跳转到指定楼层   *输入需要访问的楼层直接跳转

[I T 资讯] 想問吓日立嘅2TB移動硬盤喺大陸賣幾$??

kwanyeung 发布于2009-12-28 10:13 2044 次浏览 23 位用户参与讨论   [复制分享主题]
今日見到日立喺BESTBUY到賣2TB嘅移動硬盤。轉數7200RPM。重量1.36Kg. 1年保養
* q. [% e, L7 x: W" d
, s; }5 ], V/ \3 f& L/ v$180加幣。。大約係1080-1260HKD。 想睇吓同比較大陸賣幾$。" t5 ?# G5 _; @* O6 a

) u" H- y/ U& @6 r) v" Z& ?- p對日立唔知點解特別中意,有啲想買。。; B2 V2 \# W- w) P( p# G
但始終過千要考慮清楚。

已有(23)人评论

Kiver 发表于 2009-12-28 11:15:31 | 显示全部楼层
今日見到日立喺BESTBUY到賣2TB嘅移動硬盤。轉數7200RPM。重量1.36Kg. 1年保養
6 f, b' v7 t3 }- q5 C* z
7 Z0 H4 M  g/ E3 i6 [8 c$180加幣。。大約係1080-1260HKD。 想睇吓同比較大陸賣幾$。
! U  ^) A! ?2 ^% ?& z4 z8 {* I! x1 [7 D$ I7 g+ n/ _, C; @
對日立唔知點解特別中意,有啲想買。。
" M7 r4 C- e' S但始終過千要考慮清楚。3 R8 m7 q. H: r) d9 [' b  F
kwanyeung 发表于 2009-12-28 10:13

% ~) f* w+ [" m: c' d7 e, w4 g0 R. ]. o' b+ J" y+ P
广州报价是1250RMB~~~. o" R7 L* s- B/ N4 _, y7 s3 h

- _7 K, a) T- U6 ^& g$ ^我对日立无乜信心

kyo1983 发表于 2009-12-28 14:55:35 | 显示全部楼层
呢个价钱唔算贵吧,而且仲要系HKD,系大陆呢个价钱应该买唔到2T的硬盘& N9 ^! I8 N6 P6 A
, R4 s1 c8 K  @
日立的硬盘感觉比较静

ttsti 发表于 2009-12-28 15:08:47 | 显示全部楼层
2TB移动硬盘边有甘便啊,你个个价应该是普通硬盘价钱!/ P+ |, h! j- J2 n7 \2 s
而且以加D硬盘日日是甘加价,没乜需要都吾好买住!!!

kenhai74 发表于 2009-12-28 15:26:56 | 显示全部楼层
喺啊!最近本来自己同3个朋友都想买大容量硬盘,但喺个价一直升,都喺等一段时间再买喇!

kevinchan 发表于 2009-12-28 15:40:00 | 显示全部楼层
对日立信心不大,佢係咁多个牌子中,价格算平啦!至于楼主想知道嘅报价,我就唔清楚啦!

ConvoyChan 发表于 2009-12-28 16:54:18 | 显示全部楼层
2t 既台式机硬盘 日立 卖到好似1。2k 系5碟装个版本
5 v& N5 e4 R7 I其他牌子全部贵过渠 话说 好少见到内地卖3.5寸既原装移动硬盘

kwanyeung 发表于 2009-12-29 01:52:48 | 显示全部楼层
估唔到日立係最平架喎。。。

Kiver 发表于 2009-12-29 09:20:56 | 显示全部楼层
喺啊!最近本来自己同3个朋友都想买大容量硬盘,但喺个价一直升,都喺等一段时间再买喇!
& b4 J* \6 r3 t. O9 J/ ?kenhai74 发表于 2009-12-28 15:26
7 Q1 `3 @/ g  L, S+ b
( b1 g& C) S7 z0 \3 h
的确
6 H. Z! B/ V0 G" \" l最近D价格几天就升20-30元' Q* }& w5 @3 n5 s" ?/ [
: S  a+ _$ c2 c. Y6 D$ U
真的抢的一样~

Kiver 发表于 2009-12-29 09:21:38 | 显示全部楼层
估唔到日立係最平架喎。。。
; d9 J  ]: s/ U) b3 Rkwanyeung 发表于 2009-12-29 01:52

+ R3 B' k- m7 S3 y. [0 u+ a& N
+ P( |' G; q7 \2 k0 [8 ]日立系最便宜的硬盘的确无错的
; l* G: |, `- n% T5 ?, o/ C- b: b/ M
但耐不耐用我就吾清楚咯
! z' a0 X  |+ H1 @, p6 l* L7 }" ?3 X. F
1 f/ Z5 s5 F6 I" x2 Z
因为未用过

ConvoyChan 发表于 2009-12-29 12:42:44 | 显示全部楼层
日立本盘强 台式无功无过喇 5知系咪玻璃盘既心病 出新技术渠最慢 不过比较少见到渠出问题 5知系咪出货少既原因

kwanyeung 发表于 2009-12-29 12:54:20 | 显示全部楼层
咁咩牌子最好啊??
9 e% ]" V4 C% }+ \4 d& A! _1 G7 t+ x
西數,IOMEGA,IPRO,SEAGATE

12下一页