[115空间] 「原創」绝对无敌 狮人风 R2RAW 1-51粤日合成

ConvoyChan 发布于2010-7-15 07:53 11645 次浏览 205 位用户参与讨论     [复制分享主题]
ConvoyChan 发表于 2010-7-15 22:20:52 | 显示全部楼层
日语OP版本就收呢个咯,楼主会单独发音频吗?4 L2 O7 V3 t" r7 j! d4 R
183334257 发表于 2010-7-15 22:14
/ \5 n# u: H& ~- O
# Q5 g/ k/ Q- a( x# V" D, t6 P
合好了 5拆了

mcnynbajay 发表于 2010-7-15 22:52:45 | 显示全部楼层
顶……哎,今晚开OT到九点,煲埋肥猫后先上网……都唔知搞唔搞第3集好……/ I9 C) M0 [8 k5 H. K6 F* F8 \
你讲乜“n”“m”兄,其实系咪讲我了?叫我“傑仔”得了……
9 P2 D# V" i8 N4 R你放出单独音轨,甘我就唔使下录影版,我直接用条音轨驳上粤语OP咪轻松搞掂一集了,作出合作之意……

平常心 发表于 2010-7-15 22:53:29 | 显示全部楼层
又一个版本,下载比较一下先,多谢,

76abc 发表于 2010-7-15 23:07:55 | 显示全部楼层
單純的支持。合好再下載

kwanyeung 发表于 2010-7-15 23:33:23 | 显示全部楼层
哈 落后了你 我收藏左3套日本原版,晒我成千蚊 系最新出个win7复刻版 追加战斗配音 不过打算收藏冇 ...
) ]9 b- \- ^" [- y9 L157972678 发表于 2010-7-15 21:34
日本版睇唔明嘛。。。簡體版依家炒冷飯299RMB 3合1送8套特典。。啲特典有啲吸引但係唔想要簡體河蟹版。。所以放棄左: q2 S+ V  ?' H1 q' l: z2 z
2 u$ N/ N5 b' v* p: T+ i( B
算啦。。收香港繁體版都夠架啦。。繁體睇落親切啲。。
* k) b) B9 m3 V香港版FC都好似係新版DVD唔係CD。。。。。仲送唔知咩垃圾特典。。& I* J2 y( @4 F# T' ^2 ?: f2 \
0 j8 ~5 M6 f# k; k9 M! `+ V2 F& r, f' H
你玩果時唔係玩日文版咁勁阿嘛?

ConvoyChan 发表于 2010-7-15 23:38:33 | 显示全部楼层
日本版睇唔明嘛。。。簡體版依家炒冷飯299RMB 3合1送8套特典。。啲特典有啲吸引但係唔想要簡體河蟹版。。所 ...
1 d/ P/ K' R4 A, Q0 lkwanyeung 发表于 2010-7-15 23:33
- A6 C4 O# Q; `! |

$ W9 @- P9 p6 F日文我收藏咋 听就明 睇既话 要等下个学期节大学日语学完先得了 搞定个50音冇乜压力

ConvoyChan 发表于 2010-7-15 23:45:47 | 显示全部楼层
顶……哎,今晚开OT到九点,煲埋肥猫后先上网……都唔知搞唔搞第3集好……; w; M, t# @4 z) N
你讲乜“n”“m”兄,其实系咪讲 ...6 B# T/ t2 F, @3 w! a
mcnynbajay 发表于 2010-7-15 22:52
# P* D# A' V) E7 S, ?: {. W
5 x9 s9 a  N/ C, c# j% a" w

