[粤漫动画] 【转载】横山光輝 三国志 粵日雙語 47集

klozepyj 发布于2023-9-15 19:58 3746 次浏览 484 位用户参与讨论   [复制分享主题]
adhk 发表于 2024-5-9 22:56:24 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-9 21:13" |! ?* [4 z" n+ r# ~
中山东莞会有少少 深圳嗰啲好地段都好坚挺噶 深圳平均楼价都比广州高噶 所以网上可能讲既是某啲区域 真是 ...

2 D) o$ x' R( ~% n聽講深圳買貴樓嗰班都係大企業員工, 自從馬暈被走馬化被退之後, 好多高薪被栽, 所以深圳可能有價無市都唔定

adhk 发表于 2024-5-9 22:56:53 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-9 21:147 D% J7 ~2 C0 b* c1 e( n
阴功 睇嚟行山要带埋救心丹先得
4 O# e1 l1 T/ l/ j% U
最靈異係報咗警去番嗰個地方即時搵唔番嗰個人, 要改日之後再重複搜救先發現條屍係之前搜救過嘅地方附近出現

SANTER 发表于 2024-5-10 10:47:04 | 显示全部楼层
我六年級既時候買過一本卷1 之後就再都冇見過~

daijinrong 发表于 2024-5-10 14:20:01 | 显示全部楼层
这个动画看起来好久了啊

klozepyj 发表于 2024-5-10 20:59:37 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-9 22:56
7 n- A- `$ [  z7 F/ C; ?聽講深圳買貴樓嗰班都係大企業員工, 自從馬暈被走馬化被退之後, 好多高薪被栽, 所以深圳可能有價無市都唔 ...

- a# e( [8 N/ u+ r8 s是啊 的确好多人裁咗 但是佢个楼价都仲是是比较高 唔知喺咪想搵港人接盘了

klozepyj 发表于 2024-5-10 21:00:00 | 显示全部楼层
SANTER 发表于 2024-5-10 10:47& B' y& G7 `& ~% [7 D# Z' `
我六年級既時候買過一本卷1 之後就再都冇見過~
9 y, C$ @8 U: D4 V8 X
漫画我都是得零零散散几本

klozepyj 发表于 2024-5-10 21:00:50 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-9 22:56% V+ T+ p) Y  |9 ?, \
最靈異係報咗警去番嗰個地方即時搵唔番嗰個人, 要改日之後再重複搜救先發現條屍係之前搜救過嘅地方附近出 ...

x* w: ?; y5 T, q: K& G可能挣扎既时候跌咗落去 不过山上要搵的确唔容易

adhk 发表于 2024-5-11 01:22:24 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-10 20:59) M8 d- y; x5 O/ Q5 i: F
是啊 的确好多人裁咗 但是佢个楼价都仲是是比较高 唔知喺咪想搵港人接盘了 ...

& W# d$ h: L2 P. }4 Q& ^7 g& F5 D唔出奇, 見好多國內中介拍片介紹國內啲二手樓, 可能其中不乏呢類樓

adhk 发表于 2024-5-11 01:27:04 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-10 21:00' Q7 w* V+ I$ G; u6 m, Q" v2 f( k
可能挣扎既时候跌咗落去 不过山上要搵的确唔容易

2 b+ G5 I, `6 B) r5 [我當年都去過西貢好多次行山, 不過次次都係成隊人咁, 從來都唔覺會有咩咁凶險, 但係近呢十幾年就好多人係西貢嗰邊行山失蹤, 講講下好似其中有一個係消防員添, 所以行山真係要人多結隊先得

klozepyj 发表于 2024-5-11 13:51:03 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-11 01:275 c5 c( j5 }" L$ @1 C4 Z' w
我當年都去過西貢好多次行山, 不過次次都係成隊人咁, 從來都唔覺會有咩咁凶險, 但係近呢十幾年就好多人係 ...

7 K; V: K& n# m西贡算唔算难行 定是龙脊之类先比较辛苦

klozepyj 发表于 2024-5-11 13:52:18 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-11 01:22
. a) r0 h6 R9 s6 |) O. y唔出奇, 見好多國內中介拍片介紹國內啲二手樓, 可能其中不乏呢類樓
$ s* K. |+ c6 }% Q+ C  e
港人都中意扎堆买一个盘既 广州都有咁既盘

adhk 发表于 2024-5-11 14:57:18 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-11 13:51
: T1 A# ^0 I( w7 Q+ ~0 H西贡算唔算难行 定是龙脊之类先比较辛苦
* X# ^( n' s4 b' m. q/ D
西貢啲山唔算難行, 又唔覺有嶙峋怪石, 而且草木都滿山, 景色怡人