[粤语动画] 想知道两部片嘅名

东方快意 发布于2009-11-24 20:36 2828 次浏览 32 位用户参与讨论  关闭   [复制分享主题]
30社区币
好似系大概98年播嘅,果两部片嘅特色就系主角会投币落肩膀上一个球形生物里面,然后果个球形生物就呕出一个球,主角将球扔向天空就可以召唤出机械人。+ g# S9 c% g. @+ q- c& T  r
% O, J5 [& R# w
两部片唔同嘅,而主角衣着有点相似,而且都系有果个特色。而我记得亚视版果部播到后面个主角与前两代勇者的灵魂一起作战,前两代勇者里面好似有一个好似系翡翠台播出果部片嘅主角。另外亚视版个主角结局果阵发现自己系游戏机室通宵打机。
0 D- l  h0 q, h  E/ v, |* ?( R1 J- O6 U1 q$ ]
要求帮我稳出呢两部片嘅名(唔知呢两部片有无关联),同埋解答埋两部片有无关联。

最佳答案

已有(32)人评论

aubert22 发表于 2009-11-24 20:36:49 | 显示全部楼层
* [* q4 P; U5 \& o2 M; ~* T
& v, Q. [8 X0 RNG骑士??

alexhus 发表于 2009-11-24 22:38:00 | 显示全部楼层
好熟啊,不过几唔起。。。

东方快意 发表于 2009-11-24 23:03:13 | 显示全部楼层
甘翡翠台播果出同亚视台播果出系咩关系?(你果张图系边个台播果嘅捏。。。)

kevinchan 发表于 2009-11-24 23:03:36 | 显示全部楼层
NG骑士??
" c3 }; ?" j( v  U! Caubert-22 发表于 2009-11-24 22:53
应该係了!我第一时间就係谂起呢部了!片源已有,ATV就是不重播

aubert22 发表于 2009-11-24 23:06:22 | 显示全部楼层
应该係了!我第一时间就係谂起呢部了!片源已有,ATV就是不重播
+ t7 u: U! p" O' X" E# Lkevinchan 发表于 2009-11-24 23:03

' z& R- r6 \  y5 x同上~片源已有,ATV就是不重播/////

aubert22 发表于 2009-11-24 23:07:06 | 显示全部楼层
甘翡翠台播果出同亚视台播果出系咩关系?(你果张图系边个台播果嘅捏。。。)3 R. @. Y9 N$ Z# k
东方快意 发表于 2009-11-24 23:03

4 l+ ?1 p2 S. z0 X" m唔清楚~我张图系RAW,等紧电视台重播罗音频合而已~

timaousi 发表于 2009-11-24 23:07:14 | 显示全部楼层
劲啊!咁都霖到!不过本港播好似唔系叫呢个名?

kevinchan 发表于 2009-11-24 23:13:26 | 显示全部楼层
同上~片源已有,ATV就是不重播/////
# I2 h8 ~% D" U' U1 p8 t& ^2 yaubert-22 发表于 2009-11-24 23:06
顺便问下水猫,你嘅係咩版本raw?wmv?

aubert22 发表于 2009-11-24 23:15:50 | 显示全部楼层
劲啊!咁都霖到!不过本港播好似唔系叫呢个名?; L9 C$ L; J; `/ @" v- Z
timaousi 发表于 2009-11-24 23:07

# @, p) }7 f# x+ b亚视就系呢个名,台湾系NG骑士柠檬汽水~
8 v5 v& I+ Y3 U: B2 G" o3 Z谂到唔系劲,系因为劲想区重播~

aubert22 发表于 2009-11-24 23:17:09 | 显示全部楼层
顺便问下水猫,你嘅係咩版本raw?wmv?6 C# x! [8 M) l; I- |$ ^2 \" J5 i
kevinchan 发表于 2009-11-24 23:13
3 T- y& m1 }. G( C# ^& E6 c5 O) U
你系喺winny挂就应该同我同一版本~//////

kevinchan 发表于 2009-11-24 23:19:36 | 显示全部楼层
亚视就系呢个名,台湾系NG骑士柠檬汽水~& ?% c9 y% Y  k
谂到唔系劲,系因为劲想区重播~1 Q$ T- W* D0 C( F( {' i
aubert-22 发表于 2009-11-24 23:15
仲有国内有个名叫“勇者拉姆斯”,国语版有得下载,我觉得都配得过得去啦

123下一页