跳转到指定楼层   *输入需要访问的楼层直接跳转

[AI智修复] [禁流][原创合成][AI][幻法小魔星][粤日双语][1080P][共87集全]

OGRE_凰 发布于2022-8-24 18:08 12680 次浏览 428 位用户参与讨论     [复制分享主题]
Kiver 发表于 2022-8-24 22:18:50 | 显示全部楼层
原画质 [Renascent] Magical Taruruuto-kun (1990) - 01 [DVD] [26B00256].mkv.jpg AI修复画后画质) T( q% L4 c4 B/ W/ u
[Gx][Renascent] Magical Taruruuto-kun (1990) - 01 [DVD] [26B00256]_scale_2.25x_a.jpg
& Q+ [: W! g( L: K* d0 a! A; h- c) m& D$ _$ E
! a% A" t6 y) i* P# H' [, h4 [

crespo 发表于 2022-8-25 04:34:34 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2022-8-24 20:39- ]& F0 G* N- X6 W8 A; X2 q
这个十分耗时,逐帧处理
+ }1 ]6 Y* t) p4 |. k
系啊,起码部电脑要好劲,不过睇b站有个讲解,依家既技术其实仲未得

crespo 发表于 2022-8-25 04:38:11 | 显示全部楼层
fish182 发表于 2022-8-24 21:20. }7 V  \- d1 c2 x$ r9 G
合到十六集,进度比较慢,用紧下面图片果个片源,论坛套北斗神拳我都合紧,不过北斗神拳22集以后就 ...

4 n, e4 X) V# k! q; z. G北斗我之前都合咗4集,用咗翻唱既粤语op,感觉好正噶

Kiver 发表于 2022-8-25 08:22:37 | 显示全部楼层
crespo 发表于 2022-8-25 04:34
* u0 `( }5 p) Y6 W! X) l6 c系啊,起码部电脑要好劲,不过睇b站有个讲解,依家既技术其实仲未得
- `+ I7 |9 O( v" P2 X/ F
我用GTX1650显卡来处理,基本上1分钟影片要用11分钟时间

Kiver 发表于 2022-8-25 08:23:42 | 显示全部楼层
crespo 发表于 2022-8-25 04:34; e0 [( W7 z# L2 t
系啊,起码部电脑要好劲,不过睇b站有个讲解,依家既技术其实仲未得

) R" I( p# C7 C, ^) @% x( {/ H技术只有慢慢进步,没有可能一步到位的% S4 d$ @+ f5 T6 S3 m$ \! j

- a% h& `4 W7 h  g/ ~但现在的效果都有明显改善!6 Q6 ?% p2 n- F3 c

0 |+ T9 j* T" g" X4 v好过在线批量AI优化好多的

fish182 发表于 2022-8-25 08:36:17 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2022-8-24 21:46; M# ~1 y7 G6 t# E
要不要AI修复画质,接JOB做

, m  U3 d8 R8 N& U, ^3 |2 Q) t论坛有人合我都系赚赚星梦做伸手党算啦,主要系无乜固定时间搞,都系上班有时间偷懒合几集咁

Kiver 发表于 2022-8-25 08:37:41 | 显示全部楼层
fish182 发表于 2022-8-25 08:361 Q" [5 B7 Q' ]0 t- @
论坛有人合我都系赚赚星梦做伸手党算啦,主要系无乜固定时间搞,都系上班有时间偷懒合几集咁 ...
  U9 ]+ W" }8 \- V( t0 M* @5 U
拿出来对比下都好伽

fish182 发表于 2022-8-25 08:41:39 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2022-8-24 21:51
) G7 ?# c3 T' U  m9 _+ M/ k原来你合这么多的,但都吾见你拿出来晒下
; i$ k7 _# s2 X' j& M* |
无啊,都系细个睇过比较有印象嘅动画先有动力去合成,我想尽量合晒全部,然后检查一次,无问题再一次过分享

shiraishi 发表于 2022-8-25 08:42:40 | 显示全部楼层
TVBcut咗咁多?

fish182 发表于 2022-8-25 08:47:16 | 显示全部楼层
crespo 发表于 2022-8-25 04:38
5 n8 g; I# Z! l: ], T北斗我之前都合咗4集,用咗翻唱既粤语op,感觉好正噶

) k1 T0 Z$ J8 g6 P" }6 Ratv个版本几乎集集都剪,d打斗情景剪得最多,特别系果d爆浆嘅位,首op真系无乜印象,以前细个都系睇到atv预告,深夜根本无机会睇,后来都系睇翻广州台播果个版本

crespo 发表于 2022-8-25 09:33:32 | 显示全部楼层
fish182 发表于 2022-8-25 08:47
/ J9 [0 S% [& [  {5 j' v- I1 M+ patv个版本几乎集集都剪,d打斗情景剪得最多,特别系果d爆浆嘅位,首op真系无乜印象,以前细个都系睇到atv ...

( A& r4 j9 k, j: S$ h+ r其实我都冇睇过北斗之拳噶,都系大神分享咗个录像版,我去玩合成咁系b站睇到# g$ @% H3 d4 H- @. L/ D
https://www.bilibili.com/video/B ... c1dcc8cd6b39527a73e- B/ c$ I& Q8 @+ U
几得噶只歌

crespo 发表于 2022-8-25 09:42:21 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2022-8-25 08:23  b, I+ ~/ i; W* x8 p& V6 s
技术只有慢慢进步,没有可能一步到位的" _3 {# d3 B0 \
" H, _8 z- h% E" I- q" n  _
但现在的效果都有明显改善!
0 h/ U% H; M4 z
原本我都想玩下个AI修复嚟修复下上年合成既足球风云噶,不过睇到b站个讲解,会产生无效帧同图像出错,加上自己部上咗年纪既电脑,都系算啦