[动漫百科] 《云之彼端,约会的地方》观感~~~

熊猫仔 发布于2008-6-26 21:43 6786 次浏览 33 位用户参与讨论   [复制分享主题]
岩岩~~~睇完小Y店长发嘅《云之彼端,约会的地方》~~~抽起条筋讲下一d感受~~~# R2 A6 k% J9 M. z3 V! l
   呢部动画,画质同《秒速5厘米》一样,无可挑剔~~~~~
. D) O4 I2 x# m" I$ X- e: k, V) G3 K  h4 p0 ^) B0 f
呢部片某d情节比较深奥~例如 平行世界、分歧宇宙,Ar元素等~~~~~+ j; s0 Y& a; b+ G: M$ f
  我觉得都系为左增加部片嘅神秘感~~~另男女主角系异空间相遇提供背景~~~6 ~% c6 y  ?# g, Z; D- a
4 F! O# j- O& d- t* \5 I
依靠心灵嘅感应,感知对方嘅存在,最后发现,原来呢种叫做爱~~~/ K0 C3 O$ y1 h# T; K& D& U: \# {
   片嘅最后果句话我觉得比较精彩+经典:唔紧要,梦已经醒翻啦,我地可以由头再开始
6 _' A( e8 k& u; u# i; @! F, ?0 _ 只要存在于现实,掌握在手中,实在于眼前,,过去嘅一切都已经唔再紧要,因为最紧要嘅系现在与未来~~~5 c& C! m1 J8 y8 O
) Y# \4 I" [+ I% C  I
我知好多人会觉得闷,唔知距讲咩~~~but只要领会到新城海想表达嘅野米得咯~~~ 4 h' v1 K; r: j# N, z
其他睇过嘅Friend有无d感想~~~分享下啊~~~

已有(33)人评论

lych 发表于 2008-6-26 21:54:39 | 显示全部楼层
沙发,未睇过!不过应该好好睇。
huang 发表于 2008-6-26 21:59:43 | 显示全部楼层
BD吧!无敌的了,
aa超級p 发表于 2008-6-26 23:30:26 | 显示全部楼层
有時間去及及.
wjr5200 发表于 2008-6-27 04:14:54 | 显示全部楼层
现在就差星之声未有人合成了
熊猫仔 发表于 2008-6-27 09:37:27 | 显示全部楼层
星之声: f0 D( \0 V' T
???????????????????~~~~~~
1 A0 G" K4 S7 X9 F% G/ j
' P0 ?+ g, L6 }! _. O0 J, D一共得3部???~~
hotcool2 发表于 2008-6-27 10:11:17 | 显示全部楼层
原帖由 熊猫仔 于 2008-6-27 09:37 发表
" D0 @& J3 W% g0 ]; s2 O6 Q星之声
3 `7 X' w+ b; f4 O( m???????????????????~~~~~~$ e; t5 A1 X/ J' X$ Q# F

1 W9 ?( A/ r/ e" n5 U$ }一共得3部???~~

* j) \9 R6 A$ x是啊!!新海城成名后就只有这三部了
熊猫仔 发表于 2008-6-27 10:13:05 | 显示全部楼层
发埋呢贴我升级啦!!!!!!!!!!!!!!
3 r1 \8 o4 c' d& n- |+ H. s
/ J0 J( J9 [  {. C4 ^' T唔知第三部好唔好睇噶呢~~~~
lych 发表于 2008-6-27 19:48:17 | 显示全部楼层
原帖由 熊猫仔 于 2008-6-27 10:13 发表 " g1 b+ }3 J! P' g6 G2 o, L- W
发埋呢贴我升级啦!!!!!!!!!!!!!! 8 E, i, d* G% Y0 k, H6 K) z$ {
& {9 Q, Z& z  @
唔知第三部好唔好睇噶呢~~~~
9 u1 b' R/ E8 x0 M8 h- [4 V' Y
恭喜升级了! ; F) U$ {# [( X+ D7 `
有三部噶,牛牛都不知道播!
熊猫仔 发表于 2008-6-27 22:34:34 | 显示全部楼层
原帖由 lych 于 2008-6-27 19:48 发表
6 o# }2 V7 d: F' b0 [4 Z9 C1 M8 N0 m4 H% ~) Y4 \& @
恭喜升级了!
) K# N. u8 Y. P& m" P! k有三部噶,牛牛都不知道播!

& S9 f( o9 X' z' y( ?* u3 r0 x3 V2 R
升埋最后呢级啦~~~~ ~~~~以后我谂无机会升级啦~
921JLR 发表于 2008-6-28 02:05:35 | 显示全部楼层
我想问问,三部系边三部
彩虹V佐助 发表于 2008-6-28 11:22:21 | 显示全部楼层
读高中的时候就想看了~感觉很悲哀~我喜欢这样的色彩动画~就是没时间去看~楼主你有下载地址吗?
123下一页