星梦
    星券
跳转到指定楼层   *输入需要访问的楼层直接跳转

[其它更多] [补档JS/MU/AD][飞天少女猪事丁][DVDrip][avi][1-51][粤日双语][10.02.11补完]

Xoun 发布于2008-3-28 21:51 70207 次浏览 765 位用户参与讨论     [复制分享主题]
netasa 发表于 2008-3-29 04:36:04 | 显示全部楼层
原帖由 huang 于 2008-3-28 22:38 发表 $ Q9 |) c" G8 R6 Y0 _9 x* p

. P! ^- t8 d) v请你提供一下已经调制与片源同步的粤语音频
' C: Y" H- u! H偶想封MKV
! f$ u' T1 _) C: k  W% g

2 R0 Z) Z" v9 M点解一定要MKV? 你个有字幕嘅?? 不过我都觉得MKV会好D,方便将来拆开嚟。 不过AVI都可拆啫,下载左之后拆个配音出嚟就係啦!    你係想要。咁我下嚟及下先!
huang 发表于 2008-3-29 07:37:14 | 显示全部楼层
原帖由 ninaomu 于 2008-3-29 03:56 发表
. f2 H5 t8 @; a' {- [2 q- p, g6 ?# l6 l/ d% X- l
我觉得你唔应该渔翁撒网,咁只会越来越多动画靜係合成咗一两集就要停顿,集中下某一部动画片源兼尽快合成晒然后刻碟清空间方为上策,唔係嘅话多多硬盘都唔够你用
* k- x& W* G( w5 \/ L  D8 e
因为合成动画的速度有番甘上下咯% O2 b& E0 Y: M- d2 a& {& {" L
但是我下载动画的速度快过我合成的速度* Q# t; f8 F- V  G: s: O' V9 q
kuangrey 发表于 2008-3-29 10:02:44 | 显示全部楼层

赶快下载,点解下载得甘慢
hunter_d 发表于 2008-3-29 11:07:46 | 显示全部楼层
thanks you
ninaomu 发表于 2008-3-29 12:19:23 | 显示全部楼层
原帖由 huang 于 2008-3-29 07:37 发表 5 p/ q/ }/ ~8 j+ S: [
1 w+ v7 d5 a4 c6 {; }5 n
因为合成动画的速度有番甘上下咯+ h/ I* x4 K2 r, _% }
但是我下载动画的速度快过我合成的速度
2 k0 s0 i# Q# A" g5 z4 |: ]
( u: y4 y. o: R5 \6 T
无语。。。。。。。。。。
ninaomu 发表于 2008-3-29 12:20:29 | 显示全部楼层
飞天少女猪事丁好想要字幕呀~~~~~其实可以参考台湾配音版嘅字幕来做字幕 挂
huang 发表于 2008-3-29 12:44:12 | 显示全部楼层
LZ劝你最好不好去花园求字幕,* V' ^4 e7 U  I
必然被人骂.就是多得不少人去& N- ~# [. B1 G+ a) t+ u
花园做小白才没有什么好片源出现5 r$ [9 G1 u0 s) c* R
求了片源还想要字幕,上传者会点想
1 I, n0 D. e8 W! U( f( Z5 z自已考虑下吧
Xoun 发表于 2008-3-29 12:50:18 | 显示全部楼层
原帖由 huang 于 2008-3-29 12:44 发表 - G/ c; {+ J! z4 l( [
LZ劝你最好不好去花园求字幕,
! k: O8 [' N& G3 o+ T, B必然被人骂.就是多得不少人去2 @5 g/ u* M/ `4 C' L- N- _
花园做小白才没有什么好片源出现$ A+ ^3 [0 |$ c6 R% p4 p
求了片源还想要字幕,上传者会点想
5 F( u  P, F/ ?8 y7 l自已考虑下吧

* ~5 P' L% T7 w7 P2 g
$ i* a" h5 S) V. x系!!~系...我都清楚既.所以暂时都系唔做字幕住了..慢慢等好过了.呵呵,反正最喜欢既都系粤语嘛.....
ninaomu 发表于 2008-3-29 15:10:39 | 显示全部楼层
原帖由 Xoun 于 2008-3-29 12:50 发表 - H8 s& t* O9 [% Z" }2 t, N

2 A; ]  V. S" E% p7 P0 d( n# k- x& Z% P: s
系!!~系...我都清楚既.所以暂时都系唔做字幕住了..慢慢等好过了.呵呵,反正最喜欢既都系粤语嘛.....

& s+ F: S8 x/ _& E7 C7 b0 E求人甚艰难,呢点好明白~~
' J: g  y8 P' c+ v' b唯有寄望中意呢部片嘅学日语的亲朋戚友听译下or借鉴下然后再稳计算机学院里又中意睇动漫的朋友整字幕啦,呵呵
火中君 发表于 2008-3-29 18:09:32 | 显示全部楼层
感谢楼主啊!希望回继续连载
Xoun 发表于 2008-3-29 18:49:19 | 显示全部楼层
原帖由 火中君 于 2008-3-29 18:09 发表 $ H; s2 L- G2 L* _9 n" @2 W
感谢楼主啊!希望回继续连载

7 _7 X! X' q; u) N! P! g9 t2 p3 V: ^7 h( |+ v
正常情况下我会连载到最后的.不过时间是一个问题而已...大家不用急哦...
lych 发表于 2008-3-29 19:47:52 | 显示全部楼层
希望楼主可以把这片子全部发完!