[每日闲聊] 又来换网络拉~~帮下手啊

quill 发布于2007-9-13 11:36 5292 次浏览 108 位用户参与讨论   [复制分享主题]
一年一次换网络供应商,好烦啊`~~~~~点算啊~~~~~我晤想用翻珠江宽频啊~~~~~成日唔给我上,又晤给电视我看,想人死咩啊~~~~~又慢,又烦7 `& h5 h, T) g/ |5 u, K4 {
$ `4 I* h7 y7 b3 l
    想话换翻中海啊,点知道又有人话他封晒BT哦,甘就死人拉,连KUGOO都唔给人用啊,甘姐点啊~~~?叫人只看网页咩~~~; W' O, @2 n% E1 i1 H9 A
/ `# f/ a4 o5 r. K( m3 @9 p2 ~
   你地话用翻AD好无啊~?我问过拉,全部都要交初装费啊,100文,$ B  K9 L! s, p$ w" `
7 d2 @( B/ Y; b
   我本来想换E家套餐噶,不过最平都要140个月/1M啊,如果只系网络果只就得512K啊~~~3 }' o+ M$ X" N; M: u+ a$ [2 J

6 }8 N) H; }; r: V) k# D; o- o4 F2 Y   你地换用AD的512K会晤会好过人地成栋楼用10M啊~~?
5 O+ Z( o( V0 Q
4 k. H8 t1 j; Y* T( [( p  好烦啊,呢个星期最后拉,各位帮下手啊`~~~~~

已有(108)人评论

lqyy2k 发表于 2007-9-13 11:37:42 | 显示全部楼层
甘快就准备换啦......要霖好先换哦......唔好冲动.........
quill 发表于 2007-9-13 11:43:01 | 显示全部楼层
系罗,我今日想想下发现18号到拉, A. {. I# B& E9 W

% g8 s4 C( k7 m0 Q6 }7 G( n我呢个星期唔换还死人噶拉`~~~
& K* h! y3 b) w& X4 n0 G
& ?- t) E* [! p/ T你话几无奈啊`~~
ks128 发表于 2007-9-13 11:52:51 | 显示全部楼层
512算啦,起码系自己的,点用都得
quill 发表于 2007-9-13 11:54:36 | 显示全部楼层
系罗,我想想下我自己平时用甘内2M的,都无试过D也快过50K的,有Q用咩~~~~
0 N8 F! r8 c& V* H, X7 f& n9 Q, a* g: g9 w/ l
你都讲得对啊,而且平D啊,讲真,果D好贵啊
ks128 发表于 2007-9-13 12:03:45 | 显示全部楼层
原帖由 quill 于 2007-9-13 11:54 发表
; _4 d) X0 O8 h$ G! N  Z系罗,我想想下我自己平时用甘内2M的,都无试过D也快过50K的,有Q用咩~~~~
0 q/ ]( n2 P$ R4 k7 U( U& }  z  i$ B% H' n7 |9 h% \; ?
你都讲得对啊,而且平D啊,讲真,果D好贵啊

- f! W: B6 g0 |: i4 I6 g; y) ?电信就只会扼钱了
Laputa81 发表于 2007-9-13 12:05:54 | 显示全部楼层
喺咁睇你多唔多嘢下载咯~~~4 `/ @, _$ m! Z1 L! F& _
D嘢又大唔大件···········
9 {6 I# Y8 X8 g+ W+ V# D有得5、6G一件嘅都几攞命~~~
8 v: r' m1 S4 i* I
. u9 P: i5 z, w9 r如果无乜嘢下载,净喺睇网页多嘅咁512K已经足够~~" r- G2 F9 [/ u: {# e; ?7 {8 T: e
话晒都喺自己独享,同其他人分带宽好鬼唔方便············
8 m& n& y' s: Q5 Z4 N成栋楼咁多人,撞啱有3几个人喺度狂BT咁你真喺唔使玩咯~~~
huang 发表于 2007-9-13 12:36:49 | 显示全部楼层
2M我宜家都觉得慢了 6 W* ]$ y& X8 Z
升3M双未用够一年
唔知 发表于 2007-9-13 12:38:17 | 显示全部楼层
原帖由 quill 于 2007-9-13 11:36 发表 , F% v: P% i8 C" [6 I& U5 j- a8 ]
一年一次换网络供应商,好烦啊`~~~~~点算啊~~~~~我晤想用翻珠江宽频啊~~~~~成日唔给我上,又晤给电视我看,想人死咩啊~~~~~又慢,又烦
9 G9 z* P( Z0 M. v7 ^6 L9 u
2 y* S5 g5 y1 i9 i    想话换翻中海啊,点知道又有人话他封晒BT哦,甘就死人拉,连KUGOO都唔给人 ...
+ F( i6 K6 k8 i" l# {, a1 F

9 {& V5 Y6 i4 X" v/ v+ g4 Y3 w9 k我谂GZ同我DG一样的....6 O. q- X! _  W' |2 }$ z9 \$ M, l
, w* ]" o- V  y5 q7 t8 C: F
有几钟选择.....' X8 P& }7 P0 c1 t
第一:200蚊包月....1950包15个月....2M的
+ K. f, }, R* C# i第二:130蚊包月....512K的.1 V& O+ e" |2 P& s
果个E家套餐我觉得无咩用...
4 W' z" }! S) X+ _起我呢度有一只...1400蚊包14个月..即系100蚊一个月...2M的3 Q2 w) q: M4 q1 G6 m! e/ h' y
不过只系起市区先有..我呢边无呢只..唉...
kiraljq 发表于 2007-9-13 12:40:30 | 显示全部楼层
我幫你唔到了,哈哈~~
6 A6 N) \* K3 E# G5 q# ?2 d& i, M9 X我屋企就用ad的~~200~300K的速度~~
AWP 发表于 2007-9-13 13:31:35 | 显示全部楼层
俺用电信ADSL 1M包年 1000$/年
xing 发表于 2007-9-13 13:34:52 | 显示全部楼层
我那才30K...." \3 k9 Y" c& c4 d6 h/ U
幫你唔到~