[真人特摄] 超人七號 第01話「無形敵人」

月牙 发布于2011-8-25 20:16 3579 次浏览 29 位用户参与讨论  关闭   [复制分享主题]
片名】:超人七號 第01話「無形敵人」
  Y+ |; @9 F2 e4 d9 e片源格式】:MKV
" j7 r  K' m5 U【语言字幕】:亞視粵語+日語原配/無字幕5 _. t8 R" R& e% L, t
【储存空间】:U115【影視截圖】:) l( G5 t# Z% b( E4 r0 `
超人七號 第01話「無形敵人」[20110809-0111330].JPG
5 U2 D7 c# |% d9 \4 C' g
! O6 ]" ^. [9 Q. k5 [& i【下載鏈接】:
8 m" i' r1 U( y; L0 K
游客,如果您要查看本帖隐藏内容请回复
' m2 m! M' ~7 ^4 _3 }; x
2 q( D# p3 j4 M$ ]0 P* z6 G0 q) q; T2 X
注意:有幾處是日語部分,還有中間幾秒鐘不對准視頻(不喜歡勿下,有時間再把日語部分剪輯掉)
1 d6 i7 |: v! L" B再注意:沒粵語OP,因為我沒那主題曲音頻,有者請提供吧$ K& `+ Y5 N  q* r
(也合了差不多过一个月了,7月份合成7月份上传)# G$ y& g5 g" L9 Q
! i! {  v8 T( W

已有(29)人评论

lwj23 发表于 2011-8-25 20:23:29 | 显示全部楼层
支持嘉明超人~

acehayato 发表于 2011-8-25 20:24:12 | 显示全部楼层
SF神处,恕我浅陋,超人7号是哪个凹凸曼?

李嘉明 发表于 2011-8-25 20:26:53 | 显示全部楼层
回复 3# acehayato
) }& x4 ^2 a4 F. S! \. KUltraseven,七星俠明未(翻譯有七星俠,超人七號,超人七星俠,超人Seven)

dokho 发表于 2011-8-25 20:28:04 | 显示全部楼层
如果要叫奧特曼就是塞文奧特曼!

李嘉明 发表于 2011-8-25 20:33:21 | 显示全部楼层
回复 5# dokho ' T, [7 y  D/ W
賽文不就是Seven嗎?你有沒有用過腦子相信發音!Seven的意思不就是七嗎!用兩個字代替Seven不就是七號嗎!

DARK0088 发表于 2011-8-25 21:03:39 | 显示全部楼层
超人又黎啦!~~~支持一下!~

235795561 发表于 2011-8-25 21:28:25 | 显示全部楼层
楼主真系勤奋

李嘉明 发表于 2011-8-25 21:44:45 | 显示全部楼层
回复 8# 235795561
8 t9 u4 @/ s# G1 E! z. ^9 k1 TN个月前的东西都未发布,费事浪费上传流量,所以发布!

dokho 发表于 2011-8-25 22:07:12 | 显示全部楼层
6 S" J+ b6 q6 @7 l; q2 ~+ Y8 p4 A9 Y
回复  dokho
5 W! f1 A  c" b+ S. R, f$ @: R, F" Q+ e  A賽文不就是Seven嗎?你有沒有用過腦子相信發音!Seven的意思不就是七嗎!用兩個字代替Seven不 ...5 P+ V9 j( a: i* E+ Z" @: E$ w9 x
李嘉明 发表于 2011-8-25 20:33
# z) a7 o. p% r1 X+ _1 H
我只係話比佢聽佢地叫開"奧特曼"果d叫"七星俠"做"塞文"姐,
6 C" O& ^5 Q  v; r等於人地唔知邊個係"幪面超人"o既"洪大龍",咁我話佢知係"假面騎士"的"本鄉猛"!/ E4 {5 ~6 h7 F! [9 y0 H8 g* b
各地譯音又唔同譯法,我地都要尊重,我句野本來同你句野都冇衝突,+ l' L/ j4 U: C7 n& [: ^8 w( t% H( `
人地問緊"奧特曼",你答人地七號,我只係加以補充:如果係奧特曼就是塞文姐,
  H1 n# C! S) m+ r無啦啦問人有冇用腦,再諗下如果人地問緊亞鄉係乜野奧特曼咁你點答佢?
7 Y7 _0 a+ p! b6 W同佢講"因為"歸來的超人" ="超人番鄉下",所以叫"亞鄉"?然後後期有英文名"Jack"?
6 C+ s6 {6 ~, C; o/ |+ O仲有咁Zero係咪同佢講叫"零"呀?請用腦子回答…

dokho 发表于 2011-8-25 22:10:52 | 显示全部楼层
其實我平時都好支持你d合成片,但無啦啦比人話冇用腦,係火d Sorry~

李嘉明 发表于 2011-8-25 22:11:41 | 显示全部楼层
回复 10# dokho
4 }2 d# R! d" w得得得顺便问下,唔知当时点解叫洪大龙,而唔叫本乡猛?ATV和有线现在都翻译成本乡猛了

12345下一页