[每日闲聊] 无厘头甘问:借问声...

嚣のЪ 发布于2008-7-11 17:21 3240 次浏览 32 位用户参与讨论   [复制分享主题]
今日刨下刨下书,突然冒出一个奇怪谂法....   C! H- U! S2 B; o* J$ o7 R( R
我知道个个都钟意摞住个鼠标,贪距够方便。
. L# C: ?/ R8 h5 M: P8 {如果唔用鼠标单用键盘过世,就真系电脑奇才。
8 l5 {7 g! G+ F$ X9 {( p# N( D1 `) T甘你地最LIKE用边个键呢?  t. e% h  N# s" B# }  J
enter? shift?...123456789...?
: i. E  E: C$ l% h9 \我之前就钟意enter,代表完结and开始... & B( T! Q6 `4 t& W1 n4 H% H1 F! y
不过E+种意“↓”键,因为睇书够方便... * Q' U# I# S* p1 `+ ~- ]
now...how about u?& |/ q1 Y8 b9 ~" S/ A
) J/ a! x# l& k1 B8 o- k3 j% n

4 a2 Q% O3 p0 K5 Y$ L( J5 o
+ A7 S4 V  V/ o+ m' w4 H8 gPS:个S键神神地,D弹力无其他键甘好,何解? " W, Q! j' N. e
         系唔系有硬物搞鬼?

已有(32)人评论

Kiver 发表于 2008-7-11 17:26:22 | 显示全部楼层
原帖由 嚣のЪ 于 2008-7-11 17:21 发表 + i1 q+ V" E0 \. T# k+ f1 U7 {
今日刨下刨下书,突然冒出一个奇怪谂法.... 7 X0 u3 J" f; S: z$ @3 E' }
我知道个个都钟意摞住个鼠标,贪距够方便。 * h. T! N2 `! I) K2 L  K8 v6 p
如果唔用鼠标单用键盘过世,就真系电脑奇才。 , a0 M. @0 w0 O( O
甘你地最LIKE用边个键呢?- E! N, G  @; }& S0 M& p1 J
enter? shi ...
9 u! z( f+ y1 @) U

# ~& |3 u2 p, z8 l吓`~~
2 y) @( ^' Q1 Y
5 ~2 `; }2 _+ X喜欢方向键* @5 a' M) ^) r! s6 c  j

+ Z# G4 p# ?: k& e3 l7 f: t打机方便

平常心 发表于 2008-7-11 17:49:30 | 显示全部楼层
用人类最强武器:拳头,重手几下就会好番,

嚣のЪ 发表于 2008-7-11 17:51:38 | 显示全部楼层
原帖由 平常心 于 2008-7-11 17:49 发表
4 M- o7 W6 u  R* w用人类最强武器:拳头,重手几下就会好番,

. y& C9 i/ W) J9 ^; B7 l5 c+ P甘样会好容易殃及池鱼个啵~

嚣のЪ 发表于 2008-7-11 17:53:53 | 显示全部楼层
原帖由 Kiver 于 2008-7-11 17:26 发表 : G6 I) P/ {8 l2 i8 [) e+ P

8 f$ S7 p9 f! J7 E  p% a' W% p
  i9 o  ?. E/ ]# j+ _吓`~~
% @- E, B. ^. I7 V: @0 \0 o+ j+ ~- g6 \7 d" u; ~& t4 l& @" \; B' U
喜欢方向键2 {5 l: S& n0 u4 y% v# F5 I9 V

4 O# f  p  _/ w9 y打机方便
7 w( u( j3 ^2 h$ Z, ^3 E$ Y8 w
打得多会甩色噶。磨损太厉害个话...

熊猫仔 发表于 2008-7-11 18:36:26 | 显示全部楼层
哇````````````````完全睇唔明`````可能系发紧烧嘅关系```````

lqyy2k 发表于 2008-7-11 19:16:09 | 显示全部楼层
我会选择两样都用咯............

嚣のЪ 发表于 2008-7-11 19:20:08 | 显示全部楼层
原帖由 熊猫仔 于 2008-7-11 18:36 发表 6 g( q" N$ X+ {. s" U. t" ^
哇````````````````完全睇唔明`````可能系发紧烧嘅关系```````
$ t" `$ O$ Z* x+ P8 k; A. W' W" j
唔系你烧蒙佐,而系我表达能力差佐......

熊猫仔 发表于 2008-7-11 20:04:21 | 显示全部楼层
原帖由 嚣のЪ 于 2008-7-11 19:20 发表
$ K  g1 X0 d- ?" h7 z4 r9 w, j
" q5 Z0 ?: P5 E2 X. ~2 Z唔系你烧蒙佐,而系我表达能力差佐......

" V, s( V8 V$ k" I! s' y/ v! c
6 v# H5 ~; \; j: _6 N! A其他人都睇得明~就唔系你嘅问题啦~~~~~~~~~ ~~~3 G5 R1 |& N; W5 x
- T& w5 L* P; O- M! L7 u! e# o! d5 o
训左成日重想训~~~听朝训醒我林会睇得明噶啦~~~

lych 发表于 2008-7-11 20:11:40 | 显示全部楼层
都几无聊波,不过牛喜欢热闹,想不到,想到再答你啦!

ks128 发表于 2008-7-11 22:03:23 | 显示全部楼层
喜欢  / ~* I/ G" l0 X) Z0 u; d' v5 c& i
SDF 空格 JKL

dg5122199 发表于 2008-7-11 22:39:07 | 显示全部楼层
- -# N- c+ p6 a- i' H, T
每个键都喜欢..玩魔兽缺一不可...

123下一页