[每日闲聊] 如果你要系医院1-2个星期,你会做D咩?

quill 发布于2008-7-31 14:16 7090 次浏览 100 位用户参与讨论   [复制分享主题]
瞓々身 发表于 2008-8-2 13:16:38 | 显示全部楼层
做乜突然问呢D野啊~你讲生仔之后要系医院住啊~?
0 a! N, r( b% W+ I( S倾下电话,出去医院走下~
! Y* {+ c- S+ v+ ^6 o同埋等待亲戚朋友黎探病咯!& w) ^0 L9 R, p5 d1 H
又或者识下D靓靓嘅护士同英俊嘅医生~哈哈

quill 发表于 2008-8-2 13:52:22 | 显示全部楼层
原帖由 tandong 于 2008-7-31 14:22 发表 / a/ u5 a) ]! x8 W* }
可以嘎,建议你侯住边个靓仔医生电瓜距!!
$ }* d1 @$ B0 d' }! E# J3 P/ Y

# l2 s0 Q6 a% y5 X% \如果D医生系老人家呢~~?无后生的甘点算啊~~~$ F% E' W. a' n& k$ l6 v
6 A! j% b( f: V9 U& A6 k( ]
还有啊,可晤可以走去其他楼到稳靓仔医生噶~~???

quill 发表于 2008-8-2 13:53:36 | 显示全部楼层
原帖由 熊猫仔 于 2008-7-31 15:10 发表
' h  `$ s0 x% X6 C早日康复!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
% X, I  u9 h% M' c
- W' c% \: q8 s1 F! N睇报纸``# a9 {/ @$ ^' o2 u: q9 W$ u
玩手指``) @9 N. S: H, o$ h8 u
周围去散步``% W% O7 R& B" ~  ^& Z
去识下靓仔``

5 K& K/ `  Y5 E/ ?. H7 C: ?3 F& _- i) J& E1 z- U9 z, ]$ o
晤好意思,如果你把声好有问题甘讲晤到也,甘你点去识人啊~~~???

quill 发表于 2008-8-2 13:55:52 | 显示全部楼层
原帖由 dark888 于 2008-7-31 19:22 发表 8 O1 Q+ Y' j5 |; `
白天時,四圍望,睇醫生,睇護士,睇靚仔0 A' z& v( d4 v5 g8 y- C9 q. H
深夜時,仰天望,數綿羊,數猩猩,數蟲蟲
# d4 B& q% R0 j6 q$ o醫院好大藥味,最好就帶支空氣清新劑,或者帶香水都得

- }1 e' k9 w0 Z+ L" X0 N2 ~
6 I+ h6 ]: K* h2 n# ?! A你话第一日去到医院就话多也望下啊,不过问题,系你日日甘住系到你还想四围望D咩啊~~???% c5 L' p) [' b
- V; R: p4 \5 J+ E
夜晚你晤觉得医院恐怖个咩,望个天,分分钟你连个天咩色都望晤到啊,你又晤一定住窗边啊~~~
/ k  m7 E: e- p  y$ {! P7 N$ P6 m$ s" n
医院味道大都无办法拉我想香水啊,其他也都无用噶,你觉得好闻,不过问题系人地其他病人觉得难闻,甘米还尴尬

quill 发表于 2008-8-2 13:58:15 | 显示全部楼层
原帖由 夜月星辰 于 2008-7-31 20:07 发表 : e% Y) z" s0 F6 }- R' W( x
我唔建議帶私人物品8 d* g) [" _! q' J+ U7 @; v  k

8 M7 Z% i+ f" l! M( {中意講嘢咪周圍撩人講嘢咯
7 d& z% a. d% Z7 k; x3 H3 E或者帶本超厚的小說咯1 R! {- @2 ~. ^: `
5 n0 K1 c. F. W# y9 a
裝下有冇靚仔醫生,: g& H0 ^, [* ~& _  f
發揮下女人的本性---8卦. C9 Q  f; r1 Y1 H- B

6 j! e; k- d% |# n. w" X/ j! L做下豬,食,訓,玩
2 z1 B/ F% n& O- H/ `6 W
9 d% ~  T* I5 V, U- C周圍搗亂
( k9 v- {+ J4 {: Z8 J6 q) \) M, z" i; i) f7 p
咁咯,買本日本雜志剪來襯下衫
8 P+ A1 o+ G1 r9 a當然,個模特兒就是 ...

b, y% u! m+ s% c8 j8 d, R: q- g* S% W7 q& u1 B
如果带晒所有的杂志去看~~不过问题无甘多地方放呢,又晤系住个人病房个喔~~
' ~* g8 n, V5 M- }. Q我记得我去探我朋友见到他都系得个桂仔甘噶咋~`咩都无拉,甘放得去边啊~~4 w3 Z0 \7 a+ P5 J! D3 \# i
还有啊,书看得多个人会呆噶,好象稳D也来运动下噶~~医院8得D咩啊,难道8下边个病房死了咩人啊甘啊~~??

quill 发表于 2008-8-2 13:59:46 | 显示全部楼层
原帖由 Laputa81 于 2008-7-31 21:41 发表
! z1 @9 }' D! z5 W! W! u喱个问题又真喺无谂过啵~~~
% w) D4 A, L. q- r5 T( x. |3 n7 s. ?' @0 Y" {  q* k' a) X
麥道舞啊??
7 J; f% n3 @9 @! z1 ]2 o电视应该都有啩??# ~; @# n5 X" O0 v& t1 O8 P
睇嗄电视囉·····就嚟奥运吖嘛~~~
' l! h) {* h& [) D7 B4 E( ]. _3 H0 [. M* J% U1 M6 g8 b+ L
再唔喺公园仔、草地都有啩??. Z; H0 T( B, g0 o* ]
行嗄瞓嗄········囉

