[粤语翻唱] 《飞天少女猪事丁》主题曲——《爱心一百次》

番茄仔 发布于2010-8-12 14:13 7489 次浏览 63 位用户参与讨论     [复制分享主题]
zxxxxxz 发表于 2010-8-12 22:20:57 | 显示全部楼层
而家仲记得部动漫~~+ M+ y: o' N4 ^7 k6 j
都好耐了~~. O9 q6 V( m1 ^' K! Y5 G
以前细个几中意体~

netasa 发表于 2010-8-13 03:21:17 | 显示全部楼层
赞一下,好真实嘅番录。无咩点加后期够真! 虽然声唔係点靓。 阿有个缺点係一定要注意嘅係无掌握好歌词嘅节奏!! 好多唱到最后果两个词都係用长音嚟拖住跟番个伴奏嘅。 人地原唱边有个尾音拖得咁长噶!! 最后觉得后期时加番少少回音咁听起身会好听D咯!!

kevinchan 发表于 2010-8-13 08:22:52 | 显示全部楼层
最后觉得后期时加番少少回音咁听起身会好听D咯!!netasa 发表于 2010-8-13 03:21
1 i: n/ X4 ], r& }* F
后期叫做混响的= =

kevinchan 发表于 2010-8-13 08:23:28 | 显示全部楼层
发现好多loli啊,哈哈,唔错啊,把声都係好得意噶,三色堇呢度真係好多好嘢啊

落☆茉 发表于 2010-8-13 08:30:59 | 显示全部楼层
=口=某只没听过啊orz...

kevinchan 发表于 2010-8-13 08:37:32 | 显示全部楼层
=口=某只没听过啊orz...3 T- y5 M7 t; N; e! Y2 C+ Y
落☆茉 发表于 2010-8-13 08:30

U* T- h. V5 V4 R0 @( T4 r$ r( q2 d( {. h" ^
( q" d1 h. b7 P' O) S7 i0 d; t) T2 V
    90后没听过是正常的,不用蹲墙角去

落☆茉 发表于 2010-8-13 08:47:55 | 显示全部楼层
=。=某只又没说过要去蹲墙角。。。雀街你真是的=。=

gg1072241 发表于 2010-8-13 12:03:57 | 显示全部楼层
动画睇过好多次了.........

竜崎 发表于 2010-8-13 13:12:11 | 显示全部楼层
赞一下,好真实嘅番录。无咩点加后期够真! 虽然声唔係点靓。 阿有个缺点係一定要注意嘅係无掌握好歌词嘅节 ...: @4 c, d: {6 h8 R- [
netasa 发表于 2010-8-13 03:21

$ Z( ^, O$ {1 H6 x* q6 Q
2 l6 B. _% B/ p90后唱70后嘅歌,我觉得哩啲唔係叫脱节,係叫超前囖...

kevinchan 发表于 2010-8-13 13:17:41 | 显示全部楼层
90后唱70后嘅歌,我觉得哩啲唔係叫脱节,係叫超前囖...# M$ w+ x5 i6 A. w) m$ S8 Z
竜崎 发表于 2010-8-13 13:12

2 Q& M' p5 W- q+ ?
4 ^( B  Z. E8 x. h# i  L5 w5 u5 C  \, m. m# J* q' {0 l( \- _
    70后?你指原唱歌手定係首歌?

kevinchan 发表于 2010-8-13 13:18:41 | 显示全部楼层
=。=某只又没说过要去蹲墙角。。。雀街你真是的=。=. K" Y4 q) o' Y% R
落☆茉 发表于 2010-8-13 08:47

( @5 u' u* v; f; i# I5 Q
2 _0 z( G% B2 {0 o$ `0 I* Y1 I( D3 r4 u* |$ x$ O. ~6 ~
    我估你会去蹲

竜崎 发表于 2010-8-13 13:39:22 | 显示全部楼层
70后?你指原唱歌手定係首歌?
, G* ~) ^! |3 wkevinchan 发表于 2010-8-13 13:17
- n3 P: x$ i  ]9 r" \
1 W/ ^* ?  ^3 a  C
呃...70后≠七十年代...呢=_,-!...