[动漫百科] [讨论]《大力水手》你地还记得吗?

纹缓 发布于2007-2-2 23:22 3333 次浏览 38 位用户参与讨论   [复制分享主题]
很久没听到有人说:来罐菠菜,吹两下烟斗,向坏人冲过去…… 熟悉的记忆回来啊!勇敢的波佩、可爱的奥利佛、可恶的大胡子。这些就系《大力水手》里面角色人物。

已有(38)人评论

ninaomu 发表于 2007-2-3 09:42:48 | 显示全部楼层
<p>也算挺喜欢看的一部动画</p><p>不过最喜欢的还是猫和老鼠</p>
蓝加 发表于 2007-2-4 14:31:42 | 显示全部楼层
小时候有睇下,后来就没睇了。。。。。。当时睇这动画的日子,天天都想吃波菜。
yjb338 发表于 2007-2-4 15:13:53 | 显示全部楼层
哇!!大力水手啊!!N年前啦,佢条女成条筷子甘,我以前仲有只大力水手杯,后来吾见咗~~
vanish 发表于 2007-2-4 20:53:58 | 显示全部楼层
<p>只可以讲好经典..当年呢部野都算几中意睇</p><p>够搞笑</p>
Laputa81 发表于 2007-2-5 02:38:12 | 显示全部楼层
<p>喱个几好笑~~~</p><p>都好耐之前lu······</p><p>次次唔够布鲁图抽就食大力菜~~~</p><p>跟住就一招毙咗佢命~~~</p><p>游戏都有得玩······</p><p>不过喺N年前嘅红白机</p>
colaly 发表于 2007-2-6 07:50:18 | 显示全部楼层
<p>点会唔记得啊</p><p>细过阵好中意噶</p>
seixa 发表于 2007-2-8 07:56:06 | 显示全部楼层
这应该是八十年代的动画吧,在那个时候挺喜欢这部动画的.<br/>
amwpeiw 发表于 2007-2-8 08:46:31 | 显示全部楼层
以前经常睇啊
budide 发表于 2007-2-24 21:23:45 | 显示全部楼层
其实~距唔食果罐菠菜系打唔过个大旧衰既,罐菠菜叫大力菠菜,当时我见到香港有D铺头有买过
x55433708 发表于 2007-2-24 22:30:42 | 显示全部楼层
小时候有睇下,后来就没睇了
hydedvd 发表于 2007-2-25 04:57:08 | 显示全部楼层
当然有印象啦,,不过好似好难见到有下载....
1234下一页