[每日闲聊] 快去认识哩个人,提防一下身边既食物

crespo 发布于2022-10-6 05:48 3884 次浏览 57 位用户参与讨论   [复制分享主题]
辛吉飞,哩个名今日无拉拉俾我认识咗,如果仲唔知佢系边个,快d百度下佢或者抖音搜下,真系爆。如果唔系海天,唔系食品添加,可能佢哩几日唔会咁爆,但可惜已经退网。通过搜佢,睇到原来自己既认识仲系好少,好多真系避无可避,以为早知道既羊肉卷牛肉卷唔系真羊肉同牛肉,以为早知道奶茶冇奶,以为早知道既蜂蜜系糖兑水……真系太小儿科啦!可乐,牛扒,即食燕窝,肉肠(火腿肠)……唔怪之得当时领导人讲学好数理化,走遍天下也不怕,真系起码唔会饿死(自己整得出嘛)
# y$ \3 D* d1 u& M% d
+ D; g" l' A3 h) c: ^! f$ z唔理佢系咩原因去做哩d嘢啦,有冇钱赚或者吸收流量都好,社会真系好需要哩种肯揭开真相既人: K7 L1 H: t* t) E  s
1 x+ q* S7 ^: T- L. e
关于哩方面,你地仲知唔知其他啊?0 o  w7 a2 f5 _$ x$ T% ]
例如:泡椒凤爪,牛柏叶会放双氧水,如果唔系会唔够大只同白净: }; {# w- x, I/ Y

已有(57)人评论

poliyxl 发表于 2023-6-15 13:56:02 | 显示全部楼层
郭嘉认可,没办法

panz8 发表于 2023-6-14 11:28:11 | 显示全部楼层
呢类型视频睇得多反而惊,我通常都系大菌食小菌,小菌当补品

十月围城 发表于 2023-5-28 21:24:25 | 显示全部楼层
冇相睇啊,点知边个哦?

crespo 发表于 2022-10-27 03:36:51 | 显示全部楼层
yukinababy 发表于 2022-10-26 21:49. s( @3 L/ J5 E" N- C
好多食的都不正常
8 F  F! h1 z7 C1 ]% D/ \
琴晚辛吉飞直播带货啦

crespo 发表于 2022-10-27 03:36:04 | 显示全部楼层
yukinababy 发表于 2022-10-26 21:48; b& r, @4 I6 E) j* R9 {- j
佛跳墙仲唔显佛
* r. W+ G6 Q  L. ]
睇嚟你高科技嘢食唔少,佛跳墙唔显佛都讲得出

yukinababy 发表于 2022-10-26 21:49:19 | 显示全部楼层
好多食的都不正常

yukinababy 发表于 2022-10-26 21:48:53 | 显示全部楼层
佛跳墙仲唔显佛

crespo 发表于 2022-10-10 14:34:11 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2022-10-10 11:17: g- P/ ^6 l% a8 r. c6 W& W8 C! s
辛吉飞,系乜鬼,我要百度下先咯

+ W- |/ I" `7 A5 ^9 |上抖音搜啦,包你大开眼界,可以顺便搜埋Ra.em,一个不免f分享粤语卡通既人,分享北斗之拳

Kiver 发表于 2022-10-10 11:17:32 | 显示全部楼层
辛吉飞,系乜鬼,我要百度下先咯

xavier 发表于 2022-10-10 09:24:12 | 显示全部楼层
superfire 发表于 2022-10-7 22:38( {( X! s/ ?* l5 K# S, f* ]3 r# m
慢性中毒而已
6 h8 c  t" ]1 E1 V8 w6 K: R用電臺的説法係:有得醫,冇得好,醫到你窮,醫到你死,死了仲要再略一大筆 ...

2 L' \- C: z" k我真觉得没那么夸张,抛开剂量谈毒性,不可否认,人类的寿命是一直在延长的

动漫哥哥 发表于 2022-10-9 18:50:57 | 显示全部楼层
crespo 发表于 2022-10-8 07:19
" c8 k, v9 w7 g* q+ a5 s6 N+ z( p7 q! _点会依家先知呢,只系依家知得更具体,更细节,除非你系做过,唔系普通老百姓点会知 ...

/ R8 l' ~# m0 C% N7 u旧时的人,人得吃就可以了,就像泡面,我听老人说,用脚很正常

12345下一页