跳转到指定楼层   *输入需要访问的楼层直接跳转

[其它更多] TVB又借機減小動畫時間啦。。。

kwanyeung 发布于2009-6-18 12:28 3009 次浏览 67 位用户参与讨论   [复制分享主题]
183334257 发表于 2009-6-18 15:26:17 | 显示全部楼层
TVB无以前咁重视动画了,唉

雙皮奶 发表于 2009-6-18 15:42:54 | 显示全部楼层
是啊~明显比旧时少好多了~旧时逢星期六,日都会有好多动画看的(当然多数是重播的)现在都就那几套,还要有原来1小时的改为半个钟的

moschino 发表于 2009-6-18 16:12:27 | 显示全部楼层
都好过完全无啦,仲有出《我们这一家》

youzhu 发表于 2009-6-18 16:37:04 | 显示全部楼层
梗系啦,TVB講過要將J2打造成娛樂、動漫,適合青少年嘅電視台!

kamui 发表于 2009-6-18 17:02:33 | 显示全部楼层
睇下以后有无机会普及J2
/ H0 k! P1 |' _4 u' r0 l3 Y  n" P! \' g1 O- L/ [
不过HK好多电视都无= =
% K6 B; ~2 ~' y  t0 J1 {, i& C0 S% j5 M7 w
都无咩可能有J2
8 i1 _/ v( t* P: r; Q( r0 D! u0 U' g( B& G+ A
一系就要收费

迪格斯 发表于 2009-6-18 17:22:51 | 显示全部楼层
翡翠台本来就系播<我们这一家>,难道此动画片非动画黎?仲有就系本来星期六下午5点半就系播一套相同的动画,何解有减省呢.

水树麻衣 发表于 2009-6-18 17:36:01 | 显示全部楼层
恩  就喺咯   TVB播动画嘅时间越嚟越少~~~~翡翠开J2收费,要俾钱先有得睇。。。郁闷了   可能呢个就喺TVB增加收入嘅其中一个手段。。。。我真喺唔想咁唸

NO_XIII 发表于 2009-6-18 17:45:46 | 显示全部楼层
以前早上9点到11点,下午3点8到5点半

mcnynbajay 发表于 2009-6-18 18:29:07 | 显示全部楼层
果d內部節目表~系俾贊助商作為參考~節目的調動以電視台臨時公佈為準; E- }0 y4 o$ ~4 f9 q
唉~以為呢段時間播兩套動畫添~皇家雙妹嘜又被抽起佐~5 d' N; R2 H% ?: R
還有《我們這一家》157-208話(海外版集數),雖有TVBK首播版~但呢輯換上商天娥的中文OP~

lych 发表于 2009-6-18 18:32:47 | 显示全部楼层
唔会无得睇嘅,只是会越来越少啫。

lby358770105 发表于 2009-6-18 18:38:24 | 显示全部楼层
人家去年赚了20几亿还讲亏本啊,不减点行吗

gundam 发表于 2009-6-18 19:08:39 | 显示全部楼层
5系好明楼主既意思,“《我們這一家》將於6月20日起改於逢星期六1730-1830首播”时间上来讲5系包括左1800-1830咩,点解话少左时间既。