[粤漫动画] 【转载】横山光輝 三国志 粵日雙語 47集

klozepyj 发布于2023-9-15 19:58 2903 次浏览 394 位用户参与讨论   [复制分享主题]
adhk 发表于 2024-5-1 03:06:46 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-4-30 19:25
# N' C" k+ c- |6 R. m$ D+ _% h. R蛇王抓完 是咪会去咗蛇羹噶?

8 ?4 Y; `! T+ @7 D十居其九都會係咁, 香港好少會放生蛇, 所以係香港行山係呢方面好安全, 咁多年只係好早期行山先見過一次蛇

klozepyj 发表于 2024-5-1 22:44:01 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-1 03:06
; ~: |2 V0 r1 n% C十居其九都會係咁, 香港好少會放生蛇, 所以係香港行山係呢方面好安全, 咁多年只係好早期行山先見過一次蛇 ...
* g9 N& ?$ Y( y
香港郊野公园面积的确令人羡慕
8 K8 N1 [( F. ]; [' W& K$ F4 i

klozepyj 发表于 2024-5-1 22:45:04 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-1 03:03
- ^$ e* S7 s; ^+ A# z" j6 f2 V但係接咗貨就會變廢紙, 始终唔係好明個心態
8 |$ `  D5 ?  h5 s5 H" B
但是起码面上是无崩咯 是一个纸窗 穿同唔穿既社会影响完全唔同晒

adhk 发表于 2024-5-2 00:14:27 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-1 22:44
+ \$ E- H) Y) C# `; A, }; g香港郊野公园面积的确令人羡慕
  X- s# c' W  n( u" {
香港啲山形特別靚由其西貢嗰邊

adhk 发表于 2024-5-2 00:14:53 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-1 22:45- o' f- Y! U' L6 @% u8 N4 ^( y; G
但是起码面上是无崩咯 是一个纸窗 穿同唔穿既社会影响完全唔同晒
- H) x1 Z) i9 O" U
但係而家好似玩到無得玩咁, 間間大國地產公司都財政一齊唔掂

klozepyj 发表于 2024-5-4 23:00:22 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-2 00:14" r4 Q/ C- V8 m
但係而家好似玩到無得玩咁, 間間大國地產公司都財政一齊唔掂
9 j# A  F' M/ R  }6 [8 U
一个疫情就开晒佢哋底牌

klozepyj 发表于 2024-5-4 23:02:10 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-2 00:14
! h# E; V: P' }! W. n+ h8 d4 k* d' \香港啲山形特別靚由其西貢嗰邊
2 [$ p7 B) p/ W6 ?, z) q
就是去过食海鲜 睇嚟精髓是行山

adhk 发表于 2024-5-5 01:25:53 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-4 23:00
8 ^8 N# q. R" `) |* u6 e3 Y# v一个疫情就开晒佢哋底牌

B1 B% ^, z9 h, p嗰三年根本點會有人買樓, 工都未必有得番啦

adhk 发表于 2024-5-5 01:27:19 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-4 23:02
2 E, h/ e$ d! M0 l' G5 K: s" C) y$ O就是去过食海鲜 睇嚟精髓是行山
) u* {3 l- X! c* U  D3 w* c
食海鮮係輕便遊, 行山就 HEAVY 好多

klozepyj 发表于 2024-5-5 22:02:53 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-5 01:25
5 @/ j& ~3 X  a. |* K嗰三年根本點會有人買樓, 工都未必有得番啦

7 c/ K# g2 i! X本身就是过剩 而且啲大地主既楼唔喺一线城市噶

klozepyj 发表于 2024-5-5 22:03:29 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-5 01:27: E; k4 t% D) [
食海鮮係輕便遊, 行山就 HEAVY 好多

R9 ~9 n/ j1 u. h! `% e: X3 i7 N行山就要起码住翻晚先得 要早少少上山

adhk 发表于 2024-5-6 01:04:45 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-5 22:02
2 ~% e- x5 ^* E8 d& ]) T' w: U& h本身就是过剩 而且啲大地主既楼唔喺一线城市噶

9 U5 a- I) b+ ~: J, v九幾年去到廣東都已經見好多爛尾樓, 根本唔關一線定二線事