[动漫百科] dorimi全集~入手の感想!~

熊猫仔 发布于2007-8-2 12:29 3167 次浏览 19 位用户参与讨论   [复制分享主题]
琴日~终于买左小魔女dorimi全集1~4部(共8只碟)~而且仲要系TVB嘅粤语版添!好开心啊~~~
+ P- ~, g) {* d: T) R6 n) z4 x! S: U7 G9 g
       on the Internet~依家基本已经稳5到有得down啦~8 q5 W- G, C/ O' K
5 h  D; [+ d+ ?9 P1 X% k
   but呢套碟都有d美中不足嘅地方~
  R$ T' L( p6 S( g; G        画质有d唔够清晰,but DVD刻录版基本都系甘噶啦~
4 ^' A. z( U) A( G        第二部嘅最后1集,变左日语+无字幕~
  B0 p9 [  }( j2 j( N
# l& J) x; h- S; ?: G以前TVB播果时,我要翻学,so错过左好多集~4 `" O/ f( }& v: Z/ I/ g& [

- _# a3 X* {- ^1 e3 x6 G& B琴碗褒晒每一集d大结局,虽然每一部表面上都系个悲剧收场、催人泪下,but都充满住善良与爱!, T- m$ h) k$ ?: k

& t7 T  w$ f. X    令睇嘅人都充满对美好世界既向往,导人向善~
8 Z+ J8 q/ D: y% F/ r  m
) Z* l$ C: j3 y" ?5 D, S' q    欢迎其他中意呢部卡通片嘅F一齐交换下心得```````

已有(19)人评论

guixuanzi 发表于 2007-8-2 12:36:21 | 显示全部楼层
几时分享下
熊猫仔 发表于 2007-8-2 12:42:23 | 显示全部楼层
只碟度得几个0.99G既文件~我唔试将d动画从DVD度抽出分离啊``````sorry啊``````
yongchang 发表于 2007-8-2 14:00:26 | 显示全部楼层
你系边度买嘎?我买过4牒装(姐系果D坤人嘎D9),只只牒睇D就睇吾倒。 8 f5 }0 U3 T9 C8 [; a
罗翻去换左几次都系甘~
熊猫仔 发表于 2007-8-2 14:43:20 | 显示全部楼层
我起恒龙(宝钢大道)买噶,碟面写系d9  9.7G,实际得3.几G嘅d5~~~but只只碟都睇到喔~
熊猫仔 发表于 2007-8-2 14:52:01 | 显示全部楼层
第一部既disk2打开到,but我部机播5到~响我隔离屋部机度又播到波````神奇······ 9 Z( {2 m4 i' y( m
    都系决定一阵去换``````
kiraljq 发表于 2007-8-2 18:15:40 | 显示全部楼层
哇~樓主咁正~!?
3 F! X6 ]3 Z" |/ {8 K! S3 E果度還有D咩碟啊~!?
熊猫仔 发表于 2007-8-2 18:26:30 | 显示全部楼层
果度啊~太多啦~粤语同日语都有~仲有好多其他既粤语,基本都系tvb噶~but我就无留心去睇啦~
$ j; N3 W7 @% q" _+ O% L
/ H  V  T7 Z( y' H1 l0 q0 Q   but果间铺头比较隐蔽~~~~so  d货几齐~
ninaomu 发表于 2007-8-2 19:14:55 | 显示全部楼层
原帖由 熊猫仔 于 2007-8-2 14:43 发表 4 [, e$ a5 l0 a
我起恒龙(宝钢大道)买噶,碟面写系d9  9.7G,实际得3.几G嘅d5~~~but只只碟都睇到喔~
+ x; W! B; T* K% {' z" f1 |
恒隆?係货不对版 噶喇~~~
ninaomu 发表于 2007-8-2 19:16:00 | 显示全部楼层
原帖由 熊猫仔 于 2007-8-2 18:26 发表
1 P+ u  r3 F5 l6 {' y- R9 g7 k果度啊~太多啦~粤语同日语都有~仲有好多其他既粤语,基本都系tvb噶~but我就无留心去睇啦~ 2 d( L- n5 {, i1 p6 e6 U. K

! Y/ y5 l0 x# s" P. }1 u   but果间铺头比较隐蔽~~~~so  d货几齐~
* V/ o5 l2 H1 _
大部分都唔系TVB粤语嘎,虽然碟面标明係粤语
csw201314 发表于 2007-8-2 21:22:09 | 显示全部楼层
做咩楼主讲也一旧中文一旧英文嘎,呵呵
熊猫仔 发表于 2007-8-3 00:40:59 | 显示全部楼层
原来有d音画不符`````慢左成2秒~
12下一页