[动漫讨论] 發現新四驅兄弟片源,已合劇場版

ConvoyChan 发布于2010-7-28 13:39 6337 次浏览 71 位用户参与讨论     [复制分享主题]
本帖最后由 157972678 于 2010-7-28 21:03 编辑 , G7 [/ R) H% h$ U! x; f# Y
7 y) c2 N- N7 `& g
如題 11區發布既新片源出來了 系用x264重新編碼既新版本。。。。。比臺灣個清晰好多。。。。。簡直就系。。。。。進化。。。。。人家反光暈5會反到起格 5會變矇 更加5會系清晰到5清晰個切換過程中花屏。。。。& ]8 C0 o4 w8 f2 S& G6 b
例如10話既13分48秒開始到53秒  45話15分43秒到50秒 臺版片源既不負責任更加明顯。。。。。。。。- }2 C* D, Z' d- K" }0 d% A3 |
以上缺陷臺版iso隨處可見 個代理商可以講系完全不負責任 5知有冇人想要新版 先放改變最明顯既劇場版截圖。。。。。睇下要既人多5多喇。。。。1.4g好大。。。。。。。。 以下花屏同矇查查既都系臺版或者舊片源。。。。。合好劇場版了,發現之前矇查查版本條音軌5適用,新片源冇删節,有几個鏡頭舊片源有變速,總之都系大工程喇,發現最近合成水平有D提高。。。。。打算今晚開始上傳,不過mu最近5多聽話,想轉115試下,100m一個包可能有人想問我會5會用新片源重新合過,我打算絕對無敵搞定之後 睇下元起爆髮同熱血最強會5會跟住來 跟住來就繼續壓后 否則如無意外絕對無敵合成晒之後會從無印開始重新合過,因爲哩個版本我發現個音軌長度同ngyan1600之前做個臺語版有出入,就算照抄都要重新檢查過,索性重做了# H+ K0 h! _2 }+ s- X' G1 p5 d
WGP 劇場版 暴走ミニ四駆大追跡!!.mp4_thumbs_[2010.07.28_13.22.09].jpg abbr_d6208c6ed9deec092ea59f1cadd5c554.jpg 暴走四驅車大追跡!.mkv_snapshot_00.15.37_[2010.07.28_14.24.05].jpg gjc.jpg wgp.jpg 45-超音麥林對決!阿烈是叛徒?.mkv_snapshot_15.45_[2010.07.28_14.30.31].jpg abbr_6b2d5d579e88e30e89a62d4e20589697.jpg 10-絕招麥林號龍卷風.mkv_snapshot_13.53_[2010.07.28_14.27.17].jpg 10 必殺マグナムトルネード!.mp4_snapshot_13.53_[2010.07.28_14.28.35].jpg 02-風波中的決勝戰!.mkv_snapshot_01.53_[2010.07.28_14.25.40].jpg abbr_f91966154b9a35b118ef7338c942e740.jpg

已有(71)人评论

maplep 发表于 2010-7-28 13:46:39 | 显示全部楼层
?MP4。。。。高清不呀

寻缎 发表于 2010-7-28 14:02:38 | 显示全部楼层
哇~~~~~~~~~4驱啊..没咩爱咯

res151 发表于 2010-7-28 14:09:05 | 显示全部楼层
x264嘅好嘢就梗係要收啦,mp4绝对係巨物……放出的话肯定收……

迪格斯 发表于 2010-7-28 14:10:19 | 显示全部楼层
在pd见到有阿,每集好似系368M左左右右的x264编码,mp4格式。系同一个人发的,无乜咁特别新,之前那个人好似都发过wmv9的avi的。。。

cuterinoa 发表于 2010-7-28 14:15:32 | 显示全部楼层
我只系纯支持

kevinchan 发表于 2010-7-28 14:16:06 | 显示全部楼层
既然楼主对比过,咁就应该系一套更加好嘅片源囖,期待有人分流

ConvoyChan 发表于 2010-7-28 14:20:27 | 显示全部楼层
在pd见到有阿,每集好似系368M左左右右的x264编码,mp4格式。系同一个人发的,无乜咁特别新,之前那个人好似 ...
' Y" G6 m: U$ D) y. n' |: N. h迪格斯 发表于 2010-7-28 14:10
) w2 h  r, K0 ~

$ d. u# X  p" o5 w$ s1 s" C* b. Y* l; N! }; ~+ i7 w
   系了 就系哩個版本了。。。。。我改左名喇  話說以前個wmv9版本既 個編碼格式舊左 而且貌似系704分辨率 有輕微變形。。。。。

huang 发表于 2010-7-28 14:28:35 | 显示全部楼层
U2有人扔合集了

mcnynbajay 发表于 2010-7-28 14:30:25 | 显示全部楼层
四驱兄弟剧场版好似我未睇晒……
2 C) a) w: c7 O% O' T; W( R8 T  Gngyan的合成都未收过,净keep佐笨豪的录影算……唔系好明你所讲的“差”
/ y+ i& b7 g) Y7 X1 [话说,四驱兄弟的片源好多人高价求档中……竟然三大P2P中有职人做佐了,做乜无人接嘅?
% T. n( T4 a4 I( @总之,你放上网盘,再去绯月应求档,实会发个猪头嘅!

jamjamjam 发表于 2010-7-28 14:33:17 | 显示全部楼层
我稳好耐!之前下载噶都5清晰!呢个片源好清晰!台湾噶?等于无粤语啦?如果有人将粤语音频合成MKV封装发布就最好!我第一个下载

ConvoyChan 发表于 2010-7-28 14:38:22 | 显示全部楼层
四驱兄弟剧场版好似我未睇晒……
  I0 V2 V( J! F5 D/ v1 gngyan的合成都未收过,净keep佐笨豪的录影算……唔系好明你所讲的“差”
. s! n+ H, B* e% j2 k/ p ...6 f8 E, `6 k2 p, j
mcnynbajay 发表于 2010-7-28 14:30
ng個就系臺版片源了 更新左D對比圖。。。。。。我都好無奈 5知重合好5好。。。因爲我發現哩個版本同ng個版本部分集數長度不一 可能要重新微調