[每日闲聊] 有无人用过长城宽带?网速点样?

venuschen 发布于2011-4-22 02:06 7261 次浏览 84 位用户参与讨论     [复制分享主题]
eegbook 发表于 2011-4-22 16:02:33 | 显示全部楼层
咁正呀!边个有线呀 暂时无听讲过嘅( k7 h0 ~5 ^6 n5 c1 y3 U6 x) q
noriko 发表于 2011-4-22 15:28

8 c, O) r* Q% n" `! \
! i! i$ [) G0 u" m; I8 q" L. C  J3 J- R: `; N' D$ l
    不如宽带啦,无限带宽。不过,讲就咁讲啫。

eegbook 发表于 2011-4-22 16:03:01 | 显示全部楼层
联通4M的路过.
$ K: A! W) A3 M- Uasd123456 发表于 2011-4-22 14:40

7 X% W& y: {: y& k6 O7 I) F
: c& ]( S6 }# @* B5 ~4 x! k
6 `, D8 y  p3 b% ^0 E9 y8 o- m9 l) W    咁就,握下手啦。我都系呵。

noriko 发表于 2011-4-22 16:15:48 | 显示全部楼层
不如宽带啦,无限带宽。不过,讲就咁讲啫。
3 k  }! ]2 b4 o& q2 V- Ueegbook 发表于 2011-4-22 16:02

; }- @5 P4 |0 {, R6 H5 q
1 A1 G0 w0 ~# i% w* T5 K- y! F8 [/ b  G( c$ J! r* }
    咁实际呢?可以去到几多?

noriko 发表于 2011-4-22 16:16:50 | 显示全部楼层
咁就,握下手啦。我都系呵。& _8 O/ s: V( D9 T" ?9 d2 O" I2 x
eegbook 发表于 2011-4-22 16:03
7 R& J( D/ [7 L2 }6 t, v
  ]& O' s& w% V) w

1 P5 q# N# g0 d7 b    眞係令人羡慕咯

eegbook 发表于 2011-4-22 16:18:15 | 显示全部楼层
咁实际呢?可以去到几多?9 s$ T% j( U, p
noriko 发表于 2011-4-22 16:15
+ c1 l& A3 W+ c1 }" y+ i/ F
( q" S5 ]* ^( Z) T8 E# i
7 y9 V* @1 F4 d
    我试过上传,一D小文件,快到我都未睇清楚就搞掂,好可能系秒传。下载嘛,我睇过下,好似最快系6M,唔知我呢个盲人有无睇错到呢。

eegbook 发表于 2011-4-22 16:19:08 | 显示全部楼层
眞係令人羡慕咯
' k) J& X$ |6 Q# ~* I- P: r  xnoriko 发表于 2011-4-22 16:16

+ t% z' `0 i3 |  C- E$ _
2 C9 {' K/ w5 S0 K" z2 m, L& y' n, F: y4 I5 U
    我系听闻有内部价,至入嘅啫。咪之,两M我就够哂皮咯。

noriko 发表于 2011-4-22 16:24:54 | 显示全部楼层
我系听闻有内部价,至入嘅啫。咪之,两M我就够哂皮咯。6 m: F  t- x' O; S5 E; k$ V
eegbook 发表于 2011-4-22 16:19
. R$ z0 D# b$ B6 c& P3 b

?# |8 q' r6 @7 W/ ]7 s+ ^1 H8 k% c8 j+ s( R: R
    仲爽 有内部价~难怪用的咁欢快

eegbook 发表于 2011-4-22 16:26:42 | 显示全部楼层
仲爽 有内部价~难怪用的咁欢快- d  T3 b4 }# L6 S; e
noriko 发表于 2011-4-22 16:24
! N% S2 ?( h9 a: |) @3 p0 W3 X

7 p4 U- n! k" M, m+ V+ ?5 t
% n  B( E% b, Q2 z1 V    我包年上,仲平过2M嘅。

noriko 发表于 2011-4-22 16:29:04 | 显示全部楼层
我包年上,仲平过2M嘅。
6 n9 c# i  a% |* Y: S  I! Eeegbook 发表于 2011-4-22 16:26

4 q# Q6 P& N3 ]1 G, r  E+ J  v  S& X$ H3 ^+ e, o6 R
* O( X8 m! V! v+ R6 V
    依家仲有无内部价优惠呀

eegbook 发表于 2011-4-22 16:31:24 | 显示全部楼层
依家仲有无内部价优惠呀
5 j1 Q# O9 v! c0 D4 t) m( |noriko 发表于 2011-4-22 16:29

+ h: c2 G  w; I3 D. s  N9 p3 R, y( X: p

+ w3 N! v. W3 f/ j! Y' _7 @5 ]    仲内鬼咩,而家想再去装都无。上个月,我个FAN知道咗之后,就话想装,佢仲自称系咩电脑城老油条添,点知,仲贵过我成两皮几野。

noriko 发表于 2011-4-22 16:34:20 | 显示全部楼层
仲内鬼咩,而家想再去装都无。上个月,我个FAN知道咗之后,就话想装,佢仲自称系咩电脑城老油条添 ...6 B2 d6 ^5 v& }7 U" @7 L
eegbook 发表于 2011-4-22 16:31

; t2 w3 Q% {9 I
* ^9 R7 R! ?- a1 G9 B# v* k3 W# t1 [; U  J, Y
    咁计落应该都唔会蚀呱   点解你咁好彩搭上嗰班车呢

eegbook 发表于 2011-4-22 16:36:16 | 显示全部楼层
咁计落应该都唔会蚀呱   点解你咁好彩搭上嗰班车呢
% {* L) S" [: x" ^noriko 发表于 2011-4-22 16:34
& Z  l, Z1 G  c0 L6 k$ a3 D& g
/ m; G6 D. e0 o' X% l

$ i& \1 i% a$ j  C8 G  i8 t, M    哦,一年前我同个同学去饮茶,佢话有名额,我立刻就举手,咪OK咗咯。不过,唔知佢点揾番黎嘅呢。