[每日闲聊] 有无人用过长城宽带?网速点样?

venuschen 发布于2011-4-22 02:06 7264 次浏览 84 位用户参与讨论     [复制分享主题]
eegbook 发表于 2011-4-22 19:59:47 | 显示全部楼层
你的联通4M是不是上下行对称的?
& ]) q$ w" E6 l: h' K5 ^* TKiver 发表于 2011-4-22 19:56

. f% f7 K$ t4 p2 }7 e0 y# O4 [1 S- _+ y8 {' a# b

! K# F. ]: B0 t3 ~' U' \8 K    又真系,无留意哦。我都系用黎查资料,闲来下部电影睇咁咋。点查法架?
+ ?1 f! x/ M0 g3 P4 \/ @. Z我下载就落速,上传嘛,用115最多二三百K咁上下。

Kiver 发表于 2011-4-22 20:10:58 | 显示全部楼层
又真系,无留意哦。我都系用黎查资料,闲来下部电影睇咁咋。点查法架?
% u$ q$ ^, g+ v9 {5 d& L/ }我下载就落速,上传嘛, ...6 Q' a& h$ @0 ?
eegbook 发表于 2011-4-22 19:59

8 w0 `) r8 F/ }" e' @2 }
* H1 |, m  g/ J* R" ~6 h
' c6 x: Z+ a" |% m" ^7 k3 i" d    都可以称是上下行对称啦/ d& A6 T+ x  O1 U1 b$ P5 C
- U: e" M0 G6 t- K$ I9 e
联通稳吾稳定啊) ^/ [' t) I& T
4 @+ E% ]3 N4 q& ^% b
如果稳定的
$ C; J" q/ \7 E! |' Y( H我都打算换联通算啦`

eegbook 发表于 2011-4-22 20:17:40 | 显示全部楼层
都可以称是上下行对称啦# H# b4 V9 F  W- {/ L
- \. x1 y2 \9 W* ~! R: h
联通稳吾稳定啊
+ N7 M& F0 h. E' {) d' f9 _/ w
, i& p% P! B6 m2 [0 z如果稳定的3 }* Y; ]% M4 y2 r7 z
我都打算换联通算啦`- R; x  z' ^2 _% s: q
Kiver 发表于 2011-4-22 20:10

4 V2 C) n6 H1 k7 A: Z- I$ R# x8 E6 M

, T* [0 A! r$ `" |) w8 k' a8 h) v    使用咗一年,感觉唔错。1 U, u. C3 b, w+ ?
稳定嘅话,即系点定义呢?上某D网页,我谂,应该就无电信咁快嘞,下载之类嘅就唔错。一年之内,都只系遇过六小时线路整修咁大把(晚上十二点)。
0 s9 _7 H) T) q0 ?( H3 H& [. z5 |讲黎讲去,最主要系佢够平。

Kiver 发表于 2011-4-22 20:22:20 | 显示全部楼层
使用咗一年,感觉唔错。
. X1 m. k8 n  j& b# z稳定嘅话,即系点定义呢?上某D网页,我谂,应该就无电信咁快嘞,下载之 ...2 X- f) e4 X4 I$ f6 x0 B) }
eegbook 发表于 2011-4-22 20:17
3 d$ o% T; D+ v0 }
6 n+ Q" E% W/ W3 y" R
- t0 t  c5 n' ~  q+ S
    可吾可以用路由伽?
( F; v) F3 R* d7 X  C6 f2 p& S系吾系有专用的拨号软件伽?

eegbook 发表于 2011-4-22 20:32:00 | 显示全部楼层
可吾可以用路由伽?! l+ f8 y4 q1 j: ]" @
系吾系有专用的拨号软件伽?; u* G  `. A& ?8 [/ _6 N. y9 I, K4 Z
Kiver 发表于 2011-4-22 20:22

/ M3 X, j+ l; t$ O# v. Y5 O" G, k7 B# e* p: t

1 i1 f: J: e" J: A( p7 X    我谂唔使啩,我每次都要拨号(因为我系电脑大白啫)。
" I4 F  j' h& y& P* c我有个电脑城嘅朋友,都系联通4M,有装无线路由。另外,我罗台手提去,一插网线立刻就上到网,唔使拨。( H+ L+ |+ N2 O; x7 ^7 V) ?
情况就系咁,你判断下吖。

Kiver 发表于 2011-4-22 20:37:26 | 显示全部楼层
我谂唔使啩,我每次都要拨号(因为我系电脑大白啫)。
/ a; n) U  x- E8 ~6 r我有个电脑城嘅朋友,都系联通4M,有装无 ...
6 o8 C/ ^, t$ U4 m* Heegbook 发表于 2011-4-22 20:32
$ B8 c- ?( D; q
7 a+ }8 D9 {$ q5 F8 b  g
5 |& e) a# Q- C$ i$ N+ C# \# V
    拨号用不用另外装软件?

eegbook 发表于 2011-4-22 20:50:08 | 显示全部楼层
拨号用不用另外装软件?4 p# d* \4 G! m" }- a7 h- c# {
Kiver 发表于 2011-4-22 20:37

- m4 e1 T2 L5 Q# ?) w( v! W) f. X& N5 Z9 i( @! Q+ K
系唔使嘅。

noriko 发表于 2011-4-22 21:10:35 | 显示全部楼层
我觉得好似系电信要拨号 其他都唔使嘅

Kiver 发表于 2011-4-22 21:23:31 | 显示全部楼层
系唔使嘅。9 t: b! C- r8 B% K: I4 o4 |
eegbook 发表于 2011-4-22 20:50

& }( W2 J8 J# x
) G- K# L( b- J3 ]0 C% l  v# v3 }) J2 R; v. p6 _9 x, w
    用系统自带的PPOE?

Kiver 发表于 2011-4-22 21:23:57 | 显示全部楼层
我觉得好似系电信要拨号 其他都唔使嘅
% p( T( l( V; q9 q8 Y& e' @, _* I7 Tnoriko 发表于 2011-4-22 21:10
1 E8 p& G$ K& L3 l0 u2 t" A
' D; h7 w% k- B6 `- O( p" E
! q: Y6 I. l, {# u
    我公司的视讯都要拨号的

kevinchan 发表于 2011-4-22 22:03:00 | 显示全部楼层
咪之。。。还有咩网络吖?铁通?
+ [6 f" p6 ]" y% V' e7 \; ^- \eegbook 发表于 2011-4-22 13:34

7 @! d* @/ \+ R8 n, D+ q  b( v3 H" s8 O: N) f4 k/ V

1 Q0 R; F( p4 E    我呢边好似冇铁通

noriko 发表于 2011-4-22 22:09:52 | 显示全部楼层
我公司的视讯都要拨号的8 e! \6 E% x. }! X9 f" [! X
Kiver 发表于 2011-4-22 21:23
& W, l7 \, \1 V
+ l0 S% @, t! B! u: x  l0 ]$ r

. p" m5 n; w& g9 ^" z- g1 z    视讯宽带?唔使播喔 直接上就系啦