[貼圖|轉]棄嬰~~慘無人道。

嗰個人 发布于2005-5-2 01:21 2022 次浏览 32 位用户参与讨论   [复制分享主题]
竟然隨地都撿的到!好可怕
  p* y) h1 B& S3 T此段報導乃早前一名英藉女遊客於中國大陸內街上所攝,當時女嬰身體仍微暖, 但街上竟沒有人理會,只視她為垃圾# a; q4 D& h8 n4 t# P1 V7 f" b
即後此名女遊客拍下了以下照片及通知公安處理,可惜救不回女嬰生命。
& S! i/ V% |5 ~# A' e5 a' y# r其後公安拿走了女遊客的底片,幸好公安拿走的是女遊客剛換上的底片,如果不是如此,我們又怎可看到中國的一胎制及重男輕女所帶出的嚴重性。, V+ F( X7 b; _1 v

. m! @! Y; L1 r
$ F# `/ c" i2 E5 ?0 e$ \- i, B, q

已有(32)人评论

Kiver 发表于 2005-5-2 01:42:57 | 显示全部楼层
有无甘细啊
天空 发表于 2005-5-2 09:14:18 | 显示全部楼层
真定假~~唔系公仔来架呱?
anglevil 发表于 2005-5-2 09:15:47 | 显示全部楼层
吾清楚真定假...如果系真葛,D人应该吾会甘平静.
ekj 发表于 2005-5-2 09:50:38 | 显示全部楼层
zerro 发表于 2005-5-2 17:58:08 | 显示全部楼层
非常之假。。。。。。。。
唔知 发表于 2005-5-2 18:11:04 | 显示全部楼层
<P>唔知系真系假!!!</P>
+ j3 t- W" V5 x<P>好似之前我睇果D“胎儿汤”一样,</P>: I9 I8 ?% S. ~
<P>果D恐怖!!!</P>
zerro 发表于 2005-5-2 18:19:20 | 显示全部楼层
“胎儿汤”好唔好饮。。。。。。。
唔知 发表于 2005-5-2 18:32:58 | 显示全部楼层
<DIV class=quote><B>以下是引用<I>zerro</I>在2005-5-2 10:19:20的发言:</B><BR>“胎儿汤”好唔好饮。。。。。。。</DIV>
& r9 m8 }& R+ F$ k+ P<P>我都无饮过!!!
% N* f& {* K. D% u<P>鬼知咩!!!" ^7 c3 {( |6 G, X" y
<P>系好耐的报道了,一盅“胎儿汤”要成3500RMB!!!
3 o$ z* g, V- a6 E5 X7 }9 \, s<P>仲影几张相出来,
! g, H; v4 v  Z3 s3 J! Q+ Z- V( _<P>哗!!!好恐怖!!!
+ i, @& A3 n1 ^) E( A- t<P>可惜宜家揾唔到果编报道,唔系就俾你地睇吓啦。</P>
小稀 发表于 2005-5-2 18:39:36 | 显示全部楼层
唔好讲到咁恐怖啦,好得人惊噶
唔知 发表于 2005-5-2 19:10:03 | 显示全部楼层
<DIV class=quote><B>以下是引用<I>小稀</I>在2005-5-2 10:39:36的发言:</B><BR>唔好讲到咁恐怖啦,好得人惊噶</DIV>, i- y  I, K% o( e# M+ N9 I, u
<P>讲有乜好怕呢!!!( l3 k  Q4 M( A. s* u5 K  |% a# C! y
<P>果D相仲好怕!!!
$ t8 Z8 Y) O3 G2 ^* C<P>果个人罗高果个胎儿,好似猩猩BB咁!!!* y% w& {' G7 s9 c' B( c8 p, R
<P>又有D似外星人咁!!!
9 w2 E5 t9 F( X  v6 N- u<P>好难形容啊。</P>
小稀 发表于 2005-5-2 19:17:30 | 显示全部楼层
<DIV class=quote><B>以下是引用<I>唔知</I>在2005-5-2 11:10:03的发言:</B><BR><BR>) Z0 I& z; Q/ b# r7 ]2 }
<P>讲有乜好怕呢!!!<BR>
) t8 `" n1 |, o+ x7 F<P>果D相仲好怕!!!<BR>1 Y( s+ a: A9 n* E; q
<P>果个人罗高果个胎儿,好似猩猩BB咁!!!<BR>
  h( i. E9 W3 W<P>又有D似外星人咁!!!<BR>
( h7 d" K8 V) W& k) b( Y3 W2 q<P>好难形容啊。</P></DIV>
( Z4 @2 W6 J8 S; w0 {<P>哇,好核突啊~~~</P>
123下一页