[吃喝玩乐] 年初二,大家都去边个亲戚度食饭啊

killyou 发布于2021-2-13 12:00 5915 次浏览 61 位用户参与讨论   [复制分享主题]
killyou 发表于 2021-2-24 22:00:33 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2021-2-24 21:52
7 f& \: Q! Q3 n5 ^& [( _读书才是容易怒火中天的日子
, M6 S' P9 e; z+ W4 `, P2 T0 \) B, x
梗系,后生比较有火,讲起读书果阵考试就系噩梦,尤其系数学,最近发噩梦就系自己响度考紧试并且唔识得做

killyou 发表于 2021-2-24 22:01:28 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2021-2-24 21:53
: y1 h) L/ F9 G. B3 ?  y" Z. d7 I来对双胞胎,一次完成任务!!

* {6 u/ L' ~& g& T: F7 @8 \: }望系咁望,打孖嚟最好就系龙凤胎,塞住班三姑六婆把口

Kiver 发表于 2021-2-24 22:09:00 | 显示全部楼层
killyou 发表于 2021-2-24 22:00. c/ J7 ]0 H& |$ K8 P! Q" m
梗系,后生比较有火,讲起读书果阵考试就系噩梦,尤其系数学,最近发噩梦就系自己响度考紧试并且唔识得做 ...

; d1 G5 S' ?( W我就是英语最头痛

Kiver 发表于 2021-2-24 22:09:26 | 显示全部楼层
killyou 发表于 2021-2-24 22:01- {/ X5 y7 m# ^( G& m$ _
望系咁望,打孖嚟最好就系龙凤胎,塞住班三姑六婆把口

+ P  v! W, C' x+ G3 `6 x- c; C其实可以用中药调的~!!

bingott 发表于 2021-2-24 23:08:21 | 显示全部楼层
killyou 发表于 2021-2-24 19:49. a; z! k5 V  }+ o- T
最后嘅要求就系有细路,不过由于老婆经已啱啱有咗,我惗唔会再催
8 B/ K; K) ^0 o: l
好快又会催生二胎

killyou 发表于 2021-2-25 08:53:34 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2021-2-24 22:09
# Q2 z' ?, _* H0 B" F# t; Y% A我就是英语最头痛

- v- s$ W, E/ d3 c% }$ r/ ]: ~英语又系变态,中学只有啱啱合格水平,数学十几分,果阵惗如果科科都系考体育就好喇,有关数学科夜晚训觉发过最极端嘅噩梦就系:! _  L' B+ i( y2 _2 T8 @: S  Q
日头翻工接到当年小学电话要我翻去一年级教室考数学,结果我翻到去学校发现大个咗嘅小学同学全体都响度,想同佢地聚旧又冇时间,即刻考试,考嘅全部都系高数题,又睇到有好多同学提早做完走人,我就大叫:你地系假嘅,xx西小学早就唔用平房!跟住我就醒喇

killyou 发表于 2021-2-25 09:00:26 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2021-2-24 22:091 ?% [  k1 Y. c( _/ c' n' d
其实可以用中药调的~!!

1 x1 a: q! ^/ ]其实当时冇惗过咁多,结婚两年,今年过年后检查先发现有,不过班三姑六婆有d烦,话咩未出世就系冇,痴线啊,有边个女人唔系十月怀胎先出嚟

killyou 发表于 2021-2-25 09:01:53 | 显示全部楼层
bingott 发表于 2021-2-24 23:08# A# \; V, Z; S; ~4 r& w; C
好快又会催生二胎
) e0 D  ]2 Q0 e5 _. _! i
下次再催我就话你地都系一个,我自己嘅事系自己量力而为

Kiver 发表于 2021-2-25 09:41:43 | 显示全部楼层
killyou 发表于 2021-2-25 09:01
# Q3 j, X3 [( Q$ K2 Q6 n& o5 I6 a下次再催我就话你地都系一个,我自己嘅事系自己量力而为
1 `& }/ Y7 _' o2 v
佢答你,你估我吾想要多个咩
' ^+ Y6 b. ~( l  W) P
, w( i9 g( T; H- t& }6 Q政策吾俾
$ _* \8 q( a3 X) I+ F) I1 }' `3 O- o- x8 y
依家可以嘛
# ?/ ?5 L; L: h! y5 {. {/ S8 c& w0 V% S6 u3 S; v

Kiver 发表于 2021-2-25 09:50:00 | 显示全部楼层
killyou 发表于 2021-2-25 08:53
, z+ [: W; L" U- p5 ^) x英语又系变态,中学只有啱啱合格水平,数学十几分,果阵惗如果科科都系考体育就好喇,有关数学科夜晚训觉 ...
# s+ T$ Y  }  }; g* G
梦景都仲可以记得甘清楚的

Kiver 发表于 2021-2-25 10:15:25 | 显示全部楼层
killyou 发表于 2021-2-25 08:53# a+ b# ~$ U9 b, j9 }  N* z5 S
英语又系变态,中学只有啱啱合格水平,数学十几分,果阵惗如果科科都系考体育就好喇,有关数学科夜晚训觉 ...

) B3 Z3 e7 I! t5 \$ I$ ]" W# [你讲的中学是初中定小学啊!!!

Kiver 发表于 2021-2-25 10:15:46 | 显示全部楼层
killyou 发表于 2021-2-25 09:00
0 ]3 b8 v# k/ d其实当时冇惗过咁多,结婚两年,今年过年后检查先发现有,不过班三姑六婆有d烦,话咩未出世就系冇,痴线 ...
" {6 {3 i3 `4 {7 n% M* T" {
人地又讲不满12周,吾好俾人知