[粤漫合成] [原创合成][幻影籃球王 夢幻對決][粤日][BDrip]

crespo 发布于2022-9-11 18:22 2377 次浏览 62 位用户参与讨论   [复制分享主题]
rantarou 发表于 2022-9-26 18:17:39 | 显示全部楼层
crespo 发表于 2022-9-26 15:11
+ A- f# [) x! U% t$ r睇粤配睇乜字幕啊?外地人咩
2 ^6 ?  U/ n  G! y+ W
但系有D人都想揾封字幕嘅

rantarou 发表于 2022-9-26 18:18:29 | 显示全部楼层
crespo 发表于 2022-9-26 15:10
' \' d8 M* H  s& \如果讲篮球动漫,唔止3部咯,有出J2都有配既男球少年,有零秒出手,又有天才篮球王…… ...
5 x- V1 D8 V; ^/ Y" }1 M! y
原黎仲有咁多

rantarou 发表于 2022-9-26 18:19:12 | 显示全部楼层
crespo 发表于 2022-9-26 15:08
4 P7 V/ O  V# H, Q% J当年既男儿当入樽漫画热血过动漫,年底上果出剧场版可能会更热血,主要系镜头交代问题 ...

0 m' w+ j; L, ]- @$ q年底唔知有冇出粤配,日配唔想睇

rantarou 发表于 2022-9-26 18:19:54 | 显示全部楼层
crespo 发表于 2022-9-26 15:05
2 ^' q/ g8 P) y# h, u你今日刷存在感刷得几劲下喔

1 A5 ~' w' A3 A! `抄返D旧贴睇下咯,

HQS 发表于 2022-9-26 19:36:25 | 显示全部楼层
rantarou 发表于 2022-9-26 10:24
6 _3 A4 w  c! o7 B+ a' R( m自从米高佐敦退休就冇睇NBA了

+ Y( Q  Z) b$ \# h# a$ T我是姚明在火箭队那时,还看过,后面不知道什么原因,姚明好像不打球了。。。

crespo 发表于 2022-9-26 19:46:58 | 显示全部楼层
rantarou 发表于 2022-9-26 18:19
9 ~  }, J. |8 \/ s$ e# S7 g年底唔知有冇出粤配,日配唔想睇
. E; }/ O$ p- q6 i$ |
其实原汁原味既日配反而更有感觉,睇粤配只不过系情怀同唔想睇字幕

rantarou 发表于 2022-9-26 22:01:36 | 显示全部楼层
crespo 发表于 2022-9-26 19:46
2 G4 H! C7 Z7 g0 }0 C7 K其实原汁原味既日配反而更有感觉,睇粤配只不过系情怀同唔想睇字幕

9 V. w( a5 o- H9 Z& i點講好呢,有D人睇動畫或西片唔鐘意粵配,話要原汁原味,但系佢哋睇港劇就要國配,點解到左港劇就唔鐘意原汁原味,配音當然日語勁,但系粵語都好勁,情懷系必然,聽唔懂都冇意思

rantarou 发表于 2022-9-26 22:02:03 | 显示全部楼层
HQS 发表于 2022-9-26 19:36
7 \. Y. g4 G/ v: k# h+ h我是姚明在火箭队那时,还看过,后面不知道什么原因,姚明好像不打球了。。。 ...

) c' Z7 R& {3 _$ }3 k/ Y7 F! Q退休了嘛

shiraishi 发表于 2022-9-27 08:46:22 | 显示全部楼层
最后的篮球

fisball 发表于 2022-9-29 23:48:03 | 显示全部楼层
rantarou 发表于 2022-9-26 10:21
3 ?; G3 [/ a* c2 o2 o- }# Y  C: e男儿当入樽有冇睇过
/ J, O" B0 v& m% [- U2 y1 e& x
有呀,期待最新劇場版,唔知會唔會有粵語版

rantarou 发表于 2022-9-30 04:07:52 | 显示全部楼层
fisball 发表于 2022-9-29 23:48+ _" _5 m$ d8 ~6 A
有呀,期待最新劇場版,唔知會唔會有粵語版

: c/ @0 y4 G- t* m粵語都唔一定系原班人馬

tangcoma 发表于 2022-10-26 12:19:25 | 显示全部楼层
Thx for share