[其它更多] 【转载】圣斗士星矢.Saint.Seiya.1986.X264.4Audio.HALFCD-NORM.LZ.国/粤/日/法[115]

天使之风 发布于2010-8-19 13:40 7674 次浏览 83 位用户参与讨论     [复制分享主题]
cimmy210 发表于 2010-8-22 07:03:59 | 显示全部楼层
换个播放器~~
" s0 h" x8 W: G( v! M天使之风 发表于 2010-8-20 14:44

8 e( x: K0 }1 j! c" S1 G% ^, u, _  F( r5 @& I* M
但第一集嘅粤语音频又无问题啵。
8 L& x& _# b3 o5 d
/ V5 U) A% f. p) D而且第二集开始,净系粤语音频超快,其它语种速度正常,证明系mkv文件入边有问题啦~
1 t( K, }, b) s8 u1 \9 Y6 h% [7 }' M- p0 U' D
同一个播放器,点解播放其它mkv文件就无呢个问题呢?

cimmy210 发表于 2010-8-22 07:11:40 | 显示全部楼层
我下了几集,其实都可以,不过除了第一集其余的我用KMP的话粤语声道会加速。。。换PotPlayer就正常,不 ...; r- l* Y0 J' x+ a: h
天使之风 发表于 2010-8-19 22:50
- ?! X9 o2 |" x2 c( z

1 ^4 m  V" s8 S5 W我用 K-lite Codec Pack 来播放亦有同样问题。其它语种速度都正常,净系粤语超快......

cimmy210 发表于 2010-8-22 07:41:42 | 显示全部楼层
太好咯,咁我就唔使比人吹住更新音频咯。 NORM真係帮左个大忙咯!
! W' x- E# P, T# T- P5 v! R0 }8 H: A& y
虽则人地做好晒有现成,不过我都係唔 ...1 e2 u, q9 G$ x) A
netasa 发表于 2010-8-20 01:23
2 ?( f8 C! i$ Q9 D% \/ i2 F% M

+ u$ d& y  T; a$ o
) ~+ R5 ?8 H' P2 T* ]: p8 [) FNORM出嘅版本好多都音质偏低,有D直程系mono添.........

alam 发表于 2010-8-22 08:57:56 | 显示全部楼层
請問圣斗士.修复包.rar 是什麼?

天使之风 发表于 2010-8-22 10:14:43 | 显示全部楼层
NORM出嘅版本好多都音质偏低,有D直程系mono添.........8 E) ?4 b" C, [& G$ g
cimmy210 发表于 2010-8-22 07:41
8 F- H, q; w4 G) i2 @
2 o3 i5 T/ O7 g) O5 ~

' Z% ]! t% u0 I# g    廉价货是这样啦,在目前为止唯一的完成合成版,以后如果有更好的就洗版就是了

天使之风 发表于 2010-8-22 10:15:19 | 显示全部楼层
請問圣斗士.修复包.rar 是什麼?
% c' H; s1 Z. k/ C  @- T1 Kalam 发表于 2010-8-22 08:57

: e" i5 f; I0 c  U: A) n
/ ?6 N/ v1 M9 k- z/ a7 A+ l
1 D. h' o6 F% r' j    我挂电驴好像没那个,不晓得。。。。

alam 发表于 2010-8-22 15:58:59 | 显示全部楼层
我挂电驴好像没那个,不晓得。。。。9 e' U0 D8 `6 C1 N3 G. W: z
天使之风 发表于 2010-8-22 10:15

; t4 A1 @% I& n9 \' ?+ `
: H2 w4 N# k2 y0 x, c. v5 a/ d: G; I# K% y! V; N4 v
    oic...但如果不下, 會唔會有音頻問題, 或是下了會有hacker? 怪盜StTail 是否都是到 15, 沒有更新?  有沒有其他人合呀?

kidhitomi 发表于 2010-8-22 19:50:36 | 显示全部楼层
睇来要重新下过了~~8 r4 p) _; {+ O. D2 S
之前的版本不够清~~

ak0318 发表于 2010-8-23 23:25:06 | 显示全部楼层
无办法,压得咁细,音频只能牺牲小小。

tysycfdo 发表于 2010-8-23 23:39:27 | 显示全部楼层
谢谢分享,感谢

basti 发表于 2010-8-25 00:34:41 | 显示全部楼层
唔知,那个冥皇篇有无粤语版呢

kenhai74 发表于 2010-8-30 13:47:21 | 显示全部楼层
音质无问题,几好噶!而且画质同之前我喺U2下载嘅“聖闘士星矢第001話 「よみがえれ!英雄伝説」(DVD_640x480_2PASS_WMV9).wmv” 哩个日版差唔多!性价比很高啊!虽然U2现在除咗个法国版“[圣斗士星矢][Saint Seiya][聖闘士星矢][DVDrip][720x554][TV 001-114+MOVIE×4 Fin][MKV][Zero-Absolu日法双语]”版本,但喺没粤语音轨都喺唔够楼主哩个版本好!除非楼主哩个版本嘅粤语音轨可以匹配上边嘅法语版本,米市我都唔会洗版住!