[吃喝玩乐] 年初二,大家都去边个亲戚度食饭啊

killyou 发布于2021-2-13 12:00 5917 次浏览 61 位用户参与讨论   [复制分享主题]
bingott 发表于 2021-2-25 11:39:07 | 显示全部楼层
killyou 发表于 2021-2-25 09:01& R. p( w- M& ?& j) G
下次再催我就话你地都系一个,我自己嘅事系自己量力而为

7 s  X: q8 [9 A" S家長都希望兒女雙全

Kiver 发表于 2021-2-25 12:58:16 | 显示全部楼层
bingott 发表于 2021-2-25 11:397 v& L( e  E& L3 w3 S3 ]" b
家長都希望兒女雙全
3 a. Q' U) H; g) |. f6 Y" c
现在系学校,男多过女的
. J+ I2 c+ M; p+ l  L
# c! m6 r6 @! q, X6 x以后娶老婆不容易

killyou 发表于 2021-2-25 14:31:16 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2021-2-25 10:15+ G( J% g. E2 h' H0 M# d
你讲的中学是初中定小学啊!!!
' n( a8 i7 T4 g' m- K: L) T2 B
现实嘅中学,梦里面嘅小学

killyou 发表于 2021-2-25 14:32:19 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2021-2-25 09:50
4 x8 N/ t2 o+ \0 H9 H, z梦景都仲可以记得甘清楚的

' h# n# C+ B+ p) q" x4 u' g6 y: s0 Z因为果个梦实在系太恐怖,我都唔明点解会发咁恐怖嘅梦,数学真系一生嘅噩梦

killyou 发表于 2021-2-25 14:33:59 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2021-2-25 10:15
' f  r2 y% \4 N& V人地又讲不满12周,吾好俾人知

' t: B7 e% @7 K: _/ r2 K& K班三姑六婆凹唔过我,后来听到我咁讲就哑嗮火,如果佢地有你一半咁聪明,我就惨啦

killyou 发表于 2021-2-25 14:35:55 | 显示全部楼层
bingott 发表于 2021-2-25 11:39
* {3 Q' V9 [+ g0 V$ `1 T家長都希望兒女雙全
* N$ U' A/ F- ?# y
可惜三姑六婆唔系我父母,搞掂一个先讲

Kiver 发表于 2021-2-25 14:36:53 | 显示全部楼层
killyou 发表于 2021-2-25 14:31$ x  ]& R0 F0 O' o" s
现实嘅中学,梦里面嘅小学
5 ?- {1 S: t1 c6 e$ Q6 |& y" R
今日发傻了,又打错字; o. `+ y; F8 ^% w7 [

9 H* d/ X8 ?0 E1 U9 k* t* N是想问你是初中还是高中

Kiver 发表于 2021-2-25 14:38:42 | 显示全部楼层
killyou 发表于 2021-2-25 14:35
& H" o( U& p# ~可惜三姑六婆唔系我父母,搞掂一个先讲
/ w3 M0 q& J- |
12周前记得补叶酸0 H3 Y" R, ^/ n8 |8 ?- B' y
! a! B6 B. v9 C$ k- t$ Q; G
12周后补DHA(直至小孩出生),一定 要是纯DHA,不要补含 EPS的鱼油来补DHA# }' \3 l2 i$ p' U
# M6 U4 [! ~7 t# i! z# |/ s5 g- p
再后点可以考虑增加牛初乳补补,对日后的小孩抵抗力有帮助

Kiver 发表于 2021-2-25 14:40:26 | 显示全部楼层
killyou 发表于 2021-2-25 14:32; `7 ~4 n. P% B
因为果个梦实在系太恐怖,我都唔明点解会发咁恐怖嘅梦,数学真系一生嘅噩梦 ...
0 |1 i* D5 U: c. l1 H0 e4 q
我最大的恶梦系俾鬼追和俾鬼剃头

bingott 发表于 2021-2-25 22:21:40 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2021-2-25 12:58
# x: k, d& K+ B1 K现在系学校,男多过女的
, i: V7 O! F- l6 Q
2 g9 R, N) \, V: i/ f以后娶老婆不容易

}, ]) \& y& A+ N$ G好多人都話想生女  居然還是男仔多過女仔  

Kiver 发表于 2021-2-25 22:32:59 | 显示全部楼层
bingott 发表于 2021-2-25 22:21
/ G, O' }, }3 R+ n7 G9 N3 {好多人都話想生女  居然還是男仔多過女仔
5 Q% l! {) s, l3 R( w) Q
我女班,45人,29个男,16个女

bingott 发表于 2021-2-25 22:37:38 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2021-2-25 22:32' ]0 _. C+ _3 ~/ z, t
我女班,45人,29个男,16个女

# f0 M5 j4 K6 j2 X男仔多過女仔一半 呢個比例真係誇張