' O: Q9 I1 ?" x8 F% N   你又想自己收藏既搞埋第3话喇,由第四话开始我都系斋放音频算了 片源放tora个连接,等班人自己合了 你点摆条声轨都5关我事了话说第三话好轻松了 冇坎剧情 冇刊ed 好容易。。。。

kwanyeung 发表于 2010-7-15 23:50:14 | 显示全部楼层
日文我收藏咋 听就明 睇既话 要等下个学期节大学日语学完先得了 搞定个50音冇乜压力1 l. K- I* U, R$ \% |
157972678 发表于 2010-7-15 23:38
咁勁啊。。識聽識睇。。如果我識聽識睇我都想買日文版囉。。。起碼啲特典靚啲。。
+ n7 e+ O) m" A" }5 `話時話,簡體同繁體翻譯都好唔同。。
' `5 K) S+ Z( W' Z4 _( @例如皇女公主
5 D: y) [" A; ]; r# m5 h簡體就科洛絲,繁體就克蘿賽。。。簡體睇落優雅啲。。唔知邊個似實際日文讀音多啲囉。。
9 S% j( o3 j4 `仲有男主角
. S  Y/ p1 {& Z8 ?/ L簡體就約修亞,繁體就約書亞。。。繁體嗰個令我諗起聖經嗰個約書亞
( \/ i$ D! z( R7 S1 w; K仲有好多好多。。" }) }7 ^; q  [; _" U& L
如果識日文9月到時出零之軌跡都可以即刻買黎玩。。但唔識睇劇情好冇癮唯有等1,2年中文版出。。

ConvoyChan 发表于 2010-7-16 00:16:52 | 显示全部楼层
咁勁啊。。識聽識睇。。如果我識聽識睇我都想買日文版囉。。。起碼啲特典靚啲。。7 }; H; |  `! F6 t* v
話時話,簡體同繁體翻譯 ...
+ X9 G+ g% j" g& G8 H6 y' t6 hkwanyeung 发表于 2010-7-15 23:50
5 o% }( x+ v* D

, @& f5 G( a: O; O4 n5 g6 N. E! n- S4 y. ?1 m/ ^4 R: _2 |; H6 `
   感觉简体个音译准D f社另外个2大神作知道冇 伊苏同双星物语?双星物语2plus都超好玩,哩个冇汉化只好日文了,D对白吐槽超搞笑

Batcat 发表于 2010-7-16 00:22:16 | 显示全部楼层
收一集睇下画质!!

kwanyeung 发表于 2010-7-16 00:31:24 | 显示全部楼层
感觉简体个音译准D f社另外个2大神作知道冇 伊苏同双星物语?双星物语2plus都超好玩,哩个冇汉化只 ...
  q) [5 @0 A6 Z7 h. f8 [( Y# _1 n5 O157972678 发表于 2010-7-16 00:16
伊蘇啲劇情係唔係連貫架?有啲興趣不過如果要由1985年第一代玩起就唔玩囉。。除非劇情唔係連貫咁可以試下。。
7 A  _; `5 r" ?雙星物語有中文版啊。。。/ L$ d( v# q4 U% d
http://bbs.17173.com/topics/3827/200804/20/4257745,1.html?time=1210217190, \7 D+ D0 S4 ?" t( h) k4 n

2 N* B$ V! M+ ~3 l- Y2 C& Q/ j6 |. n, t9 `- |% d) |( V6 L
伊蘇7亦有中文版。。不過應該唔係官方中文吧。。' |  v" r. `# T/ f
http://210.6.90.154/viewthread.php?tid=956378
# K! |) X. Y4 j3 \  N
! p# X8 `8 }6 _/ P( }% I1 F雙星物語聽過。。不過我未試過。。聽講係ARPG。。令我有小小望而卻步。。我比較中意回合或半回合制的。。

mcnynbajay 发表于 2010-7-16 01:28:40 | 显示全部楼层
睇到楼上KY的题外话: [8 u) R) q4 `$ s* w" P, _
我谂KY兄哩两个月的暑假都唔会合片,可能部机唔掂,同HK仍被MUban紧……
* n+ ]# I- s% d9 M原来kY甘中意玩类似奇幻类的game……