[I T 资讯] Calling Calling紧急求助边个刻录光驱好D ?

panzcheng 发布于2010-12-19 20:22 4939 次浏览 47 位用户参与讨论     [复制分享主题]
2 x' {7 @  ~( T- V& B# F
7 ^. {, ~3 @* l  t1 a9 }( e6 _麻烦各位用开刻录光驱噶朋友入离及及比D意见,或者路过顺便讲两句 建兴iHAS524  同埋 建兴iHAS324 ,哩两个刻录光驱边个好D呢?性能方面又好,功能方面又好,质量方面都好。
单选投票, 共有 16 人参与投票
您所在的用户组没有投票权限

已有(47)人评论

基拉杰特 发表于 2010-12-19 20:29:26 | 显示全部楼层
我用惯LG的

panzcheng 发表于 2010-12-19 20:32:16 | 显示全部楼层
我用惯LG的
' N5 D3 }  l5 X* U+ n+ Q# S2 \基拉杰特 发表于 2010-12-19 20:29
2 w0 V2 r4 A9 ~# v7 w8 [/ Y  f
; F2 q- I& Y# |
6 @1 X9 `2 `$ y- Q9 f8 F! S- u
    系啊?用左几耐啊?好用无?记得社长好似用建兴过喔,唔知距系唔系度呢~~

基拉杰特 发表于 2010-12-19 20:37:00 | 显示全部楼层
系啊?用左几耐啊?好用无?记得社长好似用建兴过喔,唔知距系唔系度呢~~
& Y( t, W' z. L0 R  ]* spanzcheng 发表于 2010-12-19 20:32
: n$ A3 K9 a' c9 d% T; t

4 g# m' O5 A! L5 ?) h9 v9 G
" q' n- n- U7 {6 O& O' f2 @1 \    我觉得好,之前的那个经常刻用了3年,激光头老化,最近刚买个新的也是LG

inber 发表于 2010-12-19 20:39:14 | 显示全部楼层
系啊?用左几耐啊?好用无?记得社长好似用建兴过喔,唔知距系唔系度呢~~; R* S: v: E. y* b; \+ C
panzcheng 发表于 2010-12-19 20:32

3 t" R7 _+ \7 D  y* u# U1 k2 a' v' k( a$ U: p9 V2 T; o

% [- Q9 G3 o  O0 o7 G關於光驱的我就唔識答了! T  t$ R9 b: s% t
但系"社长系唔系度呢"8 O9 x4 A7 n* Y/ b+ c4 ~
我就識答
& p$ h* q+ t2 e+ R佢唔系道

panzcheng 发表于 2010-12-19 20:48:12 | 显示全部楼层
我觉得好,之前的那个经常刻用了3年,激光头老化,最近刚买个新的也是LG
( I0 o& {  h, c& Y; x基拉杰特 发表于 2010-12-19 20:37

: i! ]0 k' r/ B" Q. k, i! U6 _* @& ?/ f( k3 v3 T
$ @$ n' ~# G0 H* P% a; X+ o0 L
    用左3年都够晒皮了,我都未用过刻录光驱,今日去买左个,本来我林住买个524的,贪距个光雕功能姐,点知买鬼错左,见个老板好似几好人感问距过阵实牙实齿话有,就无留意体个型号, 太过相信个老板了......其实应该体下噶,问左成7 8间都无,问到过间话有就鬼感兴奋......

panzcheng 发表于 2010-12-19 20:49:39 | 显示全部楼层
關於光驱的我就唔識答了6 T* K9 c6 L) ?7 v) o- A
但系"社长系唔系度呢"
# R6 A5 J* _  ^" i$ w我就識答4 ]! [/ `& X5 z" V( E0 S% D9 u
佢唔系道
4 @- n' }* ]  D7 tiamaboyandog 发表于 2010-12-19 20:39
- z4 E. Q: k, d1 P
; Y7 @" n( b% i- c, X
+ D. @1 Q9 ?, P
    对于光驱我都系菜鸟.......唔知会唔会潜左水呢!!哈哈

inber 发表于 2010-12-19 20:57:47 | 显示全部楼层
对于光驱我都系菜鸟.......唔知会唔会潜左水呢!!哈哈( N. O  T0 h: k. D5 m
panzcheng 发表于 2010-12-19 20:49

