[真人特摄] [原創][鋼之煉金術師][粵日雙語][DVD 760x576][第01-51集完](補115)

漫步雲端 发布于2010-7-11 20:10 26423 次浏览 332 位用户参与讨论    关闭   [复制分享主题]
maplep 发表于 2010-7-13 23:59:35 | 显示全部楼层
不好意思我看不懂你寫什麽,有人幫手做翻譯嗎?
$ H! t7 e$ b/ u! @% ?, s慢步云端 发表于 2010-7-13 23:54

4 c/ H' R- J/ `+ V1 M1 d' H- B5 l# x4 L. W1 n7 k
他说。。支持支持~~~明天还会更新吗?

漫步雲端 发表于 2010-7-14 00:17:14 | 显示全部楼层
他说。。支持支持~~~明天还会更新吗?5 J( I& o/ I. y% \+ Q4 c  Y
maplep 发表于 2010-7-13 23:59

( F8 p5 {( @. t* r) ~# M" T" I' C. v( C& ]! p
# ]; {) I4 f- f8 [' |6 t; y
唔該曬你翻譯...

漫步雲端 发表于 2010-7-14 00:18:46 | 显示全部楼层
SUPPORT SUPPORT ~~ any more tomolo ??$ F- \& K- V$ j
darrennsz 发表于 2010-7-13 23:46
% Y9 {" f) i/ f. d1 r) {

% ?/ K7 k( F; w8 L0 `) H. C7 E
9 u% k4 r/ W! S) Q不定時的,上傳幾多就更新幾多

mcnynbajay 发表于 2010-7-14 01:01:59 | 显示全部楼层
我好有兴趣想知sky兄做边行,乜甘有空闲时间搞到甘多合成……
+ U6 U( ^1 v# w3 p" b仲有,你日日合甘多集,真的怀疑你只系处理音频方面,完全无睇过视频的内容……' T3 x, V& Y% n4 ~- Z
一个下午6个钟20集,我最多睇到12集,合成嘅话,最多六集~合成咪单处理音频了,仲要欣赏配音同剧情的发展~同监制一下……

漫步雲端 发表于 2010-7-14 01:38:06 | 显示全部楼层
! \6 W8 _# I- d
我好有兴趣想知sky兄做边行,乜甘有空闲时间搞到甘多合成……5 ^. k- x; L" a) D$ S% ~4 Z0 S
仲有,你日日合甘多集,真的怀疑你只系处理音 ...
( e, u! T( C0 X$ j4 K- q$ j2 o! Fmcnynbajay 发表于 2010-7-14 01:01

0 m( p3 e- L% x2 i2 X6 [+ a1 h5 U9 A. g) ~$ W+ X
我做電腦的 所以一日都對住電腦,合成方法有好多種的...在合成過程就已經完全睇過视频的内容,合好後又試看2-3次确保100%同步和沒其他問題,我現在合嘅每集動畫都經過3次以上校對保證沒任何問題先會上傳儘量做到最好品質!如果做得唔好就發上嚟到頭來只會畀人笑...之前合嘅幸運女神我都唔係好滿意結果又重新合過..所以我自己都好高要求絕對唔會合得馬馬虎虎的...
- I: I1 p/ T/ t
, C# G- b% p3 k鋼煉因為音頻係足本版先合得咁快 比起套銀河醒目女合1集要3個幾鐘= =!至於你話仲要欣赏埋配音同剧情的发展
2 m  G- B" H* H1 [4 P1 z我覺得沒咁必要 只會浪費時間的...因為大多數都睇過N次了

漫步雲端 发表于 2010-7-14 21:47:13 | 显示全部楼层
更新至15集

183334257 发表于 2010-7-14 22:00:17 | 显示全部楼层
速度好快啊~一阵间就到15集~

Ling1988 发表于 2010-7-14 22:14:58 | 显示全部楼层
回复 1# 慢步云端 ( E8 B7 [& m$ J' a6 P$ ~2 J
) ~& _+ |$ @2 o+ v% B
% |1 v% ]# c4 ^
    音頻你在何方?

漫步雲端 发表于 2010-7-14 22:45:39 | 显示全部楼层
回复  慢步云端
" m, ~3 S- A3 P7 }$ @+ C" ^4 G: w4 ?" Z; P, w* Y$ m
1 ~; t9 U( D, C# M8 S* W4 u% j9 H
    音頻你在何方?- G* Q5 P( u4 `* c' v
Ling1988 发表于 2010-7-14 22:14

% v" S/ O" I% E" z5 X# ~# m$ D% E4 b0 F: |5 j) g: U3 C; J' K: k

3 M! ]! F- u* ?# W/ H+ D$ S音頻遲啲全集打包.,.

Ling1988 发表于 2010-7-14 22:51:34 | 显示全部楼层
回复 81# 慢步云端 - N1 U, H0 b+ q
. i% a0 X; G; A
+ I( n1 Y+ `. o) l
    多謝先!啊云您是個好人 7 g( K4 G/ H+ F2 r8 Z& k
  G3 z2 m5 J1 I* J, V/ {" o- z; d3 K0 ^
0 ~/ E+ C& C0 @0 p/ C+ S
(又要工作,又要忙合成,還是要注意休息啊)

漫步雲端 发表于 2010-7-14 23:18:50 | 显示全部楼层
回复  慢步云端 * K" d8 e4 m' J" |

8 q) w7 L- `! Z3 T2 T- Z: Q8 K# `  u/ j* i
    多謝先!啊云您是個好人 # n3 d- H) Y2 g/ a# V. J  M
! M0 k: H& Y6 o

8 _2 Z( B: F( c3 ?4 c6 o$ E(又要工作,又要忙合成,還是要注意休息啊 ...* z4 ?5 Y5 V" C+ m6 ]  A
Ling1988 发表于 2010-7-14 22:51

: T& J' ^" B4 ^! k2 ]/ m
- e& D/ W% H( c4 U1 a. G; H# b/ h8 J% K8 j7 D9 [3 h
我唔係全天都搞合成的,只係晚上放工偶爾合1-2個鐘而已...
5 t" ~# q  {1 @) _; u7 L可能我嘅方法較特別啦所以合成效率高 咁自然就更新得快

xiongmaogfw 发表于 2010-7-15 18:41:20 | 显示全部楼层
喔!振奋人心啊!! 岩睇玩FA正想睇翻2003版的   多谢搂住分享~~~~~~~