[电视电影] 請問《高智方程式》嘅全部譯名(粵語)

嗰個人 发布于2009-10-18 22:21 2166 次浏览 15 位用户参与讨论   [复制分享主题]
0社区币
5 d) s( U' S  c$ S3 ^3 c  C( G& R( |! R4 }' O
如題,想下載 全粵語版嘅,但又唔記得啲名咩。邊個知?
# Z5 W9 Y% y% T2 Q0 l7 T
) k- g  G9 V& j3 T7 p# J" z& q0 e《高智能方程式 之 超級雷神》( o/ [* J% {7 |) O
《高智能方程式 之 时空極限》8 U7 [5 M' k/ [; Y9 v
  ....( P( v9 Z4 Y9 [1 U; H' ?) g
  ..
. H1 B+ l, S1 f  b3 X8 L( e! g. a. n《高智方程式 之 極速神話》
, w; P# k, @" j% J4 T$ {6 C; O
- O% ~) t0 F7 U1 i% b+ |========================6 l) G9 k9 i( }- b
下面係喺網上搵到嘅,因為冇完全睇嗮,再加上以前睇開TVB版本,所以就算見到下面啲名,都唔邊部打邊部,所以要tvb播放嘅粵語譯名,唔該!" _1 e( r% e) u% t/ I# J3 F3 o

8 i5 C. c3 w" F& k. PTV版:  i" C3 I- V+ U$ z
1991年   新世纪GPX高智能方程式 全37集  1991/03~1991/12
0 o4 _. e2 a9 a# R6 u3 ]7 Q, U$ `) s- O: [. T' W0 d- }( x
OVA:7 |  Z3 h: D0 N- S& A
1992年 新世纪GPX高智能方程式DOUBLE ONE  全6集  1992/11~1993/06
: Y1 l$ i! C1 m9 K" P+ }+ J1994年 新世纪GPX高智能方程式ZERO        全8集  1994/04~1995/023 Y, H+ f1 `/ G* w* q8 B
1996年 新世纪GPX高智能方程式SAGA        全8集  1996/08~1997/07
- d2 n0 W5 B3 u1998年 新世纪GPX高智能方程式SIN         全5集  1998/12~2000/03 8 j9 v! |, c6 {  Y
1999年 新世纪GPX高智能方程式  新的挑战者~7天的回忆~(1999年8月发售。主角是司马诚一郎的女友结城丽奈(CV:川澄绫子)。这是为宣传PS 上的游戏而制作的一集OVA。
; |: z) S3 |7 m& U. H, t; R

3 M, a. _$ v# @$ g1 O.
7 Y6 g; Y( V5 w( ^) A. g3 u

已有(15)人评论

freedom246 发表于 2009-10-18 23:20:40 | 显示全部楼层
超級雷神系DOUBLE ONE!!  g! Q/ e* O# n# Q; L( Q
时空極限系ZERO !!
5 R# ~: d1 V' K& B+ v8 d2 J極速神話就系SAGA +SIN   !!8 d5 @, b& L7 @- p
就系甘样!!

183334257 发表于 2009-10-19 10:16:51 | 显示全部楼层
好想睇翻呢部,好想日本有重制

kevinchan 发表于 2009-10-19 12:21:14 | 显示全部楼层
好想睇翻呢部,好想日本有重制. E, X) h* \  H
183334257 发表于 2009-10-19 10:16
依家网上无好嘅版本咖?我真係无揾过

gzfantasy 发表于 2009-10-20 07:52:57 | 显示全部楼层
网上绝对有得down,不过粤语应该好难搵了

嗰個人 发表于 2009-10-20 09:45:04 | 显示全部楼层
网上绝对有得down,不过粤语应该好难搵了
. B2 b% r$ F! Q% ~2 ^; i: hgzfantasy 发表于 2009-10-20 07:52

2 h9 K; R7 R8 K: @
* T7 j. g: |% u: W; H7 ]2 c5 X噉就唔係絕對

nicyans 发表于 2009-10-20 13:13:16 | 显示全部楼层
一般都系睇日文版的!

xoxoxwb 发表于 2009-10-20 22:58:30 | 显示全部楼层
前几日先下完

阿叮 发表于 2009-10-21 13:26:12 | 显示全部楼层
好好睇咖..>.<..
# H, [  F0 V' w# |风间车人.!!!!.

嗰個人 发表于 2009-10-23 22:35:23 | 显示全部楼层
前几日先下完
1 E3 R" [" B4 hxoxoxwb 发表于 2009-10-20 22:58
! z; W0 n0 U- v' T8 ^; w* D
+ i6 d; b( s% p# R7 I0 Z
粵語版0架? 喺邊度下載?

spiderzzz 发表于 2009-10-30 12:09:49 | 显示全部楼层
有粤语啊 点解无啊 我都有啦

lemongs 发表于 2009-11-4 13:33:50 | 显示全部楼层
日文就容易down,粤语就难D啦。。。

12下一页