[动漫讨论] 問下《寶石寵物》嘅配音

moschino 发布于2010-7-29 17:49 2504 次浏览 17 位用户参与讨论   [复制分享主题]
2 T; W. I3 y4 P' w6 x- ?
- O) U2 J) ?  x7 y" w5 V2 A7 X睇左兩集,覺得D配音好陌生,聽落唔似以往無線D配音員把聲," r$ E; Z7 V# `" k9 }
請問喺唔喺新人配定抑或喺有線配咖?

已有(17)人评论

cuterinoa 发表于 2010-7-29 18:00:27 | 显示全部楼层
我仲未睇, 帮唔到手

cancomcom 发表于 2010-7-29 18:26:56 | 显示全部楼层
有睇過一集,4 h0 h" g) |. j4 f" \
聲音真的很奇怪," `* C9 W$ w! E. n9 }+ r+ q
好似另一台的配音!!!

timaousi 发表于 2010-7-29 18:28:16 | 显示全部楼层
LS兩位LADY用嘅系同一個人物嘅頭像!乜嘢人黎噶?

基拉杰特 发表于 2010-7-29 18:46:25 | 显示全部楼层
LS兩位LADY用嘅系同一個人物嘅頭像!乜嘢人黎噶?
9 l  G' }% j0 B: d. Dtimaousi 发表于 2010-7-29 18:28

( x1 Z& a; _- w7 f) }& ~. Y; C1 i8 P( x5 P; V: `' U) I  Z1 ]
* m$ v* N, M& m0 c$ Z3 W! C2 }' i* b
    我也想问下是谁? 而已我觉得楼上两位连名都很像

Batcat 发表于 2010-7-29 20:38:36 | 显示全部楼层
回复 1# moschino $ e! t+ e! E) V# R; D

* P, Y& k% z& x2 X: Q3 q
6 w: ]% l2 f/ H   来个问题我已经问过!!请看:第四期畢業配音員6 r7 p: o; ^0 H% U8 H
7 q% M7 F& a& V- t- W+ t
張方正
1 F& C& h" C/ m8 f( Z! q3 t/ P* N# C關令翹
" b- |# B2 j! ]" s+ Q巫哲棋
# _& N5 X5 n. |% ?$ j- s( _" D麥皓豐9 @% z& A1 {+ d% }/ `' m) r  h4 A) Y) j
胡家豪$ P5 D- e# U* i( h6 S/ V6 C
周良鴻' [9 ~- ?- @- Q
陳皓宜
- E) [/ |0 d& l2 E黃淑芬
7 d1 m3 a6 ]& y+ `' Z# ~羅杏芝
  d( Q- ^# A1 G6 {7 x余欣沛' r7 q; F3 W  E; ~
成瑤孆7 C: [& ^- @5 u; }
# J$ B6 W6 ?1 E7 E/ x% @7 @0 f
總共11個新配音員。9 }+ \5 m: r  g+ b6 Z, y& k
根據消息指: 於GA藝術科中嘅魚住係巫哲棋。野田美希為陳皓宜
9 h6 x) B" z2 D# l+ g& w; {/ @暫時TVB粵語配音組增加至76人。

kevinchan 发表于 2010-7-29 20:56:19 | 显示全部楼层
可能係畀机会啲新人去配

moschino 发表于 2010-7-29 22:04:48 | 显示全部楼层
我也想问下是谁? 而已我觉得楼上两位连名都很像
; W* R6 v' }& E, h$ ^" I4 m基拉杰特 发表于 2010-7-29 18:46

" t) G/ b2 v, u' E7 Z0 ]8 |, y# T. `' b7 }% y. J

$ n8 a, U1 t4 D/ a- k    唔讲唔觉······刹眼以为喺同一个ID········

moschino 发表于 2010-7-29 22:05:15 | 显示全部楼层
回复  moschino 4 D7 }0 F/ U* k2 x4 F% a

1 d4 n, t- N! D2 w5 \4 I, f: {, A, Q8 Z
   来个问题我已经问过!!请看:第四期畢業配音員
0 }( T5 S, k7 e( f  n% W2 V" S% Y! j& U, D, s
張方正
8 X* d5 ^6 }' T' f關令翹% b# ]! }) f( B$ j3 c, `
巫哲棋
' e# n% A0 u& Z: W* B6 \6 c$ q麥皓 ...# K) m" J3 x% Z# X8 f: E4 U& `
kruouo 发表于 2010-7-29 20:38
8 A( ~' O3 w5 _" L8 T% r9 s3 d4 a

4 p) B: l) L) Q% e: n$ P% N
# I, g) v% O, K( N+ [6 v2 m, h    唔該曬~~~犀利!

Batcat 发表于 2010-7-29 22:23:19 | 显示全部楼层
回复 9# moschino
, T6 |) Z6 u, Z9 U1 f( k
0 a* i- B3 ]2 Y+ }' p# M  i7 \. c  H
   唔使唔该!!来d资料都系有地稳俾我既!!

eegbook 发表于 2010-7-30 03:36:42 | 显示全部楼层
SORRY,由于未睇过,所以唔识答添.8 a8 }# {' e2 K+ \( @0 I  l& C
话时话,好唔好睇架?

youxiwang 发表于 2010-7-30 08:47:46 | 显示全部楼层
唔系TVB配音挂,如果真系噶话就太失望了,配得烂到,超难听,唔通全部用晒新人?D女噶听来听去都只有1把声

12下一页