跳转到指定楼层   *输入需要访问的楼层直接跳转

時間顯示統一性問題 - minor

kwanyeung 发布于2011-7-7 01:44 2151 次浏览 15 位用户参与讨论   [复制分享主题]
; Z+ k% k9 O2 e+ r5 p7 [. E5 R9 F$ X$ e, t" C" c4 r
一個小小嘅問題。
+ y4 p0 M, S& y  y+ c發現PM嗰到時間顯示為:
* N, ~1 o( w* E' R& d8 f4 |1 [+ | untitled.PNG
; A. I" X: Y+ A2 Y9 C( T7 f5 |4 |* l" e$ M; U
但平時睇帖嗰到又變返昨天,好唔統一。
3 T6 ^" f6 s" {; g我覺得一係就改晒做廣東話。一係就變返所謂嘅標準中文。(好耐之前紙巾提過再粵語化,莫非係改咗一啲又唔記得改啲)+ u) l4 H, C9 `, D/ V" E  ~9 A

1 G* f' v7 D& d% G8 h0 v" W不過係小問題所以可以無視。

已有(15)人评论

chrisrex 发表于 2011-7-7 01:54:10 | 显示全部楼层
瞓觉前嚟撑下场先

老威 发表于 2011-7-7 05:09:42 | 显示全部楼层
表示不明白

kental 发表于 2011-7-7 07:21:29 | 显示全部楼层
难怪我觉得有D咩奇怪甘顺口噶;原来系“寻日”;哇哇哇哇,好有本论坛气色哇

inber 发表于 2011-7-7 07:36:47 | 显示全部楼层
ky兄真系細心

Kiver 发表于 2011-7-7 08:33:19 | 显示全部楼层
一個小小嘅問題。
- _" C( j% g0 P) ?/ L發現PM嗰到時間顯示為:
  o9 W, B: t2 {2 e8 B5 T3 K/ q& ]

8 e8 {7 b+ M) M& o+ a0 _但平時睇帖嗰到又變返昨天,好唔統一。
0 S5 C% Q1 H7 v1 Y% z6 k0 U- V我覺得一係就改晒 ...$ x6 t, p" Z4 ]( U
kwanyeung 发表于 2011-7-7 01:44
! [- u1 l# Y8 z4 G$ m, F' C

% v, j% ~/ s1 f  }' B
  K: R* z' A1 q: e  A    应了你第二句
! K$ K# T; v, j) T6 W; C8 Y( |. v
4 T8 V6 m5 v1 G9 R9 G1 a  Q因为有些地方的语言包稳吾到~~~
/ w* R9 F. d6 Y! J) x1 h* Q$ V所以无改到~

kevinchan 发表于 2011-7-7 08:57:24 | 显示全部楼层
貌似KY当年喺我张贴都提出过呢个问题嘞

kwanyeung 发表于 2011-7-7 09:08:17 | 显示全部楼层
貌似KY当年喺我张贴都提出过呢个问题嘞
% G- o- r+ Z) m7 h. Skevinchan 发表于 2011-7-7 08:57

# H1 w3 S6 s# n9 T你個咩帖呀。冇乜印象喎。

aubert22 发表于 2011-7-7 09:21:34 | 显示全部楼层
观察入微~~

ConvoyChan 发表于 2011-7-7 18:05:08 | 显示全部楼层
从来都冇注意时间日期既路过。。。。。

aaron81 发表于 2011-7-7 23:46:50 | 显示全部楼层
小问题,睇得明就OK了!

FeTale 发表于 2011-7-8 08:25:16 | 显示全部楼层
粤语化应该没必要吧,方便交流用书面国语

12下一页