[动漫讨论] 發現新四驅兄弟片源,已合劇場版

ConvoyChan 发布于2010-7-28 13:39 6350 次浏览 71 位用户参与讨论     [复制分享主题]
ConvoyChan 发表于 2010-7-28 14:39:12 | 显示全部楼层
U2有人扔合集了7 G2 \  t: [& t$ f- e
huang 发表于 2010-7-28 14:28

4 K' b# t1 P* W# H" Q, M7 f有冇傳送門啊 比個我啊  max個度有兩集我下5到。。。。。個ftp個文件名有問號

迪格斯 发表于 2010-7-28 14:41:38 | 显示全部楼层
704都无乜点的,宜家我个显示器用720,或者704睇好似仲舒服过640X480的,如果感觉变形就系显示器的问题了,我个显示器宜家支持1600X900的,720X480全屏下2边的黑边小了,但看640X480的反而觉得变形。。。真系怪的。。。

res151 发表于 2010-7-28 14:42:23 | 显示全部楼层
唉.....唔知可唔可以顺便求U2邀请码..

huang 发表于 2010-7-28 14:42:58 | 显示全部楼层
有冇傳送門啊 比個我啊  max個度有兩集我下5到。。。。。個ftp個文件名有問號% n4 Y8 N( \& x4 a0 Z
157972678 发表于 2010-7-28 14:39
! z$ x# @( R- B; i2 S& o/ g* h& Z

# g. E* U, d$ Z# B( c. `偶无下,静观其变

huang 发表于 2010-7-28 14:46:18 | 显示全部楼层
四驱兄弟剧场版好似我未睇晒……
8 B+ J0 r' `' P/ fngyan的合成都未收过,净keep佐笨豪的录影算……唔系好明你所讲的“差”
- J+ U0 ?& M' `/ f* N8 d/ ]...
( t! K# c) \; R% S. M1 S0 ~mcnynbajay 发表于 2010-7-28 14:30
# Z* {' _" a; }/ c
0 O( u5 I1 ^3 \( e9 y" \2 n
# F% J7 Q9 Q+ n( C7 ]) ]) Y/ L
    放心吧,静观其变,你惊无咩,U2扔了大合集,

基拉杰特 发表于 2010-7-28 14:46:20 | 显示全部楼层
原来是剧场版的

ykcheung 发表于 2010-7-28 14:51:07 | 显示全部楼层
如果有人用呢個版本作合成版,就very good

ConvoyChan 发表于 2010-7-28 14:54:30 | 显示全部楼层
704都无乜点的,宜家我个显示器用720,或者704睇好似仲舒服过640X480的,如果感觉变形就系显示器的问题了, ...# u7 ?! l  K" \) |" [( v
迪格斯 发表于 2010-7-28 14:41

; d3 T3 G$ ~+ ?/ r4 J# B
, [! v% ?) U* b  I7 p& ?$ r& S$ U  w8 w+ n0 b+ H; V
   的確5多明顯。。。。。。我查過下資料話dvd個分辨率甘怪既原因貌似系因爲dvd對應既電視個像素點長寬比5系1:1用電腦睇會有上下兩條黑邊來總和系電視上出現既變形問題。壓片砍黑邊之後就會變成704×480了,  r, _2 L) i0 H5 D2 U( C
之後壓片工具按長寬比為1:1甘轉碼 于是變形就此産生了 經過好多人研究 達成共識 砍黑邊之後根據片源比例輸出4:3或者16:9既畫面就冇問題了
0 d( D1 }  q, K. r于是就出現左640×480 704×480 720×480 同840×480 704×396哩類分辨率了

happyh2h 发表于 2010-7-28 14:58:54 | 显示全部楼层
放心吧,静观其变,你惊无咩,U2扔了大合集,
% q: e! [6 c1 L, l2 Zhuang 发表于 2010-7-28 14:46

! A# Z- n2 P* F6 U; u/ G
9 L' S* K! j. f& q' U1 ^5 g% U( y: W' T; p4 n' z2 v0 h
    U2上的合集太强大了[TV1+TV2+TV3+sp+Movie Fin][MP4]4 K3 g3 s7 r( f3 }$ I% }1 a
不过57G望然却步

迪格斯 发表于 2010-7-28 15:01:57 | 显示全部楼层
得闲就会睇下,唔得闲就无睇开就无睇了,话说看到20集就烂尾了。。。。不过他的368M一集又的确大左啲,之前用台版的dvdiso(估计是压缩版d5),用x264编码才1000码率就完完全全反映个dvd画面本身了。。3条128k的音轨加埋好似都未有250M。。。。

ConvoyChan 发表于 2010-7-28 15:08:20 | 显示全部楼层
U2上的合集太强大了[TV1+TV2+TV3+sp+Movie Fin][MP4]
3 X0 T5 z- [) D9 W- S' L6 s, z, G不过57G望然却步# T$ B, ?* E( @  c+ s" S
happyh2h 发表于 2010-7-28 14:58
- B0 S/ e: i6 @/ O1 Y
! K& o: Y: ?2 ?/ r
種子定系乜來咖

happyh2h 发表于 2010-7-28 15:14:12 | 显示全部楼层
回复 23# 157972678 : v. A8 r( q1 F$ [) f

2 Z% @0 i: L  k3 V. w# e9 ?
& h' P" g4 D5 F# V/ G0 d9 F    种子,U2是一个PT动漫网