[每日闲聊] 有无人用过长城宽带?网速点样?

venuschen 发布于2011-4-22 02:06 7257 次浏览 84 位用户参与讨论     [复制分享主题]
eegbook 发表于 2011-4-24 19:40:33 | 显示全部楼层
回复  eegbook
9 f( l9 J3 f4 F9 |/ S! s' k, Q; d$ R! v5 Y  _% A, J4 d

- a8 R& _* z$ f4 S    宽带啊!你可以打去10010问下,4M都唔过1300,而且吴使装固化1 D6 `6 y  t$ T9 N
murafuli 发表于 2011-4-24 19:07
对于我黎讲,好贵唷~~~~~

panzcheng 发表于 2011-4-24 19:45:10 | 显示全部楼层
我都快到期了~~2M電信...平時都下野多!!保持200K以下!!十分無引!!都想換其他玩下~~唔知邊換邊個好呢~~樓主~~遲D換左噶話要返離傾訴下如何啊

panzcheng 发表于 2011-4-24 20:19:40 | 显示全部楼层
另外再問一下!!長寬同聯通的用戶們~~MU下載速度如何啊??

noriko 发表于 2011-4-26 10:05:59 | 显示全部楼层
我都快到期了~~2M電信...平時都下野多!!保持200K以下!!十分無引!!都想換其他玩下~~唔知邊換邊個好呢~ ...
- U: V) c& k5 [# V. e$ |  U( B6 hpanzcheng 发表于 2011-4-24 19:45

6 X6 D1 _9 g# i/ j! G% o1 l% b
& B% H8 R# W2 x6 h* `0 m
/ Q' s) \+ B' a/ B    200k以下即系几多先 如果徘徊系19*左右就好唔错啦

omar0726 发表于 2011-4-26 10:22:01 | 显示全部楼层
我以前用过。因为距类似共用一条或者二条光钎的。人多明显感觉慢。

DARK0088 发表于 2011-4-27 00:02:35 | 显示全部楼层
长城宽带下载野速度真系好快。。但系网游延迟得好犀利!睇下你有咩用途咯!可以学我甘双网线噶!

三脚台 发表于 2011-4-27 11:01:20 | 显示全部楼层
我正在用啊,几好,已续期,71元月费,迅雷下载为1,5G左右。

venuschen 发表于 2011-4-27 23:51:23 | 显示全部楼层
我觉得好似系电信要拨号 其他都唔使嘅  E) @! ~1 x/ x& j$ |; T* {1 {
noriko 发表于 2011-4-22 21:10

]3 b4 c5 o8 J) u2 c: N8 a我记得我以前都系要拨号既,但自从装左路由后,就变左唔洗啦,我都唔知点解

eegbook 发表于 2011-4-27 23:52:08 | 显示全部楼层
我记得我以前都系要拨号既,但自从装左路由后,就变左唔洗啦,我都唔知点解
/ ~! j0 ?5 X. c" ovenuschen 发表于 2011-4-27 23:51
/ s* s7 ]' D0 B! J

( _( g, K6 ]) G2 ?7 N% Z/ I9 \4 ~8 x3 j: H6 z& t1 _
    联通应该都系咁。

venuschen 发表于 2011-4-28 00:01:53 | 显示全部楼层
我正在用啊,几好,已续期,71元月费,迅雷下载为1,5G左右。
0 Z1 Z/ \4 K, s( M* R三脚台 发表于 2011-4-27 11:01

6 i/ j! d* s* j( G, f% X
8 f# p( b1 `( }: @5 j
9 U5 L: N% x. c) x其实我都唔玩网游既,平时都系下载动画电视剧多,见到前面D贴话长宽既下载速度甘快,好似仲快过6M ADSL,我都想换ga la4 z1 }$ l4 s" o' U# n
不过听闻长宽成日断线,又见到老虎仔之前讲过用长宽系行雷果阵打坏左佢既网卡同佢细佬既路由,又有D犹豫......- X' a$ R8 A# D
唔知依家长宽既稳定性有无提高le?

venuschen 发表于 2011-4-28 00:04:11 | 显示全部楼层
; s/ _8 e9 Z- m5 r5 a0 e# w0 Q* O4 o4 o. X! p
依家用紧长宽既朋友请入来讲下依家既稳唔稳定?会唔会经常断线或上唔到网?
( c7 L* A+ V7 g. _* N
1 o: I- {, ]: @& o5 n5 QPS:我依家用紧既电信本来系2M既,不过旧年有个亚运免费提速活动就从2M提到6M
* [, @  h$ Z6 P费用系1980/年,包固话手机来电显示同月租

421518730 发表于 2011-5-22 23:09:23 | 显示全部楼层
长城很快啊~~下载上传都OK~~