[其它更多] 問個問題,如何上傳大文件的GIF圖片?

嗰個人 发布于2010-6-27 10:29 1295 次浏览 9 位用户参与讨论   [复制分享主题]
1 Q: S8 Z: Z9 ?# r9 T& S7 g9 K0 ^/ _2 W* }) a* z
想喺 『 糊 涂 贴 贴 巷 』 貼幾張GIF動畫圖。但都好大一般在2M以上。
: f% X1 a  H; q, j  U' X9 \上傳到論壇呢度嘅話,一來占用空間,二來超過限制(300K)。1 Z5 M( u6 _9 R5 ^, z+ t1 @+ `
用外鏈地址,又有廣告。2 X$ E$ L. |( N6 L! v

2 {) @# u3 B2 r8 p) n
0 L, L: p: X3 v+ ^" S7 p.

已有(9)人评论

cuterinoa 发表于 2010-6-27 10:41:04 | 显示全部楼层
你把你要上传D图放鞋自己空间,然后用 Discuz!代码就得啦 ~\(≧▽≦)/~

tandong 发表于 2010-6-27 12:14:28 | 显示全部楼层
GIF转成JPG,再压细距,该区有图片压缩器---JPGCompact2.0(绿色),看顶上!

嗰個人 发表于 2010-6-27 12:25:49 | 显示全部楼层
一般支持2、3MB嘅外鏈圖片空間唔係咁多,有啲唔支持 動畫GIF(只支持單幀GIF)。4 C7 G) }2 Z; h8 i$ x
而都支持嘅,通常以小圖顯示,點撃先可睇大圖。

xerox 发表于 2010-6-27 13:35:02 | 显示全部楼层
你把你要上传D图放鞋自己空间,然后用 就得啦 ~\(≧▽≦)/~
: |* n3 c# p2 h& Scuterinoa 发表于 2010-6-27 10:41

$ N* ^# l1 m& P9 O% Z3 v
" k% A: i  N5 ~; E- _好方法! 讚!

kevinchan 发表于 2010-6-27 15:24:31 | 显示全部楼层
有个办法,就係叫K社畀版主你做,咁你就可以最大上传2M嘅图片啦

kental 发表于 2010-6-28 05:20:41 | 显示全部楼层
上面好多方法了;我就唔搞呢D噶;所以唔识,上面D热心人士几好

aaron81 发表于 2010-7-5 23:29:27 | 显示全部楼层
呢度上传有容量限制的~/ e/ K- p7 V7 j4 i$ J0 v
你睇下LS的帮吾帮到你

aaron81 发表于 2010-7-5 23:29:58 | 显示全部楼层
有个办法,就係叫K社畀版主你做,咁你就可以最大上传2M嘅图片啦$ ]* d! _: i7 x% g4 {, H4 L
kevinchan 发表于 2010-6-27 15:24

8 Z4 B2 \) S7 Y/ W# E; D3 p5 A: q' o" S6 h; a" a% B5 e5 x
这个应该无可能吧,除非极品~

fate1357 发表于 2010-7-9 18:02:58 | 显示全部楼层
方法OK 我又试下先