>希望你地中意拉~~</p><p>其实流花宾馆吃饭都晤算太贵噶~~真噶~~而且环境真系唔错~~~</p><p>&nbsp;</p><p>第一张:<font size="5">海洋公園.</font></p><p>

[原创]流花宾馆~~实习环境

</p><p>PS:餐厅里的海鲜都系呢度拿噶~~D鱼鱼好Q噶~~次次行过我都会去吓他地,搞到全缸鱼鬼甘激动</p><p>第二张:豪悅廳·會議.<br/>

</p><p>PS:呢个豪悅廳晤系大厅来的,用来摆酒都比较细最适合做会议噶~~呢个会场系我地开完OT时影噶~~系米几商务啊</p><p>第三张:凱悅廳·VIP房·水晶燈.<br/>

</p><p>PS:呢个VIP房间我都系入过一次,因为里面通常接待的都唔系D我地呢D实习人员可以见到的人,我同学话个灯好好看,所以就影了它其实里面D设施还VIP啊~~~</p><p>第四张:凱悅廳·水晶燈.<br/>

</p><p>PS:呢个灯好靓不过D分支我觉得好危险~~因为有一次婚宴完左~~~哈哈,D员工清理D彩色纸的时候了断了其中一条灯`~~~哈哈搞到我第二日翻工死都晤企系呢个灯下边~~哈哈哈</p><p></p><p><br/></p>

已有(75)人评论

quill 发表于 2006-12-14 00:25:21 | 显示全部楼层
<p>第五张:&nbsp;流花賓館·凱悅廳.</p><p> Zte10p9U.jpg </p><p>PS:呢个厅犀利罗~~宴会厅来噶,可以有60几张大台来做婚宴,简直做死人,平时埋一张单可以令我跑了一个全场~~真系多多空调都无用啊~~~~</p><p>第六张:流花賓館·文苑廳.<br/> GqYk650g.jpg <br/>PS:我最中意呢个厅~~因为环境好~~而且细细地做起也上来方便啊~~D客人又好~~而且熟客比较多,容易认得</p><p>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; 我个咖喱炒芥兰都系呢度出现噶~~~~</p><p>第七张:凱悅廳·大台.</p><p> mntU8Lur.jpg </p><p>PS:做呢个凱悅厅D大台可以做到人散晒噶~~真系又大又多也放啊~~米看他甘好看,真系会做死人噶<br/>第八张:朗悅廳·大台</p><p> GaaecUxs.jpg </p><p>PS:呢个厅只会开放给商业上的客人,例如D老总讲也,比起VIP更大更舒服,而且张台系3米x3米的~~我试过摆过~~终于用了我几个钟头先搞好个地方,D摆设更家商业上的宴请感觉~~同其他厅分开~~我自己觉得他比VIP更VIP<br/></p><p>第九张:新悅廳·大台.</p><p> rw7Mjk8L.jpg </p><p>呢个厅其实真系唔错,大唔算大~~不过却讲得上几够气派,而且环境比起宴会厅来得舒服,好多大客同经理商量也的时候就系呢个地方噶拉,我偷偷入过去~~因为搞错路,当时候唔认识啊~~~后来~~哈哈~~~简直当了偷懒的地方~~~</p><p></p><p>finish~~~~</p><p>完晒拉~~~~我的实习里面的照片都系度拉~~~<br/></p>1 ?3 A: H4 o  ^& S# ]4 ^* z
9 i: a9 I7 z( Q0 n' G+ E1 h: G+ e
wei 发表于 2006-12-14 00:31:41 | 显示全部楼层
<p>有几星咖?????????</p>
quill 发表于 2006-12-14 00:36:09 | 显示全部楼层
<div class="msgheader">QUOTE:</div><div class="msgborder"><b>以下是引用<i>wei</i>在2006-12-13 16:31:41的发言:</b><br/><p>有几星咖?????????</p></div><p></p>流花得4星噶咋~~~
櫻淘子 发表于 2006-12-14 00:48:23 | 显示全部楼层
哦哦~~知道咖啦~~
wei 发表于 2006-12-14 00:51:32 | 显示全部楼层
<div class="msgheader">QUOTE:</div><div class="msgborder"><b>以下是引用<i>quill</i>在2006-12-13 16:36:09的发言:</b><br/><p></p>流花得4星噶咋~~~</div><p>系国内标准嘅4星定系国际标准嘅4星啊?</p>
唔知 发表于 2006-12-14 01:31:42 | 显示全部楼层
点解宾馆都可以做成酒店咁噶??
quill 发表于 2006-12-14 03:06:51 | 显示全部楼层
<div class="msgheader">QUOTE:</div><div class="msgborder"><b>以下是引用<i>櫻淘子</i>在2006-12-13 16:48:23的发言:</b><br/>哦哦~~知道咖啦~~</div><p></p><p>知道~~~?</p><p>你去过啊?</p>
quill 发表于 2006-12-14 03:08:19 | 显示全部楼层
<div class="msgheader">QUOTE:</div><div class="msgborder"><b>以下是引用<i>wei</i>在2006-12-13 16:51:32的发言:</b><br/><p>系国内标准嘅4星定系国际标准嘅4星啊?</p></div><p></p><p>呢个我真系唔知道拉</p><p>我觉得国内拉~~无可能国际</p>
liyiwen 发表于 2006-12-14 03:10:00 | 显示全部楼层
<p>好像好唔错甘啵</p><p>海鲜当观赏鱼得唔得咖?</p><p></p>
quill 发表于 2006-12-14 03:10:06 | 显示全部楼层
<div class="msgheader">QUOTE:</div><div class="msgborder"><b>以下是引用<i>唔知</i>在2006-12-13 17:31:42的发言:</b><br/>点解宾馆都可以做成酒店咁噶??</div><p></p><p>其实都无分别噶</p><p>其实我系系中餐厅到做~~所以米做餐饮罗~~~</p><p>所以你看唔到其他部分,我都晤可以去,所以影晤到给你看</p><p>我同你讲个流花宾馆个正门我都无行过一次啊~~</p>
quill 发表于 2006-12-14 03:11:31 | 显示全部楼层
<div class="msgheader">QUOTE:</div><div class="msgborder"><b>以下是引用<i>liyiwen</i>在2006-12-13 19:10:00的发言:</b><br/><p>好像好唔错甘啵</p><p>海鲜当观赏鱼得唔得咖?</p><p></p></div><p></p><p>其实都OK噶~~有龙虾啊果D噶嘛~~</p><p>海洋公园果张就系海鲜部的窗口来噶,所以用来观赏</p>