雀街授权,开贴灌水,大家得闲都黎水水

天使之风 发布于2010-3-25 16:02 11866 次浏览 370 位用户参与讨论     [复制分享主题]
kevinchan 发表于 2010-3-25 20:56:04 | 显示全部楼层
youku 係唔係好似youtube 果d網?1 n# \& t" S% A" s% w6 g) v, T
我未聽過, 未用過.....7 h5 A0 S  C8 Z& X$ P
grostcar 发表于 2010-3-25 20:45
係啊,youku中文名字就是优酷,国内比较多人上的视频网有土豆,优酷,新浪,56,百度(好似麻麻哋),我知道就係咁多

天使之风 发表于 2010-3-25 20:57:25 | 显示全部楼层
換過張音效卡可以嗎?
) n  B& l/ D, Lgrostcar 发表于 2010-3-25 20:43

, @' J2 R% M2 P. }* A6 A* S. u" z1 v$ T

+ v  m+ m* |( l% h% q2 ~1 ^/ `    去帮人整下电脑。。边度稳咁多野去换。。。

grostcar 发表于 2010-3-25 20:57:58 | 显示全部楼层
土豆同56 都有用過, 不過我覺得56 好慢...2 k6 b! D5 I! _
土豆有加速都ok

天使之风 发表于 2010-3-25 20:58:48 | 显示全部楼层
係啊,youku中文名字就是优酷,国内比较多人上的视频网有土豆,优酷,新浪,56,百度(好似麻麻哋),我知道 ...
( y' I  C0 a! g) x+ t- i6 Okevinchan 发表于 2010-3-25 20:56

- F: X. Q& f! r' Y+ S: @' W( y* ~' T. B: X0 w; a
8 F! n0 H0 Y. A2 ^
    我觉得优酷既视频最清楚~~土豆睇格仔~

chrisrex 发表于 2010-3-25 21:01:15 | 显示全部楼层
原来youku嘅视频係分开3段嚟load噶,我头先试下下载个动画,点知下载落嚟得三分之一,然后我讲进度条拉到去 ...
. [5 C5 n% o; \* U9 X, ^. Tkevinchan 发表于 2010-3-25 08:44 PM
+ g" r; ?# E& w& r( z
" O) e' S6 l2 F
+ J( `- {4 N5 B% h- g, |8 W
    唔用youku专用download?

kevinchan 发表于 2010-3-25 21:03:27 | 显示全部楼层
土豆同56 都有用過, 不過我覺得56 好慢...+ H7 i0 Y3 x9 m2 ^" r! `- Z  |
土豆有加速都ok
8 e- c7 b: m( e0 ]grostcar 发表于 2010-3-25 20:57
我都觉得56好慢啊
. w! T! S, |  Q7 F. p2 C: V, k( o: ]. m! L- C
3 }" g& m& @* l3 M0 t

我觉得优酷既视频最清楚~~土豆睇格仔~
) L# i/ A! C  ]# u天使之风 发表于 2010-3-25 20:58
优酷有分高清同普通,不过速度係成正比的,好正常- ^+ d9 p2 x- W  F* B% I, g
我觉得新浪都唔错噶,速度快,清晰度又满意,可惜资源就係太少

天使之风 发表于 2010-3-25 21:04:11 | 显示全部楼层
5 u7 l9 F' n/ l' _( ^chrisrex 发表于 2010-3-25 21:01
2 E1 [7 R5 `: d7 D
/ O& E% c; T; v9 ?  {3 N

! C0 W  E; m* b1 L  youku专用download是咩?  iku爱酷 吗?

kevinchan 发表于 2010-3-25 21:04:17 | 显示全部楼层
5 z7 W  c! ~- @" R# ?) R+ m9 xchrisrex 发表于 2010-3-25 21:01
懒得下载!而且我都估唔到佢係分part的

天使之风 发表于 2010-3-25 21:05:09 | 显示全部楼层
我都觉得56好慢啊7 ~7 j! B" T: N) s+ v

- G0 V+ W6 v; |9 e! G, r
, j/ s! z1 u8 n1 \. g$ L    优酷有分高清同普通,不过速度係成正比的,好正常( z6 H7 D4 W. [0 \$ r  j6 C, f  _
我觉得新浪都唔错噶,速度快 ...
2 n- n# C0 o3 g4 Ykevinchan 发表于 2010-3-25 21:03
% L* c5 _' P* w' S) E4 \

* ~* g4 f5 z0 D
) t, z  K! L+ L- q    衰雀有冇睇过迅雷的高清节目,我朋友话好清~~

kevinchan 发表于 2010-3-25 21:08:14 | 显示全部楼层
衰雀有冇睇过迅雷的高清节目,我朋友话好清~~
  Z, c! S' g0 R6 ^7 j天使之风 发表于 2010-3-25 21:05
睇过,的确好清,其实所有视频网都係一样道理啫,先缓存,所以高清的肯定要网速够先可以睇得流畅

天使之风 发表于 2010-3-25 21:11:24 | 显示全部楼层
睇过,的确好清,其实所有视频网都係一样道理啫,先缓存,所以高清的肯定要网速够先可以睇得流畅% r! ^" u4 t4 a
kevinchan 发表于 2010-3-25 21:08
) a* q+ J3 Z" w: W& M

; R! Q. `9 U3 U( ]$ D$ d
7 Z) J% J+ m! f( h  R# V" Q    不过我都系习惯下载再睇

kevinchan 发表于 2010-3-25 21:14:34 | 显示全部楼层
不过我都系习惯下载再睇7 @5 W' \, S8 h
天使之风 发表于 2010-3-25 21:11
其实中规中矩的要数qvod啦,几好噶,通常我下载字幕组动画都係用佢,一般每集80-100MB,符合晒我要求,清晰度肯定比土豆之类的好!下载速度都係满速的