[粤语翻唱] 电影《风云雄霸天下》插曲《一对对》

番茄仔 发布于2010-9-28 16:31 2042 次浏览 11 位用户参与讨论   [复制分享主题]
咳咳~~那个,由于本人翻唱日文歌比较多,好唔容易稳翻我以前唱既一首粤语歌,系城城同伊面主演既电影《风云》既插曲,好似都系老歌一首啦~~~发上嚟交流交流~~嘻嘻
8 `" l, J$ x4 Z* I+ l: J4 [( Y$ |4 u哩首歌有国语粤语两个版本的说,我都唱咗,哈哈,仲整多个日语版本,自作词+ H! W% X- g' x0 d+ _3 W
好啦,去歌:http://fc.5sing.com/2171953.html(粤)
! d- Z6 Y/ P+ P. e                  http://fc.5sing.com/2171910.html(日). J2 o: j9 T+ A7 V& H
PS:国语版唱得好囧啊!!!都系唔好放上嚟啦~~(果然国语发音神马的就系杯具~~

评分

kevinchan + 6 + 44 支持原创

已有(11)人评论

help6288 发表于 2010-9-28 16:52:54 | 显示全部楼层
先坐了沙发再去听~~~~# I4 o% Y; k- _' d
THX FOR SHARING^^

基拉杰特 发表于 2010-9-28 17:50:13 | 显示全部楼层
过来支持下!

inber 发表于 2010-9-28 18:45:57 | 显示全部楼层
我又黎支持下! R2 W9 a+ v' a5 v/ [
(系新帖都應該支持)

yuanhuang 发表于 2010-9-28 19:20:39 | 显示全部楼层
  楼主有才啊

kevinchan 发表于 2010-9-28 21:07:20 | 显示全部楼层
& b$ d, m% y( K, E$ f4 a& n# S/ s+ {4 E: _+ N
伴奏无调过?即係用返男声伴奏?" ^, c8 u2 d' u* H
楼主把声真係得意,支持下先" [1 \5 _) x; q& z% e
PS:楼主唱日语好听过粤语

竜崎 发表于 2010-9-28 21:09:30 | 显示全部楼层
好萌啊~~~

chen2010 发表于 2010-9-28 21:42:04 | 显示全部楼层
我都听下先!

番茄仔 发表于 2010-9-29 00:33:03 | 显示全部楼层
伴奏无调过?即係用返男声伴奏?
/ u% a- y7 f5 q0 W) m1 y楼主把声真係得意,支持下先/ {: O7 ?0 Q, R  u6 f0 f( C
PS:楼主唱日语好听过粤语
5 R$ w. r9 f* E. A0 Lkevinchan 发表于 2010-9-28 21:07

# e% [; c; f' [. o- N. o: [2 ]5 C% n) l3 L1 o+ _! d
; z0 L2 [2 D' O$ b& \
    嗯嗯!无调过啊~~以前小白,仲未识得哩D嘢~~呜呜>_<6 }3 N3 N2 h, L0 A5 y
   呵呵~~所以……所以我平时都系唱日文多D~~

kevinchan 发表于 2010-9-29 00:35:42 | 显示全部楼层
嗯嗯!无调过啊~~以前小白,仲未识得哩D嘢~~呜呜>_<  `  U# L: @. G7 P; ]
   呵呵~~所以……所以我平时都系唱日文多D ...8 f/ p1 e( V1 T8 S
番茄仔 发表于 2010-9-29 00:33
* e" |4 N1 F8 _
- u+ X/ d4 y% c# g& x

8 l; S( G# y& K3 r% w    我以为係你近排录嘅添....原来係以前录低嘅,,,睇嚟收收埋埋唔少嘢啵

q1w2e3 发表于 2010-10-18 13:55:51 | 显示全部楼层
听下先....

vinson1 发表于 2010-10-20 18:57:19 | 显示全部楼层
以前很爱。。