[动漫讨论] <狼羊物語>

moschino 发布于2010-4-1 13:19 1246 次浏览 10 位用户参与讨论   [复制分享主题]

6 |1 L- M1 f7 u/ M5 n$ y* Z  @
( k' d- }( Y" _$ t  b8 ]頭先翡翠播嘅一出動畫,唔知道大家睇過未呢?講述一隻叫阿咩嘅山羊與一隻叫卡夫嘅狼之間的友情,好好睇,感人,2005年的作品,只狼應該喺啊葛配,配得幾幽默; p$ y. T! N) a3 z4 |
呢出動畫同《喜羊羊與灰太狼》好唔同,多口講句,本人一直都唔多中意喜洋洋呢出動畫。
4 y% r! q& u/ n
0 I0 `- R( M/ ^5 i' [$ W大家可以睇下《狼羊物語》,劇情雖然無咩大起大落,但佢地之間嘅友情幾感人

已有(10)人评论

grostcar 发表于 2010-4-1 13:35:45 | 显示全部楼层
無線頭先做緊啊6 E6 H2 p0 R- S8 m1 s0 e
成日放假都係做呢套

moschino 发表于 2010-4-1 15:42:11 | 显示全部楼层
無線頭先做緊啊
7 R( p7 y/ Y/ ^成日放假都係做呢套" Y) L3 f" \5 q# b: E2 A
grostcar 发表于 2010-4-1 13:35

; m5 o+ w: @! y/ i& r. x1 w# P5 y+ G" I* I, _8 _
, k% l& T& [0 p' a# S
    原来以前播过呢出啦?我第一次睇咋~

天使之风 发表于 2010-4-1 18:06:40 | 显示全部楼层
睇标题我仲以为系喜羊羊~~

kevinchan 发表于 2010-4-1 22:00:33 | 显示全部楼层
完全唔适合我..无视掉

chrisrex 发表于 2010-4-1 22:53:20 | 显示全部楼层
结局系点啊?记返起阿葛?

kirax10 发表于 2010-4-2 03:43:01 | 显示全部楼层
我们中国的喜洋洋比它OU HAOKAN A

kwanyeung 发表于 2010-4-2 04:37:52 | 显示全部楼层
我们中国的喜洋洋比它OU HAOKAN A
+ n: |# ]) C* N& |kirax10 发表于 2010-4-2 03:43

R: L3 Y% N( w* W8 X; m& ~/ p樓上你想講咩。。睇唔明啲拼音。。

d34872712 发表于 2010-4-2 15:25:19 | 显示全部楼层
嗯。。D出野都几好T

moschino 发表于 2010-4-2 19:14:55 | 显示全部楼层
结局系点啊?记返起阿葛?( p) }$ I$ O' I" }
chrisrex 发表于 2010-4-1 22:53
4 e, S& ?4 E4 c4 F9 J5 {" v& o9 O

. c' W! M8 q; w5 K
) g; G( [3 p) K. r& _    喺啊,卡夫最后都记返起阿咩

im14 发表于 2010-4-2 20:54:44 | 显示全部楼层
喜羊羊 长篇动画~3 N) Q' _3 Q/ a- @0 f6 e, v
呢部喺剧场版 唔可以比较啦~