[每日闲聊] 人嘅一生究竟要追求d咩?...

熊猫仔 发布于2008-7-25 00:26 8009 次浏览 71 位用户参与讨论   [复制分享主题]
熊猫仔 发表于 2008-7-25 10:58:00 | 显示全部楼层
原帖由 kururu 于 2008-7-25 09:33 发表
1 w, j- y8 d, i; `. t人生个个噶追求都5同~~~~~~~0 ?; v9 r) L( b- h- z$ h0 K

9 l3 x+ _1 k6 e7 ?+ }迷惘系追求噶开始~~~~~~
' O. D" w  s- _0 W  R/ J! O/ N) v6 Y4 [3 V
奋斗系追求噶过程~~~~~~: J! E. G) @5 d5 m) r

3 C) f( U& Q+ E: }8 O追求噶果实系没有终点~~~~~~
5 X0 V% d8 t. l
; C: `! F1 L; l* ?3 U) y9 b得到噶系~系哩生~大部分在迷惘与大部分在奋斗~

+ K& P* h4 V) i; t) z% Y
3 V+ J4 [' k/ V& u因为时间要流逝,人生只可在于享受过程

熊猫仔 发表于 2008-7-25 10:58:58 | 显示全部楼层
原帖由 tandong 于 2008-7-25 09:43 发表
0 R. E9 u2 d$ l; V; D看过好耐啦!就得蓝调有咩?

; B1 k# |3 I. c5 e; Q  V$ D8 P
, [0 ~7 T0 z2 Q2 ~: T! k( x我系蓝调睇到噶咋~~~仲有d咩大型d嘅粤语网址介绍下啊

415067047 发表于 2008-7-25 11:28:02 | 显示全部楼层
女人,金钱,权力
* I# W# I1 Y$ K# [* M& N女人,越靓越好
1 b. B' a- u% G/ X金钱,越多越好" k  ^0 M3 z" C4 G
权力,越大越好/ L! {5 w2 u( I- J$ _
呢个世界就呢D野噶啦,都无乜好野比我地追求了

kururu 发表于 2008-7-25 11:28:37 | 显示全部楼层
原帖由 熊猫仔 于 2008-7-25 10:58 发表 8 S$ ~4 a- W1 R/ |0 E3 H( D
' f% I* y: y0 @) p, f
" }+ G& E6 C' _: u& T
因为时间要流逝,人生只可在于享受过程
" \, h- z- T+ A; E5 ^' Q: S7 Q

9 }) c1 l0 U8 y( L- M但其中如果无意义噶太多~~~会觉得太空~~~缺少阳光与暴雨~

415067047 发表于 2008-7-25 11:29:06 | 显示全部楼层
太简单的就唔使追求都可以得到,要追求就要追求世界上最难得到的野

abc-like 发表于 2008-7-25 11:51:54 | 显示全部楼层
原帖由 熊猫仔 于 2008-7-25 00:26 发表
* K+ U7 D  M& I# N! \2 x人的一生在追求什么呢?...   有一个美国商人坐在墨西哥海边一个小渔村的码头上,看着一个墨西哥渔夫划着一艘小船靠岸。小船上有好几尾大黄鳍鲔鱼,这个美国商人对墨西哥渔夫能抓这么高档的鱼恭维了一番,还问要多少 ...
食明治熊貓仔餅

abc-like 发表于 2008-7-25 11:54:22 | 显示全部楼层
原帖由 Laputa81 于 2008-7-25 09:52 发表
8 x  B$ I* S5 \" p; F1 H环境会令人变得贪婪~~~
+ `$ G8 }" \7 t. `
" y- Y4 G$ p1 p% g8 H; Z# f慢慢会唔记得咗“知足常乐”喱句话······
咁貧民窟呢??
% n' X/ c7 _( U) [9 T可以幾貪婪

平常心 发表于 2008-7-25 13:29:37 | 显示全部楼层
我为我生存,其它吾想,生活在继续,

熊猫仔 发表于 2008-7-25 13:41:59 | 显示全部楼层
原帖由 kururu 于 2008-7-25 11:28 发表
: ~, t$ c- I7 H' n; m: _4 j7 y. Y# k1 g. f5 @  C

; p  U4 K1 y9 ]. k但其中如果无意义噶太多~~~会觉得太空~~~缺少阳光与暴雨~
n2 a8 ?5 s& _% C- r5 y& x) ?

: k# N5 R8 l( Z- G1 q但系人生路一定系崎岖、曲折嘅~~~~~阳光与风雨一定会伴随~而且系无时无刻都伴随~

熊猫仔 发表于 2008-7-25 13:43:43 | 显示全部楼层
原帖由 abc-like 于 2008-7-25 11:51 发表
$ w/ i+ x7 `/ y! D  b8 n3 g7 ? 食明治熊貓仔餅

& o7 O- d% F1 f% m: _2 [
4 v7 r/ ]0 L) V1 M. F( V$ [5 Y  W食得多驻牙啊~~~~~~~到你7老80就无晒d牙~~~

熊猫仔 发表于 2008-7-25 13:44:30 | 显示全部楼层
原帖由 415067047 于 2008-7-25 11:28 发表
& v' n. W1 E2 F# Y女人,金钱,权力
2 v1 f. Z- ]# q6 J: F5 X女人,越靓越好8 o4 ]1 m/ p! O5 m# f
金钱,越多越好
- D5 B% @8 H! |0 O) k. z8 L7 k权力,越大越好
, A, `6 W; `% d0 o7 R呢个世界就呢D野噶啦,都无乜好野比我地追求了

/ g9 U9 Q, G, ~; E  t6 c5 g5 b
) r6 _) [; g5 D8 x$ @. X呢d都只系表面嘅物质上嘅野~~~难听d讲系肤浅~

kururu 发表于 2008-7-25 13:58:30 | 显示全部楼层
原帖由 熊猫仔 于 2008-7-25 13:41 发表 / l& {* ^5 i6 P6 q& ~
n6 d' G9 l3 y  e: G& l
6 x( `) \# J4 ^3 p/ W+ b
但系人生路一定系崎岖、曲折嘅~~~~~阳光与风雨一定会伴随~而且系无时无刻都伴随~

2 b  l$ S* u9 u6 z% h3 w! d8 n8 v6 {0 J
好似啊渔夫甘~~~~~~~~~米系所缺咯~~~~~