! r+ ^3 q2 O8 T$ s( P  {5 }* \3 r+ ^! C6 V4 f' l' ?8 r) B" B
住院的地方有电视个咩~~?我从来都无见过的~~??系边噶~~~??
( ~7 g4 |4 z. G/ E/ V: ~/ d/ q" b; _
公园,草地就应该无拉,落去大堂有好多凳个你坐

quill 发表于 2008-8-2 14:00:37 | 显示全部楼层
原帖由 AWP 于 2008-7-31 23:10 发表 8 B' _  R. q, m( i3 `+ d
唔知~~~
- P* |2 s  Q3 n$ R未住過院···
1 G" ?) g# w/ e8 V不過之前外婆住過院····去探望的時候距都是同周圍的病人聊天
、、" H! p" }2 p6 f# W2 j+ Z; e$ B

" R% h: V. l' X8 l0 }我都觉得呢个问题考起好多人噶~~哈哈

quill 发表于 2008-8-2 14:01:38 | 显示全部楼层
原帖由 netasa 于 2008-8-1 04:44 发表 1 H( z7 S# G/ g& B4 L7 b+ W
计我话就睇动画最实际了。带部手提DVD机睇动画。 其余时间比着我呢就及女咯,咁你就及仔咯。

; g2 }* N! J/ J# P4 c2 l4 x' e1 T4 y

; U$ b' e7 F' Y* V  ]  [你都晤看人地写咩噶,都话了无手提罗大佬~~~~
- C& L3 F1 @# d/ m
5 p. M! b$ {; I- D有个话使Q烦啊~~一个电脑就得拉,使咩来问人啊~~~

quill 发表于 2008-8-2 14:05:41 | 显示全部楼层
原帖由 sarahytan 于 2008-8-1 12:22 发表
$ ^: U: d: {, h3 z" Xsleep, rest, call your friends
5 A4 e- M& ^) u5 Y, p) w& u

- ?7 g! c" P7 T1 ?) ^! W- P( j0 G% I

) H: M: k8 R5 x, [but you can't always sleep rest ,you will so bored
/ z! x1 ]' v! d, k) Y# E8 k9 t' F# f2 D
no one will want to there  
+ |0 m0 z8 H0 T8 `- [: e1 P' \5 u( O
1 u7 S5 D7 r$ F/ sfriends will always have things to do

quill 发表于 2008-8-2 14:07:40 | 显示全部楼层
原帖由 紫舞枫林 于 2008-8-1 17:58 发表
0 u7 U1 B' d4 ^; f! ~两个礼拜,完全需要拿足私人用品,特别系洗漱用具,保养品等。我会用手机下载好多小说做存货,并将原先无睇葛书睇晒佢,尽情咁训觉。以上
2 C) s% f1 J) z; t; {) b" n, H话时话,你无野啊嘛
, ~  [  ^8 s6 a/ p! x
7 ]- c) R! R6 X7 f
1 B. [) L/ e9 h6 e
带好晒D也费事拿手晤成世啊我都甘觉得啊~~不过问题系无地方你放个喔~~
) B9 C4 H' R1 G: i4 C9 c% c& ^/ r; J9 b0 X. v: A4 d
小说,我就觉得唔系甘想看拉,也许不是看书的材料爸~~; H, S7 V. S$ }" l

- I# E4 z$ Q% A2 b% g) A, m  [) M吃同训就日日都会做噶拉,毕竟不是自己家,我想无论点训都晤会舒服
" z9 g4 [# W+ c5 K3 S0 Q9 h/ d8 k0 f$ P
无咩的,行得走得,吃得训得~~同普通人无咩分别,只系某D地方不能像普通人一样而已~~# `; M! G* {, ^9 M( k

% s8 {/ ?2 a0 F) {绝对没有任何生命问题~~

quill 发表于 2008-8-2 14:09:03 | 显示全部楼层
原帖由 kalaso 于 2008-8-1 22:55 发表 ) J+ F/ C8 \! ]4 ?
听电台囖,听歌, 睇书, 背单词, / e; _: b* ]$ P; h2 u/ w8 U% R
做下手工, 织冷衫, 十字绣,画画..........
7 v: \/ c8 h, q! T" T, N諗諗下.......好多野可以做啵

$ E! S( D. T. P1 |  N
* a) }" S4 T7 H, Y9 i' ~$ E背单词啊`~呢个好啊,可以复习下喔~~不过我可以肯定绝对晤会坚持多个10分钟~~哈哈哈 ; T) E2 p) u  I1 k0 _  l2 ]0 Z
, C, {" k2 m  t/ Q2 z

& K0 o5 d/ `+ m, `: [8 t0 _手工呢D也就免拉,无人有心去做噶,无兴趣

quill 发表于 2008-8-2 14:10:18 | 显示全部楼层
原帖由 lqyy2k 于 2008-8-2 00:07 发表 $ |" M) G2 l2 t8 g# M! H
训觉.....晨运....同D人玩下棋....倾计....听MP3...买个模型自己砌.....and so on....
; `7 O1 I' u# c. L# ~( g0 U3 o+ P
) a" K$ j! j! w$ ^3 b, d. b/ }; ~3 ]

- f9 }$ c0 |( a% K5 s1 B去边到稳个棋给你同人玩啊`~~~????% u' G0 g/ G5 G! Q! V$ r+ |+ Y
: r$ s$ |" H. [9 I  F% L* l( ]% ?
9 w& `2 l7 L7 O) g( B3 Z
模型啊~~??你有兴趣多D罗