[真人特摄] 超人七號 第01話「無形敵人」

月牙 发布于2011-8-25 20:16 3589 次浏览 29 位用户参与讨论  关闭   [复制分享主题]
片名】:超人七號 第01話「無形敵人」- X0 U; P; \7 `7 \8 E6 b- m
片源格式】:MKV
5 B# \4 v; G/ _! r  r1 C  x, j【语言字幕】:亞視粵語+日語原配/無字幕
0 ]& `' o, A* K- K: I【储存空间】:U115【影視截圖】:% T7 R2 ^" z# h; w
超人七號 第01話「無形敵人」[20110809-0111330].JPG 3 y/ z7 P( R3 z: ]& O& V

' L# f3 Q- Q' X/ s% a: i# N, \【下載鏈接】:) n3 c0 k% E4 A! M! e
游客,如果您要查看本帖隐藏内容请回复

! Y- e1 s$ g9 H  |' H( Y3 m0 V. N6 j2 Q: z9 D
注意:有幾處是日語部分,還有中間幾秒鐘不對准視頻(不喜歡勿下,有時間再把日語部分剪輯掉)
2 _1 y# R2 L7 {" L3 X; e- \* n再注意:沒粵語OP,因為我沒那主題曲音頻,有者請提供吧
& d9 _: }# k! M# r3 U6 e(也合了差不多过一个月了,7月份合成7月份上传)) y5 s7 t7 H4 j' {9 @/ \& O+ q
- P/ E! w! ^' v1 u

已有(29)人评论

lwj23 发表于 2011-8-25 20:23:29 | 显示全部楼层
支持嘉明超人~

acehayato 发表于 2011-8-25 20:24:12 | 显示全部楼层
SF神处,恕我浅陋,超人7号是哪个凹凸曼?

李嘉明 发表于 2011-8-25 20:26:53 | 显示全部楼层
回复 3# acehayato * t* Z9 n; h" }
Ultraseven,七星俠明未(翻譯有七星俠,超人七號,超人七星俠,超人Seven)

dokho 发表于 2011-8-25 20:28:04 | 显示全部楼层
如果要叫奧特曼就是塞文奧特曼!

李嘉明 发表于 2011-8-25 20:33:21 | 显示全部楼层
回复 5# dokho
. X9 U  t$ ~. g1 V賽文不就是Seven嗎?你有沒有用過腦子相信發音!Seven的意思不就是七嗎!用兩個字代替Seven不就是七號嗎!

DARK0088 发表于 2011-8-25 21:03:39 | 显示全部楼层
超人又黎啦!~~~支持一下!~

235795561 发表于 2011-8-25 21:28:25 | 显示全部楼层
楼主真系勤奋

李嘉明 发表于 2011-8-25 21:44:45 | 显示全部楼层
回复 8# 235795561 ( H/ R/ O0 l, w+ c. |6 r
N个月前的东西都未发布,费事浪费上传流量,所以发布!

dokho 发表于 2011-8-25 22:07:12 | 显示全部楼层
回复  dokho & c3 n( d  r2 n- P  H( A7 m  |
賽文不就是Seven嗎?你有沒有用過腦子相信發音!Seven的意思不就是七嗎!用兩個字代替Seven不 ...
1 P! D1 v! @1 C' d李嘉明 发表于 2011-8-25 20:33

2 C5 f9 C" M$ k5 ~* M我只係話比佢聽佢地叫開"奧特曼"果d叫"七星俠"做"塞文"姐,7 s4 x2 r* q3 D
等於人地唔知邊個係"幪面超人"o既"洪大龍",咁我話佢知係"假面騎士"的"本鄉猛"!
0 U( d0 j8 I$ T各地譯音又唔同譯法,我地都要尊重,我句野本來同你句野都冇衝突,
: v# D: R! `5 K# w/ v2 A5 _/ h人地問緊"奧特曼",你答人地七號,我只係加以補充:如果係奧特曼就是塞文姐,$ @) m% S7 J6 N. e' u
無啦啦問人有冇用腦,再諗下如果人地問緊亞鄉係乜野奧特曼咁你點答佢?; J7 i5 k* R* h: e/ k: p( G! ]
同佢講"因為"歸來的超人" ="超人番鄉下",所以叫"亞鄉"?然後後期有英文名"Jack"?
( E- k5 s  x% o! ^; [; e. M7 \5 v仲有咁Zero係咪同佢講叫"零"呀?請用腦子回答…

dokho 发表于 2011-8-25 22:10:52 | 显示全部楼层
其實我平時都好支持你d合成片,但無啦啦比人話冇用腦,係火d Sorry~

李嘉明 发表于 2011-8-25 22:11:41 | 显示全部楼层
回复 10# dokho % \. h' G9 b& z- m" j7 s1 K
得得得顺便问下,唔知当时点解叫洪大龙,而唔叫本乡猛?ATV和有线现在都翻译成本乡猛了

123下一页