[动漫周边] 哪里还有会更新的粤语配音员资料库

东方快意 发布于2009-11-17 21:08 1125 次浏览 13 位用户参与讨论   [复制分享主题]
声色艺直播室从07年开始就停止更新了,那07年之后的粤语配音资料哪里找比较好,希望是个会更新的资料库,最好像声色艺那个一样可以查询的。) }# z: o4 ?7 Z

1 n0 q6 `# H9 @6 R话说声色艺直播室为何没更新了?

已有(13)人评论

ninaomu 发表于 2009-11-17 21:52:21 | 显示全部楼层
维基吧,不过超不完整
; A" g4 x- ^' ?3 v% g8 M盖棺定论,声色艺的人是半途而废

kevinchan 发表于 2009-11-17 22:37:34 | 显示全部楼层
一直都无留意配音员嘅人入嚟学习

mcnynbajay 发表于 2009-11-18 09:50:35 | 显示全部楼层
暫時無乜邊處仲繼續每套動畫都更新嘅~  M1 q8 a: f  @/ a- F6 T+ V: e( T
一系靠自己辨認,一系上park留聲堂,一系上維基百科,一系聲色藝!# v. I3 z+ R0 q" M% r3 \5 e
可以話聲色藝班人過曬留聲堂度~亦都有部分TVB配音嘉賓的!

sakura3 发表于 2009-11-18 10:19:51 | 显示全部楼层
我都只系知维基吧……唉……
0 V9 F6 O+ ]0 w; [7 ~6 f* `9 A3 J声色艺我呢度一直都上唔到……

东方快意 发表于 2009-11-18 12:40:08 | 显示全部楼层
去留声堂睇左吓,好似都系好少料喔。。。

mcnynbajay 发表于 2009-11-18 17:04:35 | 显示全部楼层
去留声堂睇左吓,好似都系好少料喔。。。% E7 v& Z9 ]. X1 e+ D7 ^8 X
东方快意 发表于 2009-11-18 12:40

1 K: s& c; F5 e! y, O# _8 [" E2 D' z" Z, h
只系創建有年幾了的~算一般多了~都系08-09的TVB動畫配音列表~仲有d未發表而已!

attackfu 发表于 2009-11-18 18:45:18 | 显示全部楼层
留声堂唔俾注册

kwanyeung 发表于 2009-11-18 21:20:15 | 显示全部楼层
我都係去維基查。。
8 ?, h9 n5 Z) M! t6 Z4 b
$ w* b# N* Z+ g2 X8 D+ m* T# W- T2 W! K0 Y; L
我多數係幫手填配音台劇巴粵語配音員。。。之前命中注定我填左大部份。唔知有冇人幫手填埋佢呢?

phay007 发表于 2009-11-18 22:38:08 | 显示全部楼层
我只是想了解一下才进来的~围观一下~

Ace0210 发表于 2009-11-18 23:43:16 | 显示全部楼层
维基1 Z/ L# E7 t0 B) h
一定有啦

kenhai74 发表于 2009-11-19 12:01:26 | 显示全部楼层
入嚟学下嘢先,我以前都没留意呢方面嘅嘢啵!

12下一页