/ ?; q/ x. t6 q5 a5 v9 d: {, [' O' r6 L( I8 O
! k$ U) M# q& M9 y. x% `5 X! D3 X" A
我系硬件方面完全唔掂
+ z4 y4 U# d( X8 f/ s# O# y) M
( [+ |# S4 t5 H' @- ~  r9 I因為無錢
" ~( U: l2 ]6 T1 K所以好少接觸呢方面的知識
, o  b; y/ g7 D: K! Z7 `4 r
0 P5 f3 o& Y. }9 I7 u因為多數系呢方面叻的人
# [; p5 j) @9 v, Y- m8 O3 [- ]1 K都用左好多錢系呢方面...(多的定義...比我多就系吧)% X7 G! _! ]: ?4 g3 i- _) a. q

+ e3 y9 D7 g2 s: t1 k' P: [以上個人睇法3 S) T6 |2 \3 [4 W5 ?
講得唔啱都唔好咁大反應

panzcheng 发表于 2010-12-19 21:15:06 | 显示全部楼层
我系硬件方面完全唔掂
/ A- a! F1 c" @7 u, n
; N* U/ c5 K$ L. \( q0 p% O+ \+ c; n因為無錢. z' Z& l1 p2 P& x) `
所以好少接觸呢方面的知識
7 a2 x( L4 `( w" a. q  H9 `  N* t' Z- x! o) R$ X; K
因為多數系呢方面叻的人# _3 k; Q' X* N6 y" E; n4 Q
都用左好 ...( K) t% j6 K' N; A3 `( D4 I6 F, R/ V' u
iamaboyandog 发表于 2010-12-19 20:57

6 h. C  o( m! S: a' I. }# y& D: r: y+ }- W: b2 S. s# c. [6 U

0 K- I9 {5 x  i+ c    老实讲我都唔系有米,买个百几蚊噶光驱都要上网搜索资料恶补下,平时极少留意硬件哩方面噶野,一离无兴趣 二离无必要(对于我离讲,有需要过阵先恶补),我个同学米方面应该同我差唔多(以前),不过距对利D好有兴趣,先头成日都买D电脑报同电脑报合订本翻学校体,所以距对哩方面都好熟下,先头堂堂数学课都体电脑书 不过家下出黎做野无感多时间留意哩D......

基拉杰特 发表于 2010-12-19 21:17:55 | 显示全部楼层
用左3年都够晒皮了,我都未用过刻录光驱,今日去买左个,本来我林住买个524的,贪距个光雕功能姐 ...
' V: n$ D4 E0 g. Apanzcheng 发表于 2010-12-19 20:48

/ F( {; T3 ?" q4 v* Z8 k0 W) v- B& `" C7 `- \
) X/ c; e' ~+ Q. m) |. X0 J: M
    不用那种盘的话要光雕也没用.用了三年那个还是刻得非常多的!反正个人是用惯LG

panzcheng 发表于 2010-12-19 21:30:43 | 显示全部楼层
不用那种盘的话要光雕也没用.用了三年那个还是刻得非常多的!反正个人是用惯LG
+ W1 u4 ?$ p6 i' |9 C基拉杰特 发表于 2010-12-19 21:17
/ c, {  T: Y2 ]+ N, |5 ?4 s
* O8 U* g( O1 h' O
& O. j+ Z' W$ p" }; i
    听讲话!!都系听讲噶姐(咩都自己试过先知),普通噶DVD都得噶,整系数据面度,貌似系LabelTag 有别于光雕??唔系太清楚,搞都我都混乱晒......

基拉杰特 发表于 2010-12-19 21:41:27 | 显示全部楼层
听讲话!!都系听讲噶姐(咩都自己试过先知),普通噶DVD都得噶,整系数据面度,貌似系LabelTag  ...
( c, c2 K9 K4 }& D( ?9 Ppanzcheng 发表于 2010-12-19 21:30

( G: k. A" p5 ^4 W) {* H! d) X: ]- v4 h* O8 b

9 e2 ~$ v* ]1 H  Z    我没试过,不过据我说知是一定要用光雕盘!况且普通的DVD刻录盘,盘面都有刻图案的啦,那么雕到哪去?

1234下一页